Ailelerin okul bağımlılığı

Merhaba 9.sınıfım ailem sürekli okulun tek çıkış yolu olduğunu zannediyor. Ben bir şeyler satmak için uğraşıyorum. Çünkü para lazım. Onlar sadece okulunu oku ileride meslek sahibi olursan kazanırsın diyor. Yani o kadar eminler meslek sahibi olmanın kolay olduğunu. Derdimi anlatsam direkt kavga çıkar yani. Neden anlamak istemiyorlar bilmiyorum. Arkadaşımın ailesi onu para kazanmaya teşvik etti. Çocuk çok zengin oldu. Bizimkilerde ileride 3 5 kuruşun çok fazla olduğunu gördüğü için sadece oku diyorlar. Okulda performansımda düşük. Her şeyi gizli yapıyorum. Kendileri bana güven vermiyorlar. Çok sıkıldım gizlemekten.

Ticaret için yanınızda bu işi iyi bir eleman olması lazım çünkü sıfırdan başlayacaksın maalesef klasik Türk ailesi boş ver sen yine de git okuluna biraz öğren bu işleri para kazanmaya başladığında ailen ile paylaşırsın bu fikri.

Lise zamanları bir de kurulacak arkadaşlıkların menfaatsiz olduğu, masum olduğu dönemdir. Sosyal açıdan bakılınca da karakter gelişiminde etkisi büyük. Okul okurken de bir işe girişilebilir. Kaybedecek bir şeyin yok, ha derse 8-9 saat okula zaman ayıracağıma bu zamanı yapacağım işler için kendi gelişimimde kullanacağım o zaman ayrı.

Lise zamanı arkadaşlıklar pek masum olmuyor ama karakter gelişimine etkisi büyük evet.

Okul Türkiye'de boş bir şeydir hatta artık dünyada boş bir şey olmaya başlamıştır kimse kusura bakmasın okuyana bir şey demem ancak abim lise + 5 yıl üniversite okudu ve şu an kendisi şok'ta asgari ücretle geçinirken ben açık liseye geçtim üniversiteye gitmedim kendi e-ticaret sitemi kurdum ve aylık kazancım asgari ücretle neredeyse aynı bazen az bazen fazla oluyor ama sonuçta yakın paralar alıyoruz çünkü okuduğu bölümde iş bulamıyor bulduysa da almıyorlar illa tanıdık birilerini istiyorlar

Artık teknoloji gelişiyor her yaptığınız şey para kazanmanıza yardım ediyor bir program yapsanız bir sosyal medya ünlüsünün editörü falan olsanız programlama bilseniz en basit grafik tasarım bilseniz ayda emin olun asgari kadar bir ücret alırsınız işinizde iyi olursanız çevremde gerçekten üniversite okuyup bölümüne giden çok az kişi var ama onlarda yarım bıraktı çalışma şartlarından dolayı çünkü 27-28 yaşından eğitim hayatından çıkıyorsun sonunda bitti hadi rahat rahat para kazanayım diyorsun asgari ücretten 3-5 bin fazla alıyorsun ee ne fark oluyor ben anlamıyorum anca memur olacaksın bu devirde polistir öğretmendir falan yoksa memurlutkan başka yerde rahat edemezsin.

Ee artık gelişmiş bir ülkede kimse memur olmak istemiyor sabah git akşam gel ve bunu 40-50 yıl tekrarla emin olun geleceğin meslekleri şu an bize saçma gelen meslekler olacak eğer başarıyorsan yeteneğin varsa devam et bu devirde okumak değil para kurtarıyor.

Lise zamanı arkadaşlıklar pek masum olmuyor ama karakter gelişimine etkisi büyük evet.
Oluyor hocam, kimse kimseden bir karşılık beklemeden arkadaş oluyor veya olmuyor. Yaş ilerledikçe fark edilir bu, insanlar yaptığınız işlere göre sizinle iletişime girerler. Kafa yapısı uyuşması da demiyorum, adamına göre muamele tamamen. İnsanların doğasında var, bu yüzden çocukken herkesle iyi anlaşırız.

Bu devirde okumak değil para kurtarıyor.
Okumadan yapamazsın. Önemli olan girdiğin iş değil.

Para mı sana insanlık öğretecek? Paraya aldanma, bir süre sonra zaten normalleşip dahasını istersin. Okul insanlık öğretir bilgiden ziyade. Güzel nitelikli bir kişi ol A101'de çalış, Çok para kazanıp ahlaksızın teki olmaktan daha iyidir.

Yine yorumları Niğde bazıbozuk Üniversitesi at eğitmenliğinden mezunlarından bahsedenler ve daha temel lise konularını dahi öğrenemediği için, çok zeki bir şekilde okulun bir anlamı olmadığını okumadan çok başarılı olabileceklerine inanan arkadaşlar doldurmuş.

İyi bir bölümden mezun olup iyi bir işte çalışan kişinin hayat kalitesine o adamdan 5 kat fazla para kazansanız bile erişemezsiniz. Çünkü her şey para ile olmaz.

Okumadan da başarılı, zengin olunabileceğini teşvik eden insanlara bakarsan hepsi ya bunu düşünen insanlarla yaşıt ve derslerinde sıkıntı yaşayan kişilerdir ya da kötü bir üniversite okuyan kişilerdir. Ben İTÜ kimya mühendisliği okuyan kimsenin yav okumasaydım daha iyiydi okul boş iş dediğini duymadım örneğin.

Okul Türkiye'de boş bir şeydir hatta artık dünyada boş bir şey olmaya başlamıştır kimse kusura bakmasın okuyana bir şey demem ancak abim lise + 5 yıl üniversite okudu ve şu an kendisi şok'ta asgari ücretle geçinirken ben açık liseye geçtim üniversiteye gitmedim kendi e-ticaret sitemi kurdum ve aylık kazancım asgari ücretle neredeyse aynı bazen az bazen fazla oluyor ama sonuçta yakın paralar alıyoruz çünkü okuduğu bölümde iş bulamıyor bulduysa da almıyorlar illa tanıdık birilerini istiyorlar

Artık teknoloji gelişiyor her yaptığınız şey para kazanmanıza yardım ediyor bir program yapsanız bir sosyal medya ünlüsünün editörü falan olsanız programlama bilseniz en basit grafik tasarım bilseniz ayda emin olun asgari kadar bir ücret alırsınız işinizde iyi olursanız çevremde gerçekten üniversite okuyup bölümüne giden çok az kişi var ama onlarda yarım bıraktı çalışma şartlarından dolayı çünkü 27-28 yaşından eğitim hayatından çıkıyorsun sonunda bitti hadi rahat rahat para kazanayım diyorsun asgari ücretten 3-5 bin fazla alıyorsun ee ne fark oluyor ben anlamıyorum anca memur olacaksın bu devirde polistir öğretmendir falan yoksa memurlutkan başka yerde rahat edemezsin.

Ee artık gelişmiş bir ülkede kimse memur olmak istemiyor sabah git akşam gel ve bunu 40-50 yıl tekrarla emin olun geleceğin meslekleri şu an bize saçma gelen meslekler olacak eğer başarıyorsan yeteneğin varsa devam et bu devirde okumak değil para kurtarıyor.
Zaten artık çoğu kişi siz ve konuyu açan arkadaş gibi düşünüyor. Mesela en basitinden yazılım sektörüne bakarsan tonla kendi kendini yetiştirmiş alaylı yazılımcı var ancak çoğu ya aşırı ucuza çalışıyor ya da iş bile bulamıyor. Kendi kendini yetiştirmiş insanların arasından kendini öne çıkarmanın en basit yollarından biri de iyi bir üniversitenin diplomasına sahip olmaktır.

Hadi üniversite okumayı geçelim ama arkadaş anladığım kadarıyla liseyi bile bırakmayı düşünüyor ki çöpçü olmak için bile lise diploması istenen bir çağdayız. Kendine güvenen ve aile desteği olan üniversite okumasın, kendi bilir ancak lise diploması olmayan adamı ne kadar yetkin olursa olsun çoğu kişi ciddiye bile almaz.

Okumadan yapamazsın. Önemli olan girdiğin iş değil.

Para mı sana insanlık öğretecek? Paraya aldanma, bir süre sonra zaten normalleşip dahasını istersin. Okul insanlık öğretir bilgiden ziyade. Güzel nitelikli bir kişi ol A101'de çalış, Çok para kazanıp ahlaksızın teki olmaktan daha iyidir.
Yaptığın iş gayet önemli bence, düzgün biri olarak a101'de çalışmaktansa paranın beni bozmasını tercih ederim. Belli ki şimdiye kadar parayla ilgili bir problem yaşamamışsın salladıkça sallıyorsun. Ayrıca Türkiye'de okuduğun okuldan da fayda bekleme, okullar nasıl hayata atılacağını hiçbir zaman öğretmiyor yalnızca vaktini çalıyor. 14 yaşındaki bir çocuğa ticaret yap diyemem ancak gerçeklerin üstünü bu denli örtmek de mantıklı değil, zaten yaşı çok küçük değil kendisi de anlıyordur okuyarak bir şey elde edemeyeceğini. Belli ki bundan ötürü alternatif yol arayışına girmiş, okumak haricinde neler yapabileceğini bilmek istiyor.

@waren5860 en azından liseyi bitirmeye çalış, bildiğim kadarıyla lise hâlâ zorunlu. Lise bitmeden önce kendine bir uğraş bul; spor olur, müzik olur, resim olur kısaca aklına ne gelirse. Ticarete atılacağım diye saçma sapan işlere girmemeni de tavsiye ederim, daha önceden amcamla beraber denediğimde elimizde yüzlerce ürün kaldığı için bu konuda uyarmanın gerekli olduğunu düşündüm. Kendine hiçbir zaman seçenekleri kısıtlama, elinde olan imkanları sonuna kadar kullan mümkünse gelecek için birden fazla planın olsun. Ticarete gireceğim diye kendini şartlandırma, bir gün illa ki girersin ancak o zamana kadar ne yapacağını iyi düşün.

Yaptığın iş gayet önemli bence, düzgün biri olarak a101'de çalışmaktansa paranın beni bozmasını tercih ederim. Belli ki şimdiye kadar parayla ilgili bir problem yaşamamışsın salladıkça sallıyorsun. Ayrıca Türkiye'de okuduğun okuldan da fayda bekleme, okullar nasıl hayata atılacağını hiçbir zaman öğretmiyor yalnızca vaktini çalıyor. 14 yaşındaki bir çocuğa ticaret yap diyemem ancak gerçeklerin üstünü bu denli örtmek de mantıklı değil, zaten yaşı çok küçük değil kendisi de anlıyordur okuyarak bir şey elde edemeyeceğini. Belli ki bundan ötürü alternatif yol arayışına girmiş, okumak haricinde neler yapabileceğini bilmek istiyor.

@waren5860 en azından liseyi bitirmeye çalış, bildiğim kadarıyla lise hâlâ zorunlu. Lise bitmeden önce kendine bir uğraş bul; spor olur, müzik olur, resim olur kısaca aklına ne gelirse. Ticarete atılacağım diye saçma sapan işlere girmemeni de tavsiye ederim, daha önceden amcamla beraber denediğimde elimizde yüzlerce ürün kaldığı için bu konuda uyarmanın gerekli olduğunu düşündüm. Kendine hiçbir zaman seçenekleri kısıtlama, elinde olan imkanları sonuna kadar kullan mümkünse gelecek için birden fazla planın olsun. Ticarete gireceğim diye kendini şartlandırma, bir gün illa ki girersin ancak o zamana kadar ne yapacağını iyi düşün.
Okullarda nasıl hayata atılacağı öğretilmiyor derken ne yapılmasını bekliyorsun ? Benim ortalama bölümümde dahi ülkenin en büyük firmalarından mühendisler, müdürler gelip bize sektör hakkında bilgiler verecek toplantılar yaparlardı, tanıtım günleri düzenlediler, gönüllü stajyer aldılar, zorunlu stajyer aldılar vb. vb. isteyene imkan çok. Kendini kandırıyorsun hocam. Ortalama bir okulun iyi bir öğrencisi olarak ya da iyi bir okulun normal bir öğrencisi olarak gayet iyi imkanlarla işe başlayabilirsin. 300k sıralama ile mühendis olup ilk senesinde torpilsiz Bosch, Tofaş, Vestel gibi bu ülkenin en iyi kurumlarında mükemmel imkanlar ile işlere başlayan birebir tanıdığım insanlar var. Siz kendinizi okumanın önemsiz olduğuna şartladığınız için genel anlamda böyle konuşuyorsunuz. Bu ülkeyi ticaret yapan esnaflar değil üretime katılan bilinçli teknisyenler, mühendisler kurtaracak, bunların eğitimini sağlayan öğretmenler ve dahası kısaca bilgili ve bilinçli insanlar kurtaracak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı