Aileler neden anlayışsız?

asmsrm

Hectopat
Daha fazla  
İş yerinden bir arkadaşla ETS 2 Multiplayer'a girmek için işte anlaşıyoruz. Daha sonra saat 00.00'da mesaimiz bitiyor. Eve gittik üstümüzü değiştirdik, yemek yedik falan derken saat oluyor 01.00. Neyse giriyoruz oyuna bir yarım saat falan oynadıktan sonra hemen arkadaşın babası geliyor, kapat o bilgisayarı yat diyor. Ya zaten mesaimiz 15.00'ta başlıyor, sabah işe gidecek olsak bir şey demeyeceğim. Arkadaşın yaşı 18 benim ise 23. Yani artık reşit olmuş 18 yaşına gelmiş çocuk değil ki, her gün her gün yat demenin anlamı ne? Sırf bilgisayar oynatmamak için nöbet bekliyor babası. 18 yaşına gelmiş biri neyin doğru neyin yanlış olduğunu az buçuk bilmeyecek mi? Neyse ki benim öyle bir sorunum yok saat 05.00 da olsa kimse karışmaz bana.

Ya gerçekten bence Türkiye'de araba ehliyeti gibi ailelere de bir ehliyet verilmeli. Bilinçsiz insanların ebeveynlik yapmasının önüne geçilebilse keşke.

İş yerinden bir arkadaşla ETS 2 multiplayer'a girmek için işte anlaşıyoruz. Daha sonra saat 00.00'da mesaimiz bitiyor. Eve gittik üstümüzü değiştirdik, yemek yedik falan derken saat oluyor 01.00. neyse giriyoruz oyuna bir yarım saat falan oynadıktan sonra hemen arkadaşın babası geliyor, kapat o bilgisayarı yat diyor. Ya zaten mesaimiz 15.00'ta başlıyor, sabah işe gidecek olsak bir şey demeyeceğim. Arkadaşın yaşı 18 benim ise 23. yani artık reşit olmuş 18 yaşına gelmiş çocuk değil ki, her gün her gün yat demenin anlamı ne? Sırf bilgisayar oynatmamak için nöbet bekliyor babası. 18 yaşına gelmiş biri neyin doğru neyin yanlış olduğunu az buçuk bilmeyecek mi? Neyse ki benim öyle bir sorunum yok saat 05.00 da olsa kimse karışmaz bana.

Sağlıkları için evet karışır reşit olabilir ancak bazı aileler öyle babamdan örnek vereyim kendisi de çocukken benim gibiydi ben saatlerce gece yarısına kadar PC o arkadaşlarıyla kahvelerde okey oynamaya giderdi derdi sabah iş var ama eğlence daha tatlı geliyor gece geç saate kadar oynuyoruz derdi sende işe gidiyorsun yorgun uyanma diye böyle uyarıyoruz derdi belki arkadaşının başka sıkıntısı olabilir ya da anlattığım hikaye ile bağlantısı olabilir (ailem gece geç saate kadar oturmamda sıkıntı etmiyor yaş 17 sadece anlattığım geçmişde yaşanmış babamın çocukluğu ile bağlantılı sabah iş var yorgun gitme diye uyarırlar)

Belki çocuğunun bilgisayar bağımlısı olmasını istemiyordur, endişesi bu yöndedir. Anne baba olunca anlarsınız bunu.
Şu devirde belki de en güvenilir bağımlılık pc bağımlığı O kadar u*uşturucu, s*gara, a*kol alışveriş gibi bağımlılıklar var iken ne zararı var insanların kendince kimseye zarar vermeden eğlenmesinin?

Toplumların kültürleri ve ahlak yapıları vardır. Bizim kültürümüzse bu şekilde. Gidip babasına sorsanız bu soruyu ve neden uyuması gerekiyor diye ekleseniz muhtemelen aynen şunu söyleyecektir: Saat 12'den sonra uyunur. Kısacası oturmuş düzenin ihlal edilmesi insanları rahatsız ediyor. Sağlıklı bir iletişim olsa böyle basit şeyler sorun olarak görülmez ama yetiştirilme şeklinden ötürü çoğu kişi annesi ve babasıyla oturup doğru düzgün sohbet dahi edemiyor. Bu da anlayışsız ve kendi bildiklerinin kesin olarak sorgulanamaz bir biçimde doğru olduğu düşüncesinde ebeveynlerin yetişmesine neden oluyor. Dolayısıyla aile sorgusuz sualsiz böyle bir cürette bulunabiliyor. Hiç düşünmüyor bile.

Şu devirde belki de en güvenilir bağımlılık PC bağımlığı o kadar u*uşturucu, s*gara, a*kol alışveriş gibi bağımlılıklar var iken ne zararı var insanların kendince kimseye zarar vermeden eğlenmesinin?

Katılıyorum ayrıca bilal jester izleyipmi geldin 😂😂😅 2 gün önce böyle bir videosunu izlemiştim bu arada evde göz önünde oturmak dışarıda kötü alışkanlıklar edinmekten iyidir PC de oturmasa telefonla oynar ona bağımlı olur eğer size zararı yoksa bırakın otursun PC de eğlensin sırf ben PC de bağırıyorum diye canım babam tüm kapıları kapatıyor 😂😂

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı