Ağırsağlam powerlifting programı almak mantıklı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar illaki görmüşsünüzdür ağır sağlam ücretli programlarını, Power lifting üzerine olanı almak istiyorum içinde spor programı beslenme programı ile ilgili ipuçları ve dahası var. Fakat bu program 200 TL sizce bu paraya değer mi yoksa hazır kreatinim bitmişken kreatin mi almalıyım :D

Bu tür ücretli programları işten anlamayan fan kitlesinden para toplama taktiği olarak görüyorum. Elbette program işe yarıyordur ama powerlifting programları ve hareketleri bellidir zaten. 200 Liraya alacağın programda Amerika yeniden keşfedilmiyor. Araştırarak kendine belki daha iyi bir program bile yapabilirsin.

Arkadaşlar illaki görmüşsünüzdür ağır sağlam ücretli programlarını, Power lifting üzerine olanı almak istiyorum içinde spor programı beslenme programı ile ilgili ipuçları ve dahası var. Fakat bu program 200 TL sizce bu paraya değer mi yoksa hazır kreatinim bitmişken kreatin mi almalıyım :D
Vücut geliştirme sporunu ne zamandan beri yapıyorsunuz, ne seviyedesiniz, kaldırdığınız ağrılıklar nedir önce bunları öğrenelim ona göre tavsiye verelim.

Vücut geliştirme sporunu ne zamandan beri yapıyorsunuz, ne seviyedesiniz, kaldırdığınız ağrılıklar nedir önce bunları öğrenelim ona göre tavsiye verelim.

5 aydır yapıyorum ilk başladığımda 60 kiloydum 65 kilo oldum ilk başladığımda bench press boş barla 4 set zor yapıyordum şu an 30 kilo ile çalışıyorum squat 40 kilo deadlift 60 kilo dumbbell overhead press 18 kilo biceps curl 14 kg biliyorum kilolar çok iyi değil ama 5 ayda iyi kilo arttırdığımı düşünüyorum ve powerlift antrenmanları ile altyapımı sağlamlaştırmak istiyorum sizin düşünceleriniz nelerdir?

5 aydır yapıyorum ilk başladığımda 60 kiloydum 65 kilo oldum ilk başladığımda bench press boş barla 4 set zor yapıyordum şu an 30 kilo ile çalışıyorum squat 40 kilo deadlift 60 kilo dumbbell overhead press 18 kilo biceps curl 14 kg biliyorum kilolar çok iyi değil ama 5 ayda iyi kilo arttırdığımı düşünüyorum ve powerlift antrenmanları ile altyapımı sağlamlaştırmak istiyorum sizin düşünceleriniz nelerdir?
5 aylık süreç için liftler kötü gelişmiş. 5x5 progressive overload yönteminde kilolar bir sonraki antrenmanda 2.5 artmalı. 5 aylık süreçte Ağırsağlam 5x5 yapıyorsanız bench press şuan 120 kilo olması gerekirdi. Tabii ki bu teoride böyle pratikte de mümkün ama birçok insan için değil ancak sana baktığımız zaman programın ikinci haftasında gibi gözüküyorsun. Burada bir sorun yok mu sence de? Yaşın kaç bilmiyorum ama 18 ve üstüysen bu kilolar da kilo artışı da ciddi anlamda az. Ağırsağlam'dan koçluk alabilirsin sana kalmış bir şey ancak ben en azından 5x5 programını düzgün şekilde uygulayıp liftlerini artırmanı öneririm zaten bu şekilde ona gidersen belki o da aynı şeyi söyleyecektir. Nasıl besleniyorsun hiçbir fikrim yok ancak liftlerin gelişmiyorsa karbonhidrata abanabilirsin.

Şu zamana kadar kötü besleniyordum daha yeni yemek programı sahibi oldum uygulamaya da çalışıyorum sizin söylediğinize göre 5x5 programa mı dönmem gerekiyor? Bir de 5 ayda 120 kilo çok zor gibi geldi 70 kilo bile olsa bunu yapmak çok zor değil mi? Orada tanıştığım 2 3 yıllık sporcular bile 80 kilo bench yapıyor o zaman onlar da mı yanlış şeyler yapıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı