Aigo TR240 sıvı soğutucu incelemesi

Ürünü 5 aydır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım. OC performansı gayet iyi RGB'leri 4 ay açlışıyordu yanlışlıkla farklı kablo takmam neticesinde RGB'leri yanmıyor, alırsanız dikkat edin. Boşta 20-32 derece arası çalışıyor. Yük altında 55-60 derece arası gayet iyi bir performansı var. Fanlarının sesi çok az soket uyumluluğu gayet iyi herhangi bir sorun yaşamadım, aksine çok iyi performans alınır düşünmeyin alın Corsair'e taş çıkarır cinsten. Kullandığım işlemci Ryzen 7 2700X.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
B

Bu durumda fan devrini neye göre ayarlıyorsunuz peki? :) Sizin dediğiniz çok yanlış bir kullanım şekli maalesef ki. Pompa devrinin o kadar fazla değişiklik göstermesi doğru bir düzen değil.

2 sistemimde sıvı soğutma kullanıyorum.
1. Sistem 3700x Corsair H115i
2. Sistem 2600x Arctic Liquid Freezer II

2 sistem arasında ses farkı inanılmaz. 2600X sistemi genelde yayın aktarımı için kullandığımdan Silent moda alıyorum fanları fakat yine de CPU ısı atakları nedeniyle fan devirleri değişkenlik gösteriyor.

Corsair olan sistemde fan devirleri radyatör sıvısının sıcaklığına göre olduğundan sıvı sıcaklığı arttıkça devir artıyor ve bu nedenle stabil bir fan devir eğrisi oluşuyor.

Arctic çok kaliteli bir sıvı soğutma fakat USB bağlantısı olmaması gerçekten çok ama çok büyük bir eksisi bu sıvı soğutmanın. Ses takıntısı olmayanların tercih edebileceği bir F/P ürünü.

Benim modelin pompası 3-pinli DC olduğu için boşta %80 (10v) ve orta sıcaklıkta %100 (12v) olacak şekilde ayarladım. DC fanlarıda PWM gibi kademe kademe ayarlıyor benim anakartım, fakat ben bu özelliği pompa için hep devre dışı bırakıyorum, belirtmeyi unutmuşum ilk mesajımda. Pompa sıcaklığını otomatiğe ayarlamak ne kadar sağlıklı bilemem fakat ben otomatik kullanmıyorum, sadece işlemci ağır yüke girip belli bir ısıyı geçtiğinde %100 devire geçiyor pompa, onun dışında sabit %80 hız, bu hız değeri ses yüzünden değil pompa ömrünü biraz olsun korumak için.

Fanlarım sizin yaşadığınız gibi çok kafa ütülüyordu, fanları işlemci 70 dereceye ulaşana kadar sabit 1200 devire ayarladım. Yaptığım Cinebench R23 testinde işlemcim 4.5 GHz 1.325v ile 65 derecede kalmayı başardı. Sıvı ısısındaki ufak değişimleri kontrol etmemin bir yolu yok fakat işlemci sıcaklığının serin kalmasından yola çıkarak sıvının aşırı ısınmadığını tahmin ediyorum.

Edit: Fan sesi için ufak bir tüyom daha var, belki işinize yarar diye söylüyorum. Kasanızı halı gibi titreşimi emecek bir yüzeyin üzerine koyarsanız fan gürültüsü büyük oranda azalabiliyor. Evet çok saçma geliyor kulağa biliyorum, ama bir deneyin, belki işinize yarar.
 
Son düzenleme:
Konuya yazanda suç. Yeminle yok o test yok. Bu test alın kendiniz yapın. Al kullan dolar olmuş 8 240'lık Corsair al kullan. Herkesin sizin gibi bütçesi yok.

O beğenmediğiniz Corsair en ufak bir sızdırmada ve sızdırma sonucu sistem bileşenlerini zarar görmesi durumunda zararınızı karşılıyor ve garanti veriyor. Aynı şekilde NZXT gibi diğer büyük markalar da yapıyor bunu. Çin markası bir soğutucu sızdırma yapsa ve sisteminiz zarar görse zararınızı kim karşılayacak, muhatap bulabilecek misiniz?

Sıvı soğutucuların hepsi az çok aynı performansı verir zaten. Asıl önemli olan güvenilirlik ve aldığınız markanın ürününün arkasında durmasıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı