Ailelerin okul bağımlılığı

9. Sınıfsın. Ne yapacaksın, dropshipping yapabilmek için liseyi mi bırakacaksın? Lise çok temel bir eğitim, herkesin alması lazım.

Ailen sana oku diye baskı yapıyor çünkü başka türlü işe yarar bir diploma sahibi olamazsın. Elinin altında böyle bir diploma olmazsa da ileride yapmayı planladığın iş batarsa, eski değerini yitirirse ortada kalırsın. Her zaman bir B planın olmak zorunda.

Okullarda nasıl hayata atılacağı öğretilmiyor derken ne yapılmasını bekliyorsun ? Benim ortalama bölümümde dahi ülkenin en büyük firmalarından mühendisler, müdürler gelip bize sektör hakkında bilgiler verecek toplantılar yaparlardı, tanıtım günleri düzenlediler, gönüllü stajyer aldılar, zorunlu stajyer aldılar vb. vb. isteyene imkan çok. Kendini kandırıyorsun hocam. Ortalama bir okulun iyi bir öğrencisi olarak ya da iyi bir okulun normal bir öğrencisi olarak gayet iyi imkanlarla işe başlayabilirsin. 300k sıralama ile mühendis olup ilk senesinde torpilsiz Bosch, Tofaş, Vestel gibi bu ülkenin en iyi kurumlarında mükemmel imkanlar ile işlere başlayan birebir tanıdığım insanlar var. Siz kendinizi okumanın önemsiz olduğuna şartladığınız için genel anlamda böyle konuşuyorsunuz. Bu ülkeyi ticaret yapan esnaflar değil üretime katılan bilinçli teknisyenler, mühendisler kurtaracak, bunların eğitimini sağlayan öğretmenler ve dahası kısaca bilgili ve bilinçli insanlar kurtaracak.
Üniversite bambaşka bir ortam, orada kendine fayda sağlayacak topluluklar buluyorsun tabii ki ancak yine de çoğu kişi için bir şey değişmeyecek. Kendimi okumanın önemsiz olduğuna şartlandırsaydım kendim okumazdım zaten. Bir turizmci olarak ileride en rahat iş yapabilecek olan kişilerden biriyim, ne mühendisler gibi sağlam bir network'e ihtiyacım var, ne de devlet personeli olmak için KPSS'ye girmek gibi bir derdim var. Tek derdim dil öğrenmek o da bana koymuyor zaten, sevdiğim bir şey olduğu için son derece rahatım. Ancak bu hiçbir zaman benim tek planım değil, ilerisi için çok daha farklı planlarım da var. Demek istediğim şey tam olarak bu, tek bir plana bağlı kalmak başarısız olduğunda çok büyük acı ve pişmanlık olarak geri dönecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı