Ailem bilgisayarda oyun oynamama izin vermiyor

Şimdiden böyleyse ilerde 18 olunca ehliyet alacaksın arabayı alıp gezmene izin vermiyecekler. Yaş 20 olunca arkadaşlarınla tatile gitmene izin vermiyecekler.
Bu böyle gider. Biraz sesini çıkarma vakti gelmiş gibi bak yükselt demiyorum çıkar.
 
Şu anda PC oynama yasağı geldi TM haklılar günde 7 saat ders yapıyoruz ama bir yarım saat ver ya böyle olunca da mecbur ders yapıyorum diyerek oyun açıyorsun ama bu seferde çok ders çalıştın gözlerin yoruldu gel yanıma "televizyon" izle diyorlar kendileride sabah 12'den gece 12'ye kadar TV izliyorlar bence müge anlının kalkması lazım bildiğin manipüle ediyorlar
 
Benim ders çalışmamdan zaten memnunlar ben onlara ders çalışmayım da bilgisayarda oynayım demiyorum tam tersi akşamları yatmadan önce 2 aaat boş zamanım oluyor o sırada bilgisayarda oynayım diyorum.

Çünkü benim tek eğlence kaynağımdı. 8. sınıfta eğlence olmaz diye yasakladılar tabii televizyon izlemek sıkıntı değil de oyun oynamak sıkıntı.
Niyetleri iyi ama yaptıkları yanlış. Ders çalışmam gereken zamanda bir tek başıma olduğum için eskisine göre daha az ders çalışıyorum. Bu benim suçum tamam da ben robot muyum? 1 sene hiç eğlenmeden yaşayacağım. Arada sırada dayımlara gidiyordum dayımın bilgisayarından oynuyordum. Tamam da sorun sadece bilgisayar olmaktan çıktı. Evde 5 dakika yatamıyorum hemen ders çalış diyorlar. Bir telefondan video izleyim diyorum izleme diyorlar. Yani mesele dayıma gitmek değil evden uzak durmak. Karantina yüzünden işe de gidemıyorlar benimle uğraşıp duruyolar.

Gayet normal zaten 1 kaç ay dişisi sıkıcak kadar iraden yoksa sınav sonucuna bakınca üzülebilirsin. Karne notuna benzemez bu her gün çalış düzenli yürüyüşe çık zaten salacaklar sınav bitince azcık sabır ve irade sadece.
 
"Benim iyiliğim için yaptıklarını biliyorum ama yanlış."
Buna sen karar veremezsin, 96'dan 91'e düştüğüne göre ciddi bir sıkıntı var demektir.

LGS'ye kadar bilgisayara bakmaman en doğrusu. Ders çalışma isteğin yok olmadı, sadece sen onlara inat ders çalışmak istemiyorsun. İleride pişman olmak istemiyorsan bilgisayarı, forumu ve bu saçmalıkları bırakıp ders çalış.
 
Onlar senin geleceğin için böyle bir şey yapıyorlar. Evet yaptıkları pek güzel bir şey değil ama onları da düşünmek gerek. Sonuçta senin derslerine odaklanıp sınava hazırlanmanı ve başarılı olmanı istiyorlar. Biraz sabır göstermeye çalış sen de. Sınavların bitince rahat rahat oynarsın yine. Korkma pc bir yere kaçmaz ama fırsatı bir kaçırırsan bir daha bulamayabilirsin. Ileride keşke dememek için sen de derslerine ve sınavlarına odaklan bence.
Zorla bir şey yaptırılırsa o işten hiçbir verim alınmaz, çöp zaman olur, o yüzden yapma isteğinin olması önemli.
 
Merhaba, ben 15 yaşındayım, 7. sınıfta ailemin zoruyla bir fünlüj rutinim vardı ve sabah okula gider akşam gelir 2 saat ödev yapardım. Hafta sonları da her gün 2 saat hafta sonu ödevimi yapıp test çözerdim ve ondan sonra 2-3 saat PC'den oyun oynardım. Ama bir gün evde akşam yemeği yerken annem LGS sınavı olana kadar bilgisayara dokunmak yok dedi. Sebebini sorduğumda bir şeyler geveledi ama net bir cevap vermedi. Bu olay 7. sınıfın yarı tatilinin başlamasından 1 gün önceydi.

Ben hafta sonları annemler evde olduğu için PC'de oynamadım ve hafta içi gizlice oynamaya başladım. Ders çalışmam gereken zamanlarımı bilgisayarla harcadığım için not 1. dönem 96 olan ortalamam 91'e düştü. Şimdi 8. sınıftayım ve bunun olmasını istemiyorum, zaten derslerine çalışan bir insanın bilgisayarını alarak derslerden soğuttular. 2. dönemin sonuna 2 ay kaldı ve ben bilgisayarımı istiyorum. Madem notların düşüyor o zaman oynama diyebilirsiniz ama benim diğer hobilerimi de aldılar. Karantinadan önce zate arkadaşlarımla yemek yememi yasaklamışlardı ve şu an tek eğlencem bilgisayar oynamak. Oynadığım oyunlar yüzünden aldı diyebilirsiniz ama hayır ben Farming Simulator 17, Euro Truck Simulator 2 ve construcktion Simulator oynuyordum. Benim iyiliğim için yaptıklarını biliyorum ama yanlış.

Tekrar bilgisayarımı açmak için ne yapabilirim?
 

Geri
Yukarı