Aile baskısı

Türkiye de iletişimin zayıf olmasının nedeni atalardan böyle görülmesi. Dedemden az çok bilirim babamlara onu yap şunu yap gibi komut vermekten başka bir kere bile oğlum/kızım nasılsın deyip hallerini hatırlarını sormamış. Saçma derecede sert ve anlayışsız bir baba tiplemesi var ülkemizde.
Maalesef öyle hatta ben babamdan çekinirim bir konu olduğunda ilk anneme danışırım.

Merhaba arkadaşlar. Ben günlük hayatta anime izleyen bir insanım ancak babam buna çok kızıyor ve asla izlememe izin vermiyor. Ayrıca saçımı uzatmam da yasak. Mor ve pembe herhangi bir şey giymem yasak. Yürüyüşüme bile laf ediyorlar. Gittikçe depresyona girmeye başlıyorum. Bunu nasıl çözebilirim?

Çözemezsin zaten aile baskısı çözülebilen bir şey olsaydı hayat böyle olmazdı , çekeceksin bir süre sonra zaten ne kadar malmışım iyi ki beni özgür bırakmamışlar dersin.

Forumun yaş ortalaması 15 ila 17 arası sanırım şayet yazılan mesajları görünce insanın aklına başka bir şey gelmiyor. Konu sahibi genç kardeşime gelince; ailen yahut bir başkası kim olduğu hiç önemli değil bu hayatta öğrenmen gereken en önemli şey; bir başkası için ya da bir başkasının baskısı yüzünden sevdiğin, hoşlandığın şeylerden vazgeçmemendir. Anime izlemek istiyorsan, izle. Renkli giyinmeyi seviyorsan, giy. Spor yapmayı, şarkı söylemeyi, resim çizmeyi vs. vs. neyi seviyorsan onu yap ve onun peşinden git. Belki şu an yaşın gereği ailene bu durum karşısında karşı çıkamıyor olabilirsin ama tüm hayatın boyunca bu söylediklerim kalsın aklında çünkü bir başkası için feda ettiğin her şey pişmanlıktan başka bir şey kazandırmıyor insana. Şimdilik güzel bir dil ile ailene bu yaptığının yanlış bir şey olmadığını ve izlemeye devam etmek istediğini belirtmek ile başla. Yine karşı çıkacaklardır eminim ama sen olması gerekeni yap.

Şu söz benim aklımda mıh gibi, kolumda ise dövme olarak yazılı umarım senin de bir nebze olsun hayata bakış açını değiştirir.

"Bir daha kimsenin sana bir şeyi yapamayacağını söylemesine izin verme, benim bile. Bir hayalin varsa peşini bırakmamalısın. İnsanlar kendilerinin yapamadıkları şeyleri senin de yapamayacağını söylerler. Bir şeyi istiyorsan peşini bırakma! Git ve al! O kadar!"

Sen temel sorunun animenin kendisi olduğuna emin misin? Ben hiçbir insanın animenin kendisiyle bir sorunu olacağına inanmıyorum. Babanın daha çok senin üstündeki etkileriyle bir sorunu var gibi gözüküyor.

Ayrıca, bütün her şey bir tarafa gerçekten şu an hayatındaki en büyük dert anime mi? Sanmıyorum. Babanın bu denli kızmasının sebebi animeyi sadece izlemek yerine hayatını anime gibi yaşıyor olman olabilir. Böyle bir durum söz konusuysa zıvanadan çıkması normal. Türkiye'de yaşıyorsun çünkü, Japonya'da değil. Kaldı ki, çoğu anime gerçek Japonya yaşantısından da aşırı uzak zaten. Ben de anime izlemeyi çok seviyorum ve güncel olarak hala izlerim. Ama sadece izlerim, fazlası değil.

Dikkat çekmek için açılan diğer konulardan bir tanesi olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı