Aile evinden bıktım

Annem de sürekli beni doktora götürmek istiyor ama bende kendimi aşırı belli etmemek için sürekli bakarız vb. cümleler kurmak zorunda kalıyorum. Babam götürecek gibi durmuyor. Annem de hastanelerden nefret eder, tek başına götürmek de istemiyor.
Hocam bakarız deme, ya buradan söylemesi kolay kalıyor da yani dürüstçe söylemen lazım. Yoksa sen böyle bakarız diye diye asla gidemezsin. İlla Psikolog olmasına gerek yok bu arada senin derdini birilerine açman lazım öyle rahatlayacaksın muhtemelen. Her şeyi içine ata ata yük bindirmişsin kendine ve böyle yakınmana bakacaksak da artık taşıyamıyorsun gibi.

Kimse kimseyi tam olarak anlayamaz bence hocam hayatta. Önce kendini anlaman lazım, ondan sonra çevreni anlayabilirsin.

Hocam sürekli aklımdan böyle birilerine zarar verme isteği başladı. Durmadan aklıma geliyor.

Arkadaşlarıma bakıyorum, geziyorlar sohbet ediyorlar. Ben bunu beceremiyorum. Aşırı da korumacı annem olduğundan arkadaşlarla kafeye gidip kahve içemiyorum. Günlerim evde ya da tek başıma dışarı çıkabiliyorum. Gerçi onda da arıyorlar sürekli dışarı tek çıksam da.

Maddi sıkıntımız yok. Babama demiştim kulaklık almayı düşünüyorum dedim. O da zar zor ikna edip eğer lazımsa al dedi. Telefon da konuşmuştum ve bana kızmıştı. 1.30 saattir evde benimle konuşmuyor. Bir şey demedi.

Her ne olursa olsun, kötü davranma kötü söz söyleme @poyriho'nun dediği gibi sabredersin. Üniversiteden sonra kendi başınasın zaten kalp kırma diye uyarmamın sebebi onlar bir daha gelmeyecek babamı 19 Eylül 2021'de annemi ise 25 şubat 2025'te toprağa verdim. Geçmişe bakınca pişmanlıklarım var helallik aldım aramız iyi iken vefat ettiler, ama insanın içine bazen keşke hiç yapmasaydım diye düşüyor.

Ömür boyu aklından çıkmayacak bir hata yapma.

2003 doğumluyum bu arada çok'da büyük değilim senden.

O bende de vardı bir ara, hala daha var gerçi ama kendimi kontrol edebiliyorum artık. Arkadaşın hiç mi yok hocam? Onlara derdini aç varsa.
1 tane var. Okulda konuştuğumuz. Pek açamıyorum ona kendimi.

Her ne olursa olsun, kötü davranma kötü söz söyleme @poyriho'nun dediği gibi sabredersin. Üniversiteden sonra kendi başınasın zaten kalp kırma diye uyarmamın sebebi onlar bir daha gelmeyecek babamı 19 Eylül 2021'de annemi ise 25 şubat 2025'te toprağa verdim. Geçmişe bakınca pişmanlıklarım var helallik aldım aramız iyi iken vefat ettiler, ama insanın içine bazen keşke hiç yapmasaydım diye düşüyor.

Ömür boyu aklından çıkmayacak bir hata yapma.

2003 doğumluyum bu arada çok'da büyük değilim senden.
Öyle ama cahil olmayı da koyuyor. Arkadaşlarımla gezsem ne olur mesela? Oyunlarda mikrofon bile açmıyorum.

1 tane var. Okulda konuştuğumuz. Pek açamıyorum ona kendimi.
Ona aç hocam mecbur, Birilerine kendini açman lazım ki delirme sonra. Ben kendimi birilerine açıyordum kimse halimden anlamıyordu veya tam tavsiye veremiyorlardı, işime yarayacak yani. 1-2 sene ciddi delirmiştim, sonra nasıl oldu bilmiyorum ama düzeldi. O yüzden korkma yani, kimsenin seni yadırgama gibi bir hakkı yok zaten.

Geçmiş olsun. Ebeveynlerin sana ne yaparsa yapsın saygıda kusur etme. Yoksa haksız olan sen çıkarsın. Böyle durumlarda kuzenlerinin ebeveynleri sana yardımcı olmalı. Babanı bu tür harcamalara sen ikna edemiyorsan bir büyüğün ikna edebilir.

Benim babamda sizin gibiydi eskiden, fiyatlar konusunda da baya bilgisizdi. Saçma saçma konuşmaları oluyordu. Bir iki bağırır sonra susardı. Klasik Türk Aile babası kızacak bir şey illah bulur. Bir iki bağırır çağırır sonra susar. Ona laf söylediğinde karşı gelme der. Tabi sessiz kaldığımızda da biz sinirleniyorduk. Sonra da kuzenime derdimi açardım, o da açardı. Onun babası da öyleymiş. Gerçi kardeşler. Yetişkin olana kadar bu süreç böyle devam etti. Sonra tartışmalarımız bitti. Bir süre sonra ailenin sana karşı yumuşayacağını düşünüyorum. Yani onlar belli bir yaşa gelince sonradan jetonları düşüyor. Bunun için benim babamın 49-50 yaşına gelmesi gerekmişti. Şimdi gül gibi geçinip gidiyoruz. Birde yetişkin olmama rağmen çalışmıyorum, ona laf yapmıyor. Şimdi bir şey alacaksam en iyisini al diyip para veriyor da piyasayı oda çok bilmiyor. :)

Üniversite için başka şehre gidersen rahatlarsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı