Aile baskısı

13-17 yaş arası sendromu, klasik şeyler bunlar. İleride gülüp geçeceksin. O yüzden şu an ne desek boş. Kafana göre takıl. Doktor olan da yaşıyor, sanayide çalışan da.
Açıkçası çekirdekten yetişme, kalifiyeli sanayi işçisi şu an 6-7 bin lira maaş alıyor. İşe yeni başlayan akademisyen ile kafa kafaya.

Neden ironi olsun bunaliyor insan.

Çocukmu ailen?

Babam 44 annem 36 yaşında. Ama cidden çocuk gibi lalalala diyorlar dinlemiyorlar
13-17 yaş arası sendromu, klasik şeyler bunlar. İleride gülüp geçeceksin. O yüzden şu an ne desek boş. Kafana göre takıl. Doktor olan da yaşıyor, sanayide çalışan da.
Açıkçası çekirdekten yetişme, kalifiyeli sanayi işçisi şu an 6-7 bin lira maaş alıyor. İşe yeni başlayan akademisyen ile kafa kafaya.

Masa başıyla sanayi bir mi? Bazı doktorlar ayda 50k kazanıyor.

Masa başıyla sanayi bir mi? Bazı doktorlar ayda 50k kazanıyor.

Çok söyleniyorsan, ailenden farkın olsun o zaman. Ne demek masa başı? Şu boş memur kafasına 13 yaşında mı girdin gerçekten? Üretim yapmak çok daha önemlidir.
Doktorluk da kutsal bir meslektir, masa başı iş dediğin şeyin büyük sorumlulukları var.
Evet 200 bin lira kazanan doktor da olur ama senin alacağın standart aylık 10k olacaktır.
Emek, sorumluluk ve stresi düşününce stressiz 6000 lira kimi insana daha tatlı gelir.

Bence birazcık bir gelir kazanabilirsen bu söylenmeleri azalabilir. Sınıftaki kişilerle iş yapabilirsin mesela, ben kazanıyorum ondan az biraz.

Bakın daha 1 dakika önce: Yatmayı düşünmüyor musun yarın okula ben mi gideceğim? Dedi. Ya cidden daha 1 dakika önce dedi bunu. Bazen o kadar sinir oluyorum ki...

Annem hasta temizlik yapamıyor. Ve evi düzenleyemiyor. Ayda 2 defa falan temizlik düzen oluyor. Ev çok dağınık hiçbir şey yapasım gelmiyor. Bayramda evi temizledi düzenledi. Hemen dişlerimi fırçalayasım bir şeyler yapasım geldi gaza geldim. 13 yaşındayım 2 ay sonra 14. LGS öğrencisiyim. Sürekli "sen yapamazsın, sanayiye gidicen, böyle devam et, ders çalışma" gibi moralimi 0'a indirecek şeyler söylüyorlar. Başarıyorlar. İnternette bir şey görsem söylesem bilgi vermek istesem hemen diyorlarki "kim demiş onu? İnanma olm onlara" diyorlar. "bilim insanları diyor" dediğimde b** yemiş o bilim insanları inanma kandırıyorlar diyorlar.

Bu çok sinir ediyor beni. Ve başka birinin eli 1 damla kanasa hemen hastaneye gidiyorlar. Benim bacaklarım acıyor umursamıyorlar. Lavaboda elimi yıkamaya gidiyordum koşuyordum yer ıslakmış kaydım düştüm yaklaşık 1 yıl önce. Sol ayak baş parmağımdan ve iki dizimin kemiğinden şırıl şırıl kan boşaldı. Baş parmağım 1 ayda eskisi gibi oldu fakat dizlerim hala aynı ve okul ile ev arası 400 mt olmasına rağmen gidip gelirken dizlerim çok acıyor. Hastaneye gidelim film çektirelim diyorum üstüme gülüyor dalga geçiyorlar. Acı çekiyorum. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
Ne yaparsan yap onlar senin ailen onlar olmasa sende olmazsın bunu unutma sonradan pişman olacağın saçma şeyler yapma.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı