Ağrıyan bilek için doktora gidilmeli mi?

Griffithc

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar dün halı saha yaparken kaleye geçtim. Top sert geldiği ve parmak uçlarımda tuttuğum için bileğim bayağı bir ağrıdı ama maça devam ettim, birkaç kez daha oldu ve maç bitiminde bileğimi okşuyordum, hala hareket ettirince ağrıyordu.
Sabaha geçer dedim fakat hala geçmedi. Daha önceden iki bileğim de kırıldı fakat bu kadar rahat değildim gene oynayabiliyorum. Buz tutuyorum gene de çatlak falan mı vardır diye düşünüyorum. Sizce gitmeli miyim? Üşeniyorum bayağı.

Eğer kırık varsa, parmaklarını oynatamazsın ve elini düz tuttuğunda parmakların doğal şekilde durmaz, buradan da kırık veya çıkık olduğunu anlayabilirsin.
Büyük ihtimalle bilekteki kaslar zarar görmüştür. Siz yine de bir doktora görünün. En azından ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar yazar.

Eğer kırık varsa, parmaklarını oynatamazsın ve elini düz tuttuğunda parmakların doğal şekilde durmaz, buradan da kırık veya çıkık olduğunu anlayabilirsin.
Büyük ihtimalle bilekteki kaslar zarar görmüştür. Siz yine de bir doktora görünün. En azından ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar yazar.
Bileğim diğerinden daha şişmiş buda belirti midir?

Kırık durumunda da zedelenme durumunda da şişme meydana gelir. Şişmeye bakarak kırık veya zedelenme olduğuna karar veremeyiz. Doktor röntgen çektirecek ve ona göre gerekli tedaviyi uygulayacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı