Ağır iş koşulları ve alternatif çalışma ortamı arayışı

Biliyorum ya bi ara bizim burada vardı ama sonradan yıktılar. Mesai saatleri nasıl oranın.
Bizim burada her ilçede 3 4 tane var hocam. Popüler yani. Mesai saatleri sabah 9-18, 12-21 arası 9 saat yani 1.30 saat mola varmış. İş açıklamasında böyle yazıyor bende başvurdum pazartesi görüşmeye çağırdılar. Ama uzak ya 4 km falan otobüsle 30 40 dakika sürüyor istanbul trafiğiyle.
 
Arkadaşlar, babamın bulduğu bir ambalaj fabrikasında işe başladım ve 1 aydır çalışıyorum. Ancak hiç memnun değilim. 08.00-20.00 arası çalışıyorum, yarım saat yemek ve iki tane 15'er dakikalık molam var. Goril gibi yük taşıyorum, bir de bu yükler makineden seri geliyor. Düz kolileri 5'er 5'er kaldırıp palete diziyorum. 5 kartonun toplamı 4 kg buluyor. 4 kg belki sizin için hafif gelebilir, ancak bunu günde 1000 defa eğilip kaldırdığınızı düşünün. Sadece bu olsa yine kafi, ama daha ağır yerlerde de çalıştırıyorlar, yani işim çok ağır. Annemin bir arkadaşı, "gelsin, şok markete aldırayım" demiş. Sizce çalıştığım yer kadar ağır mıdır? (kendi fikrim, yaptığım işten daha zor olamayacağı kanaatindeyim. Çalıştığım yerdeki yaşıtlarım 1 ay bile dayanmadan çıkmışlar, kalanlar 40 yaşında adamlar. Birlikte yük kaldırırken, adama "abi elimden kayıyor, çok ağır" diyorum, adam "hafif" diyor. Bir de ben adamdan kalıplıyım, 60 kilo adam karınca gibi.)

Reis İstanbul Anadolu yakasında oturuyor isen komi ve garsonluk işleri var çalıştığım yerleri gösterebilirim hepsi rahat ve maaşı aşırı yüksek
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı