Uzaktan böyle konuşmak basit tabi.Olayı karakola anlatıp devlet yurtlarına girebilirsin. Hayallerinle kimse oynamasın.
Uzaktan böyle konuşmak basit tabi.Olayı karakola anlatıp devlet yurtlarına girebilirsin. Hayallerinle kimse oynamasın.
Babam hiçbir şekilde bana değer vermiyor. Mesela yazın çalıştım ben paramı kazandım ve indirimde bir tane 350 TL'ye ayakkabı aldım. Kış için 3 gün önce babamdan bot istedim 350 TL ayakkabı alacagına onu alsaydın diyor. 5 aydır ben ne zaman konusmaya babamdan herhangi bir şey istemeye başlasam 350 TL'ye ayakkabı almasaydın onu alsaydın diyor. Maaşımız çok az değil ama çok üst düzeyde değiliz. 3000 TL bir maaş alıyoruz. Evimiz kira değil borç falan ödemiyoruz. Bana batan şeyde 5 yıldır bilgisayar istiyorum şu anki bilgisayar 10 yıllık her zaman söz veriyor. Bana 3 gün önce alırız dedi çok heyecanlandım ne zaman siparişi veriyoruz dedim bana bilgisayar almayacagını söyledi. Bursluluğu 5.sınıfta kazandım, anneme ne zaman bursluluk desem bana kızıyor, eve harcanıyor. Zaten bu durumda sıkıntı yok ama 5.sınıftan beri bir kere bursluluğum elime verilmedi. Tek kuruş harcamadım. Benim de hayallerimin olduğunu söylüyorum ama hiçbir zaman bana değer vermiyorlar. Annem dün ekmeğe yolladı bana para vermesini rica ettim, bana dedi ki geçen ay 2.5 TL verdim ya dedi. Bu evde gerçekten bana değer verilmiyor. Sadece para değil konu, ben sofrayı kaldırırken yanlışlıkla bir şeyi devirsem/döksem beni aşalığıyorlar. Sizce ne yapabilirim?
Yurda gittiğim zaman hayatın daha iyi olacağını zannetmiyorum.Olayı karakola anlatıp devlet yurtlarına girebilirsin. Hayalerinle kimse oynamasın.
Ben onlara para ödetmeyi planlamıyordum ama. Kendi bilgisayarımızı 1.500 TL'ye satmayı düşünüp. 4.000 TL 12 Takstili bir sistem almayı düşünüyordum. 4 ay bilgisayarın parası daha sonrada bursluluk ile ödeyeceğimi düşünüyordum.Hiçbir baba çocuğunun kötülüğünü istemez.
Gerçekten durumu olsa sana en iyi bilgisayarı, botu alır.
Bilerek almamazlık yaptığını düşünmüyorum.
Bu arada 3000 TL de maalesef şu an fazla bir maaş değil. Biraz daha empati yapmaya çalış.
Eğer gerçekten çok almak istiyorsan daha önce de söylediğine göre çalışıp kendin alabilirsin.
5.sınıftan sonra derslerim düşüşte nitelikli okulu 7 puanla kaçırdım 7 aydır hayatım bu sebpten cehennem gibi.Anlaşılan o ki çalışmayı seven birisine benziyorsunuz. İnşallah istediğiniz yerlere gelirsiniz. Geldikten sonra siz de onlara değer vermeyin. Vicdansızlık diyenler var ise konu sahibi arkadaşın ebeveynlerinin yaptıkları nedir? Ben olsam açıkçası böyle yapardım.
Şükürler olsun ki fakir ama gene de bana değer verdiğini anladığım bir ailem var.
Nasıl alabilirim ki bir kere almayı düşündüm sen hırsız mısın dediler.Sende onlara değer verme. Bursluluğunu sen al, onlar çalışıp kazanmadı.
Kaç defa söyledim bir bilsen...Bu yazdıklarını onlara söyle.
Sen en son ne zaman arkadaşlarınla yemeğe gittin ?Ailenin sana verdiği değer asla sana harcadığı para ile ölçülmez. Çok yanlış düşünüyorsun.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.