Ailem ders çalışmam için çok fazla baskı yapıyor

Çalışmasan tamam da nasıl 25 net çıkıyor 90 sorudan. Hiç mi dinlemiyorsun dersi, nasıl yaşayabiliyorsun bu bilgiyle bilmiyorum. Az bile yapmışlar onu söyleyeyim. Vuruyorlar da vursunlar, senin elin yok mu? Madem ailen olduğunu düşünmüyorsun, sevmiyorsun sen de onlara vuracaksın karşı çıkacaksın. Öyle kalıp dövülmeyi beklersen böyle konu açıp derdini çözeceğini sanarsın.
Hayatımda gördüğüm en saçma sosyal yorumu.

Bence güzel yapıyor. Çalışmanı öneririm. Ben zamanında keşke çalışsaydım diyorum daha iyi üniversitede okurdum.

Üniversite de her gün ders çalışıyorum.

Artık o kadar bıktım ki. Her şeyin internet olduğunu sanıyorlar. Sürekli internetle tehdit ediyorlar. Kesip duruyorlar. Yarın deneme var ama öğretmen dedi ki istersen gel istersen gelme. Çünkü zaten sonuç belli. 90 soruda 20-25 net. Ailem sürekli git de git deyip duruyorlar. Bu güne kadar hiç çalışmadım. 8'e gidiyorum. LGS yılım. 2 ay kaldı ve ben hiç çalışmadım. Artık kavga etmekten vurmaktan ve vurulmaktan bıktım. Annem kafama öyle bir vurdu ki başım saatlerdir ağırlıyor. Bana "sütüm haram olsun", "senin çocukların da aynısını sana yapsın" dedi. Daha 14 yaşındayım. Benim başıma tüm gücüyle vurduğu için bende saçını çektim. Yarın gitmek istemediğim için interneti kesecekti bende elinden telefonu aldım. Kavga başladı. Artık o kadar bıktım ki. Vücudum kan içinde. Acımayan yerim kalmadı. Beynim zonkluyor. Her hafta dövüşmekten baktım. Sürekli çalış deyip duruyorlar. Her şeyi internet sanıyorlar. Artık bu zamanda başlasam da iyi bir lise kazanamam. Son 1 yıldır ne desem zıttını yapıyorlar. Bana bilenmişler. Oda 28 derecenin altına düşse, kaloriferi 3 dk kapatsam hemen döverler. Oda 27 derece olsa "ben soğuktan donuyorum" derler. Bir şey desem hemen zıttını itiraz ediyorlar. Çoğu konuda haksızlar ve ne zaman konuşmak istesem "tamam sen haklısın" deyip geçiştiriyorlar. O kadar bıktım ki. Her şeyi kendi kafalarına göre yapıyorlar. Onlara sormadan bir şey yapsam döverler. Tatlı dil yok. İkisi de geri kafalının teki. Günde 200 defa küfür etmeden susmazlar. Her cümleleri ağır küfür. Artık lise kazanıp kaçıp kurtulma ihtimalim de kalmadı. Kaldım burada. Birinden yardım istesem kimse umursamaz. Beni umursayan tanıdığım da yok zaten. En ufak şeyde internetle tehdit ediyorlar. Bir şey yapsam bir aferin bile yok. Bir ödül bile yok.

Birçok kullanıcı şiddeti öneriyor ama şiddet karşıtı gibi konuşup boş boş yorumlar yapıyorlar. Senden istediğim senin de şiddet uygulayıp onlara karşı onların düştüğü hataya düşmeyesin.
Sabırlı olup kendi hayatını kurtarmanı isterim köprüyü geçene kadar misali en azından belirli bir yaşa kadar.
Yok diyorsan gerekli mercilere başvur.
Ama şu yazacaklarımı iyice düşünmeni istiyorum dışarıda ki hayat hiç de kolay değil ve sonuç olarak ailen sana iyi davranmazken dışarıdan yabancı bir insan sana neden iyi davransın?
Allah yardımcın olsun.

Gece gece aklıma geldi.
Bu işte ters psikoloji var (Buna mı deniyor tam bilmiyorum)
Sen birisine zorla bir şey yaptırırsan o kişi yapmamak için iyice kendini zorlar ve gerilim artar, bu yüzden nazik bir şekilde yaptırman gerekir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatı bilmeyen derslerden ibaret sanan, duygu ve düşüncelere önem vermeyenler insanların çocuğu olmanın duygusunu bilirim kardeşim benim. X ve Y kuşağının (bir kısmı) temel problemi bu kardeşim. Ama inan hepsi geçiyor, her sabah yeni bir umutla uyanmak zorunda kalıyorsun. Sana tavsiyem kardeşim her karanlığın içinde bir ışık olduğunu unutmaman gerekiyor. Bu belki yıllar sonra parıldayacak senin için ama elbet parıldayacak kardeşim. Hayat bir yapboz ve bazen yapbozumuzun parçaları eksik kalabiliyor. Yıllar boyu o eksik parça için mücadele ediyor insan. İnan Durumunu anlıyorum ama hayat ve insanlar bu kadar anlayışlı değil. İnsanların o kadar çok para ve ego savaşı yapıyor ki empatiden yoksun duygulardan eksik yaşıyorlar. Hayatın olumlu yönünden bakman gerekirse her zaman güçlü kalacaksın kardeşim benim. Onlar düştüğü her an itiraz edecekler ama sen kalkıp yürümeye devam edeceksin. Ders konusunda sana tavsiyem elinden geleni yap ama hayatının sadece bundan ibaret olmadığını unutma. Ve sana güzel bir sözümle bitireyim. ''Anlatacak Yaşanmışları olmayanların Anlamlı sözleri yoktur.'' O yüzden hislerinin ve seni mutlu edecek bir şeyler şuan olmasa bile zamanla olacaktır. Müzik, Dizi, Film alışkanlığın yoksa bakmanı tavsiye ederim dostum. Hayattan mesaj çıkarmak ve mutluluk için savaşmak zorunda kalınca insan inan bir şeylere anlam katmak kadar güzel bir şey yok bu dünyada. İyi geceler dostum :)

Tamam bunu okulda rehbee ogretmenle konuş.
Buradaki "Sen de dov!" fikriyle ne oluyor ha?
Yalnızca biraz da kendini savunuyor. Bazen kendini savunmak, karşındakini hafiften korkutmak gerek. Ama tabii ki direkt polise gitmek daha doğru olur.
Bence güzel yapıyor. Çalışmanı öneririm. Ben zamanında keşke çalışsaydım diyorum daha iyi üniversitede okurdum.

Üniversite de her gün ders çalışıyorum.

Hocam çalışmasını biz de istiyoruz zaten. Arkadaşı her hafta ölümüne dövmek nedir? Bu gelecekte isterse dünyanın en iyi mesleğine sahip olsun, bu yaşadığı olaylar yüzünden psikolojik olarak kendinden sonraki çocuklarına, aile bireylerine yapabilir.

Yalnızca biraz da kendini savunuyor. Bazen kendini savunmak, karşındakini hafiften korkutmak gerek. Ama tabii ki direkt polise gitmek daha doğru olur.

Hocam çalışmasını biz de istiyoruz zaten. Arkadaşı her hafta ölümüne dövmek nedir? Bu gelecekte isterse dünyanın en iyi mesleğine sahip olsun, bu yaşadığı olaylar yüzünden psikolojik olarak kendinden sonraki çocuklarına, aile bireylerine yapabilir.
Ben okumadım yazıyı. Pardon.
Ciddi misin? Eğer ciddiysen sana paragraflarca sövebilirim. (Küfürsüz)
Ben de sana küfür etkisi yaratacak şeyler yaparım bak :D.
Bu arada yazıyı okumadım, atladım.
Umarım şaka yapıyorsundur dostum.
Yazıyı okumadım, kb.

Ne komik insanlarsınız siz. Neymiş empati kur empati yap. Empati yoksunu diyorlar empati ne demek daha onu bilmiyorlar doğru düzgün. İnsan ne haldeyse o hali savunuyor işte. Ne olaydan bilginiz ne de saygınız var doğru düzgün. Boş boş yazmaya devam edin. Arkadaş kendine çözüm arasın dursun forumda, bu kafayla uzun yaşamaz zaten.
Nasıl vurayım o annem. En fazla biraz etini sıkar saçını çekerim. Nasıl tüm gücümle vurayım ki. Annem o benim...
Seviyorsun yani, peki. Sorun yok o zaman. Daha kendini savunamıyorsun. Vuracaksın ki bir daha vuramayacak korkudan. Babayı da dövebilirsin ilerleyen yaşlarda.
Evet ailem iyi ama herhangi bir aileye el kalkması saçma.
Onlar insafsız diye sen de mi olmalisin?
Buyuyunce kendi cocugun olursa sen de mi boyle olmak istersin.
Dövülsün o zaman, hak edene vurulmalı kim olursa olsun. Hadi vurma da kendini savunmalısın en azından.
Yanlıs anlamayin ama yok çin işkencesi, yok dover sonra mutlu olur, yok disari atmaz, yok kanlar akar.

Bazı yazılanlar gerçek ama bazılari cidden kurmaca gibi.
Ailen kan akitiyorsa icini foruma degil doktora dok mesela biraz, ki o zaman muhatabin polis.

Ya da çin işkencesi mi gordun? Ailene vurursan gormen normal.

5 yaşında oda olayı mesela sınırlar içinde ama bazılari abarti.
Görmesem ben de öyle düşünürdüm. Ben sözlü tartışmaları geçeli yıllar oldu.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı