Ağ donanımları iyi olmasına rağmen internet iyi değil

r0nzy

Femtopat
Daha fazla  
İnternetim anlık gidiyor, oyunda ping çıkıyor, bir şey indirirken saniyelik sıfıra düşüyor. Wi-Fi 6 destekleyen, 300 Mbps download aldığım bir sağlayıcıda yaşıyorum bu problemi ve oyunda önemli anlarda olduğunda aşırı derecede canımı sıkıyor. Bence sorun bilgisayarın portlarında olabilir ama öyle olsa klavye, mouse da gider, onlarda sorun yok. Ayrıca arkadaşlarımın internetleri benden kötü olmasına rağmen benden düşük ping alıyorlar ve aynı şehirde yaşıyoruz. Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var, yardımcı olursanız sevinirim. Wi-Fi kullanıyorum, routera 1.200 TL verdim. Hatta indirirken aşağıdaki SS'deki gibi dalgalanmalar oluyor, aşırı git-gel oluyor, çıldırtma noktasına geldim.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyla denediğinizde düzgün ise sorun wifi bağlantısındaki kalite problemidir. Düzgün değil ise başka bir cihazda hem kablolu hem kablosuz deneyin, gene düzelmez ise sağlayıcı kaynaklıdır. Düzelir ise cihaz kaynaklı olabilir. Ayrıca rekabetçi oyun için wifi kullanıp stabil bağlantı ummak biraz iyimser bir durum bence. En kaliteli ağ donanımını kullansanız bile etraftaki diğer cihazlardan etkilenebilir bağlantı.

Hocam kablo kullanın sizinkide fiberdir zaten. CAT6 kablo ile 7 ping alıyordum Valorant'ta geçen sene.

Sorunun tam olarak nerede olduğunu bilmiyorum ama pingden dolayı canını sıkmana gerek herkesin interneti farklı ama aynı sunucuya bağlanıyorsunuz biriniz üstteki şehirden bağlanırsınız biriniz dümdüz gider böylece elbette ilk varanın pingi düşük olur.
Siz internete Wi-Fi ile mi bağlanıyorsunuz kabloyla mı?

İnternetim anlık gidiyor, oyunda ping çıkıyor, bir şey indirirken saniyelik sıfıra düşüyor. Wi-Fi 6 destekleyen, 300 Mbps download aldığım bir sağlayıcıda yaşıyorum bu problemi ve oyunda önemli anlarda olduğunda aşırı derecede canımı sıkıyor. Bence sorun bilgisayarın portlarında olabilir ama öyle olsa klavye, mouse da gider, onlarda sorun yok. Ayrıca arkadaşlarımın internetleri benden kötü olmasına rağmen benden düşük ping alıyorlar ve aynı şehirde yaşıyoruz. Acaba yanlış yaptığım bir şey mi var, yardımcı olursanız sevinirim. Wi-Fi kullanıyorum, routera 1.200 TL verdim. Hatta indirirken aşağıdaki SS'deki gibi dalgalanmalar oluyor, aşırı git-gel oluyor, çıldırtma noktasına geldim.
Ethernet bağlantısı sağlayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı