Ağırlık arttırmadan kas kazanılır mı?

merto95

Hectopat
Kendimi kısaca özetleyim 29 yaşında 180 boy(evet tam 180) 110 kilo birisiyim eskiden de 6 kiloluk ağırlıklarımla arada sırada çalışır oyalanırdım. 1 ay önce biraz daha ciddileştirmeye karar verdim bu hobiyi ve 30 kiloluk bir halter dambıl seti altım ve son iki haftadır da kreatin takviyesiyle devam ettiriyorum bir gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde ilerliyorum günlük ortalama 2000 kalori alıyorum bunun 150 gram civarı protein oluyor. Evet sürecin sonunda yağ oranım azaldı kaslarım sertleşti bunu görüp hissediyorum. Benim merak ettiğim konu ben bu setle şu an 42 cm olan bicepsimi atıyorum 1 sene sonra 45 cm yapabilir miyim? Şu an en fazla 20 kilo takabiliyorum dambılla limitleri aşırı zorlamadan 40-50 tekrar çıkartabiliyorum(genelde setlerde 10-15-20 tekrar yapıyorum arada heyecan olsun diye deniyorum böyle şeyleri) 30 kilo takabildiğim halterde de 50 tekrar aşırı zorlanmadan çıkartabiliyorum. Evet farkındayım bunlar benim için düşük ağırlıklar ama bu şekilde çalışarak gelişebilir miyim onu merak ediyorum daha ağır plakalar mı alsam hallolur mu(4 tane 10kg plaka alasım var bu aralar) yoksa spor salonu şart mı?

Kardiyo yapmanı da tavsiye ederim. Vücudun daha iyi şekil alır. Mekik ve şınav da çekebilirsin, bacak kaslarını da geliştirebilirsin. Vücudun tek bir noktasına odaklanmak iyi olmaz. Bütün olarak ele almak gerekir. Esas soruya gelecek olursam da; düşük ağırlık ve çok tekrar ile dayanıklılığını yükseltirsin. Spora yeni başladığın için ilk zamanlar tabii kasların sert ve hissedilir hale gelecektir ama bir süre sonra yerinde saymaya başlayabilirsin. Büyüme için tekrar sayısını düşürüp ağırlığı yükseltmen gerekiyor.

kardiyo yapmanı da tavsiye ederim. Vücudun daha iyi şekil alır. Mekik ve şınav da çekebilirsin, bacak kaslarını da geliştirebilirsin. Vücudun tek bir noktasına odaklanmak iyi olmaz. Bütün olarak ele almak gerekir. Esas soruya gelecek olursam da; düşük ağırlık ve çok tekrar ile dayanıklılığını yükseltirsin. Spora yeni başladığın için ilk zamanlar tabii kasların sert ve hissedilir hale gelecektir ama bir süre sonra yerinde saymaya başlayabilirsin. Büyüme için tekrar sayısını düşürüp ağırlığı yükseltmen gerekiyor.

Full body yapıyorum zaten squat ve mekik var programımda. Ayrıca off günlerde hepsinde olmasa da yürüyüş yapıyorum.

Kendimi kısaca özetleyim 29 yaşında 180 boy(evet tam 180) 110 kilo birisiyim eskiden de 6 kiloluk ağırlıklarımla arada sırada çalışır oyalanırdım. 1 ay önce biraz daha ciddileştirmeye karar verdim bu hobiyi ve 30 kiloluk bir halter dambıl seti altım ve son iki haftadır da kreatin takviyesiyle devam ettiriyorum bir gün antrenman bir gün dinlenme şeklinde ilerliyorum günlük ortalama 2000 kalori alıyorum bunun 150 gram civarı protein oluyor. Evet sürecin sonunda yağ oranım azaldı kaslarım sertleşti bunu görüp hissediyorum. Benim merak ettiğim konu ben bu setle şu an 42 cm olan bicepsimi atıyorum 1 sene sonra 45 cm yapabilir miyim? Şu an en fazla 20 kilo takabiliyorum dambılla limitleri aşırı zorlamadan 40-50 tekrar çıkartabiliyorum(genelde setlerde 10-15-20 tekrar yapıyorum arada heyecan olsun diye deniyorum böyle şeyleri) 30 kilo takabildiğim halterde de 50 tekrar aşırı zorlanmadan çıkartabiliyorum. Evet farkındayım bunlar benim için düşük ağırlıklar ama bu şekilde çalışarak gelişebilir miyim onu merak ediyorum daha ağır plakalar mı alsam hallolur mu(4 tane 10kg plaka alasım var bu aralar) yoksa spor salonu şart mı?
40 50 gibi tekrarlar hipertrofi için optimalin çok dışında aralıklar. Ağırlık arttırılması şart.

40 50 gibi tekrarlar hipertrofi için optimalin çok dışında aralıklar. Ağırlık arttırılması şart.

Bugün yazdığım ağırlıklarla 4x10 yaptım 1x de(yani 5.set) hasar verebilmek için gittiği yere kadar zorladım 25-30 tekrar çıktı. Ekstra plaka alma zamanı geldi sanırım.

Bugün yazdığım ağırlıklarla 4x10 yaptım 1x de(yani 5.set) hasar verebilmek için gittiği yere kadar zorladım 25-30 tekrar çıktı. Ekstra plaka alma zamanı geldi sanırım.
Son set 25 30 tekrar çıkabiliyorsa 4x10'un kas gelişimine hiçbir katkısı yok maalesef. Hipertrofiyi tetikleyen şey tükenişe yaklaşılan son 4 tekrar bunun üstünün kas gelişimine bir katkısı olmayacak ısınma setine girer hatta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı