Sözel Ağlamak ve gülmek zıt anlamlı mı?

Dostum, sen öyle hissediyorsun diye bu böyledir demek yanlış. Dilediğin yerde araştırabilirsin, senin kafana yatmıyor diye bu gerçeği değiştirmeyecek.

Herkes yanlış söylüyor diye bu da doğru olmuyor.

Vikipedi kaynağına göre, anlamların birbirine tersi olan sözcükleri tanımlamakta kullanılan bir terim. Siz "ters" dediğiniz zaman ne anlıyorsunuz? +1'den -1'e gitmeyi mi yoksa +1'de kalmayı mı?

15 yaşındaki birinin zıt kelimeleri hala oturtamayışı üzücü. Mantığına ters olsa bile doğrusu böyle.

19 yaşındayım ve senin mantığına göre şunu kabul ediyor olman lazım o zaman; ağlamak gülmenin zıttı ise şaşkın olmak ve kızmak gibi diğer duygular boşta kalıyor. Onların zıttını söyle...

Herkes yanlış söylüyor diye bu da doğru olmuyor.
Türkiye Cumhuriyetinde bir eğitim aldıysan bu örneği ilkokulda defalarca yapıyorduk.. Eş&zıt anlamlı sözlüklerde bile bu sözcüğün karşıtı gülmektir. Ağlamak fiilinin zıttı illa göz yaşı dökmemek anlamına gelmez. Sen zıt sözcükler ile olumsuz halleri karıştırıyorsun.

19 yaşındayım ve senin mantığına göre şunu kabul ediyor olman lazım o zaman; ağlamak gülmenin zıttı ise şaşkın olmak ve kızmak gibi diğer duygular boşta kalıyor. Onların zıttını söyle...
Bunların TDK'a göre bunların bir zıttı yok. Ben sana ne diyorum sen ne diyorsun.
Buda benim mantığıma yatmadı.
Her kelimenin veya durumun zıt anlamlısı olmaz.

Türkiye Cumhuriyetinde bir eğitim aldıysan bu örneği ilkokulda defalarca yapıyorduk.. Eş&zıt anlamlı sözlüklerde bile bu sözcüğün karşıtı gülmektir. Ağlamak fiilinin zıttı illa göz yaşı dökmemek anlamına gelmez. Sen zıt sözcükler ile olumsuz halleri karıştırıyorsun.
5. sınıftan sonra bırakıyoruz o örnekleri.

19 yaşındayım ve senin mantığına göre şunu kabul ediyor olman lazım o zaman; ağlamak gülmenin zıddı ise şaşkın olmak ve kızmak gibi diğer duygular boşta kalıyor. Onların zıttını söyle...

Her kelimenin zıddı olacak diye bir kuralı nereden çıkardın? Her kelimenin zıddı olmaz, TDK sözlüklerine göz atabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı