Aigo DR12 RGB FAN ve GPU Bracket inceleme

Selamlar;

Artık biraz hobiye dönüşen kasa ışıklandırma işine iyiden iyiye bulaşmış durumdayım. Önce RGB RAM gereksiz deyip almayan ben şimdi Çin memleketlerinden fan ve GPU bracketı adı altında parçalar alır oldum :p

Fazla beceremem böyle şeyleri çektiğim fotoğraflar ve kısa da olsa bir video ile almış olduğum bu iki parçarı göstermek istiyorum.

Şimdi öncelikle; Kasam Phanteks P400 modeli. Kasam, 3 öne 2 üst tarafa ve 1 adette arkaya olmak üzere 6 adet fan yerleşimine olanak sağlıyor. Kasayı aldığınızda size sadece 1er tane önde ve arkada 12mm fan ile geliyor. Tabii ki başlangıç için güzel ama ekran kartını vs. yükselttikçe ihtiyacınızı karşılayamayacak duruma geliyor. İşlemcim i7 8700 OC desteksiz olduğu için aşırı abartılı sıvı soğutmalara girmeden hem performans hem de göze hitap etsin diye işe MSI Core FROZR L ile yola çıktım. Bunun önerisi için tekrardan @Pantheon ve @CJack60 a tekrar teşekkürler gayet güzel ve başarılı model.Daha sonra işlemcinin sıcaklığını güvenli seviyelerde olduğunu görünce alacağım fanların performans ağırlıklı değil de, birazda göze hitap edebileceği özgürlüğüne sahip olduğumu farkettim. Bunun için Aigo DR12 3pcs Computer Case PC Cooling Fan RGB Adjust LED 120mm Quiet + IR Remote New computer Cooler Cooling RGB Case Fan CPU-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group 3lü kontrolcülü RGB setini almaya karar verdim. Fiyatı: 23 Dolar. Önümüzdeki günlerde indirime de girebilir. Özellik olarak 38 CFM ve 21 desibel ses oranına sahip.Fazla güçlü değil fakatb unları egsoz fan olarak içerideki sıcak havayı dışarı atması amacıyla alırsanız gerçekten işlerini iyi yapıyorlar . Düşüncem ise doğruymuş pahalı performanslı fanlara bu kasa için ihtiyaç yokmuş çünkü aldıktan sonra sistem sıcaklığı 6-7 derece arasında farketti.

Şimdi bağlantı şekli nasıl?

Anakartı benimki gibi RGB girişi fakiri modellerden biri varsa mecburen kendi kontrolcüsü olanlardan almanız gerekiyor. Gücünü PSU dan aldığı için son hız çalışıyor ama yukarıda belirttiğim 38CFM oranı son hızda da çalışsa videoya bakarsanız öyle öff bu ne diyecek kadar ses yapmıyor.

Görselleri:

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg


Kontrolcüsü. 9 adet fan takabiliyorsunuz 3 tanesi ise 4 pin LED pin girişi. Yani led alarak yine kendi kumandası üzerinden renk ayarı yapabiliyorsunuz.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.



Gelelim GPU Bracket'a. Nedir bu GPU bracket? Ben de aliexpresste gezerken karşıma çıktı. Daha önceden görmüştüm ama bilgisayar toplayınca anlam kazandı benim için. Kendisinin amacı GPU'ya alttan destek vererek ağırlığını paylaşıyor ama bu üründe asıl amaç daha çok görsellik.

Kendi modelini ve rengini seçebiliyorsunuz. Biraz daha ödeyerek RGB bile alabiliyorsunuz. Desen olarak gerçekten zengin hatta BURASI ÖNEMLİ kendi tasarım,çiziminizi dahi yapıyorlar!!

a1.jpg


a2.jpg


a3.jpg


a4.jpg


a5.jpg




b1.jpg


b2.jpg


b3.jpg


b4.jpg


b5.jpg


b6.jpg



Bantları kazımayı unutmayın hatalı ürün geldi falan filan triplere girdim :D

Önemli not: Almayı isteyen olursa kasaya monte edeceğiniz kısımda 3 adet vida boşluğu olmasına dikkat edin yoksa sıığmayacaktır kasaya. Ürünün linki bu arada:

Prevent distortion graphics support frame graphics partner luminescence faith Acrylic Bracket use for gpu rgb light changable-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group


Fiyatı: 10 dolara düşecekmiş alınabilir yani.

Kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım umarım beğenmişsinizdir. Kasaya son olarak PSU için sleeve kablolardan ve Captcha Verification
led setini almayı düşünüyorum sonra bitiyor artık :)

Teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Bunda 3 adet led şerit var. Seninde sanırım anakartta RGB header yoktu benimki gibi. Yani mecbur gibiyiz böyle bişey almaya ve gerçekten memnun edici sonuç aldım.75 TL ye aldım indirimle yalnız.

Yukarıda yazmayı unutmuşum manyetik mıknatısla tutturuyoruz yani yapıştırma dandikti düştü eskidi gibi olay yok onu da çok iyi yapmışlar. Kesin alınır yani.
 
Bunda 3 adet led şerit var. Seninde sanırım anakartta RGB header yoktu benimki gibi. Yani mecbur gibiyiz böyle bişey almaya ve gerçekten memnun edici sonuç aldım.75 TL ye aldım indirimle yalnız.

Yukarıda yazmayı unutmuşum manyetik mıknatısla tutturuyoruz yani yapıştırma dandikti düştü eskidi gibi olay yok onu da çok iyi yapmışlar. Kesin alınır yani.

Biraz araştırdım her şeritte RGB350 olanından 6 tane fazla led bulunuyor. Aynı zamanda anakart bağlantısı yok. Kumandası daha uzak mesafeden çalışabiliyormuş.
 
Son düzenleme:
Biraz araştırdım her şeritte RGB350 olanından 6 tane fazla led bulunuyor. Aynı zamanda anakart bağlantısı yok. Kumandası daha uzak mesafeden çalışabiliyormuş.
Çok iyi o zaman. Kasa neydi ama ztaen bunlar bile çok güçlü ışık verşyor onlar hepten aydınlatır. Gğzel modelmiş o da baya.
 
Asıl sorun kasada (Z11 Neo) penceresi dumanlı akrilik ve tam boyutta değil. Şimdi bunu alsam çok kısıtlı alanı aydınlatmış olacağım. O yüzden ne zaman kasayı değiştirirsem o vakit böyle aydınlatmaları düşünürüm gibi.
 
Bendede cm masterbox lite 5 var yan kısım komple akrilik şeffaf ama sadece anakartta biraz aydınlatma var bide öndeki 3 fanın ışığı biraz vuruyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı