Ağır sosyal fobi sıkıntısı

Arkadaşlar her yerde bu sıkıntıyı çekiyorum stajda (fabrikada), okulda (zorbalık gördüğüm sınıf olduğum için halen korkuyorum tabii), dershanede mesela yürürken telefon bakarmış gibi yapıyorum çünkü o kadar utanıyorum ki anlatamam.

Büyüklerim, akrabalar, öğretmen, abi, abla, sınıftakiler, soru sorunca herhangi biri korka korka cevap veriyorum, veya herhangi bir ortama girerken direk korkuyorum çekiniyorum yürüyemiyorum bile korkmaktan, ailemin tanıdığsa kafa sallayıp geçiyorum mecburen ailemin yanında hiç konuşamıyorum zaten az önce dayım geldi mesela yaptığım tek şey kafa sallamak oldu okul nasıl gidiyor falan dedi konuşamadım o an mesela, o kadar korkuyorum ki insanlardan anlatamam herkes bana zarar verecekmiş gibi dalga geçecekmiş gibi alay edecekmiş gibi geliyor veya dövecekmiş vuracakmış gibi geliyor, gerçekten bunların hepsi hem okul yıllarına dayanıyor 9 ay sonra okul bitecek ama bu kalıntılar hala kalacak o kötü anılar aklıma gelecek, hem de eskiden dışarıda bana durduk yere bağıran kızan hakaret eden daha küçük yaşlarda bana söven abilerden büyüklerden dolayı bu şekilde birey oldum, hani ne yapacağım bilmiyorum ailemin yanında bile utangacım kimi kimsem yok konuşamıyorum selam bile veremiyorum kimseye, herkesten korkuyorum açıkçası ve hal ve hareketlerim çok masumca. Dışarı çıkmaktan korkuyorum herkesten kısaca kızlardan bile. 18 yaşımdayım nasıl bir yol izleyeceğim bilmiyorum bu gidişle çok ezilirim okulda yaşadıklarım gibi. 2020'den önce hiç yoksa yaşıtlarımdan utanmazdım küçük çocuklardan da utanmaz korkmazdım ya bana ne olduysa herkesten tırsar korkar çekinir oldum.

Özellikle hoca sınıfta kendini tanıt diyor mesela korka korka mecburen tanıtıyorum kendimi o an kaçışım yok çünkü her an bana gülebilirler ki ta bu olaylar ilkokuldan beri devam ediyor diye hemen hızlı hızlı cevap veriyorum rahat olmadığım için konuşmada aksaklıklar yaşıyorum haliyle. Hayat bana kabus gibi. Hani arkadaş yapan yapıyor geçen hafta çocuk rahatça geldi yeni sınıfa dershaneye 3 aydır konuşamadığım kızlarla ilk saniyede arkadaş oldu. Ben ise öyle izleyeyim milleti korkayım böyle.

Bu arada anlarsınız ki öz güven 0 giyimim 0.

Bu arada psikiyatriye gidince aynen bu şekil derdimi anlatamıyorum çünkü herhangi bir psikiyatrle konuşunca o konuşmada her şey siliniyor beynimden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocam Psikolojik dalında ilgili doktora gitmeninizi öneririm bu sıkıntılar çokta büyük değil düzeltilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı