merto95
Hectopat
Kendimi kısaca özetleyim 29 yaşında 180 boy(evet tam 180) 110 kilo birisiyim eskiden de 6 kiloluk ağırlıklarımla arada sırada çalışır oyalanırdım. 1 ay önce biraz daha ciddileştirmeye karar verdim bu hobiyi ve 30 kiloluk bir halter dambıl seti altım ve son iki haftadır da kreatin takviyesiyle devam ettiriyorum bir gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde ilerliyorum günlük ortalama 2000 kalori alıyorum bunun 150 gram civarı protein oluyor. Evet sürecin sonunda yağ oranım azaldı kaslarım sertleşti bunu görüp hissediyorum. Benim merak ettiğim konu ben bu setle şu an 42 cm olan bicepsimi atıyorum 1 sene sonra 45 cm yapabilir miyim? Şu an en fazla 20 kilo takabiliyorum dambılla limitleri aşırı zorlamadan 40-50 tekrar çıkartabiliyorum(genelde setlerde 10-15-20 tekrar yapıyorum arada heyecan olsun diye deniyorum böyle şeyleri) 30 kilo takabildiğim halterde de 50 tekrar aşırı zorlanmadan çıkartabiliyorum. Evet farkındayım bunlar benim için düşük ağırlıklar ama bu şekilde çalışarak gelişebilir miyim onu merak ediyorum daha ağır plakalar mı alsam hallolur mu(4 tane 10kg plaka alasım var bu aralar) yoksa spor salonu şart mı?