Ailem dersler için baskı yapıyor

Aynısını ben de yıllarca yaşadım. Artık baskıya dayanamayınca ders çalışamaz hale geldim. 1 yıldan sonra ne yaparsa yapsın moduna geçmişlerdi. Ha o arada tabii boks meydanıydı ortalık. Biraz sözünü geçirmeye çalış. Hep altta kalırsan onların istedikleri olacak ve ömür boyu istemediğin bir meslekte kalacaksın belki de. Ailene baş kaldır demiyorum, fakat bunu yapman lazım. Hayat senin hayatın çünkü.

Yani dünyaya bir kere geliyoruz, bırakın da sevdiğimiz şeyleri yaparak yaşayalım. Evet çare hepinizin dediği gibi sanırım. En iyisi yarın hocada bir konuşsun. Sonrasında ben konuşurum. Belki biraz yumuşarlar.

Arkadaşlar aslında bu tür konuları açmayı pek sevmem ama gerçekten çok kötü bir durumdayım.
Şimdi sorun şu ailem ne olursa olsun çok iyi bir meslek sahibi olmamı, çok para kazanmamı, notlarımın yüksek olmasını çoğu aile gibi istiyorlar. Ama ben istemiyorum, sevmiyorum matematiği, kimyayı, fiziği. Ben tiyatro oyunculuğu yapmak istiyorum ama buna asla izin vermiyorlar. Artık yeter, yazılıdan düşük alırım sonra boks maçı olur diye geceleri yatamıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Hayallerime nasıl ulaşabilirim?
Hangi liseye gidiyorsun birde kaçıncı sınıfsın ? İleriki seneler sözel seçersin kurtulursun sayisaldan.

9 sınıfım. Anadolu lisesine gidiyorum. Sözelde seçtirmezler ki, illede sayısal diyorlar ama bakalım.
Sözelde yeteneğinin olduğunu söyle sayısalda kötü olduğunu söyle .
Eğer sözele geçmek için mücadele vermezsen ilerde çok pişman olursun deneyimim var o yüzden .
Ailene bana karışmasaydınız durumum daha iyi olurdu kelimesini söylemek istemiyorsan mücadele ver.

Yani dünyaya bir kere geliyoruz, bırakın da sevdiğimiz şeyleri yaparak yaşayalım. Evet çare hepinizin dediği gibi sanırım. En iyisi yarın hocada bir konuşsun. Sonrasında ben konuşurum. Belki biraz yumuşarlar.

Herkesin ailesi böyle diye biliyorum. Maalesef dedikodu kötu deyip 20 saat dedikodu yapıyorlar. Dışardakilere(sözde ellere) takıyorlar yapacak bir şey yok ): Mühendis, doktor vb. Bişeyler olmazsanız değeriniz yoktur bu kafaya sahipler. Siz tahminen yapamayacaksınız ama iler ki Nesil'e yaşatın. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı