Ailem, mezuna kaldığım için bana baskı uyguluyor

Burak005b

Femtopat
Daha fazla  
Bu sene YKS'ye girdim ve kazanamadım, çünkü 2 ay zar zor izin aldım ve çalıştım ama olmadı. Bu 2 ay içerisinde bana baskı yaptılar, yok sen yapamazsın, tembelsin gibi şeyler söyleyip üstüme geldiler, ve sonuç kazanamamak, sonra kazanamayınca ben dedim sen kazanamazsın diye şeyler söylediler, sonra tekrar girmek istediğimi onlara söyledim, iyi bir üniversite okumak istiyorum, hayalim var dedim, hayalim umurumda değil dediler, sen profosör mü olcan dediler, evet hayalimdeki şey bu mesleğimde profosör olmak, ailem başkalarının laflarına çok takılıyorlar, başkaların oğlu astsubay olmuş, bizim oğlan saçma saçma şeylerle uğraşıyor diyorlar, ve her gün aynı lafları dinliyorum ve çalışamıyorum, zar zor çalışıyorum ama yine de yapamıyorum motivasyon gidiyor sıkıntıya giriyorum ve dersi bırakıyorum, ve onlara koz veriyorum ve haklı çıkıyorlar, bir iş bul kendine evde oturmakla olmaz mış, sevmediğim işlerde zorla çalıştırmak istiyorlar, ne yapacağımı bilmiyorum.

Okumuş akraban varsa ona durumu anlat. Okumuş olması önemli ki yanında kalmana izin versin. Masraflarını da okulu kazanınca işe girerim vs. diyerek kapatacağını söyle. Seninkiler akıllanacak tipler değil.

Merhaba, bazı aileler belirli sebeplerden dolayı böyledir. Kendini yalnız ve bitik hissediyor olabilirsin ama seni o çukurdan ancak yine sen kurtarabilirsin. Diyojen'in çok sevdiğim bir sözü vardır "Sen beni aşağılarsın ama ben aşağılanmam". Zor olacağını biliyorum fakat Aile'nin ya da bir başkasının sana söylediği cümlelere anlam yüklememeye çalış. Sen hedeflerin doğrultusunda ilerle ve çalışmalarını gerçekleştir. Zorla işe sokmak isterlerse istemediğini söyle, ağırlığını koy ortaya 18 yaşına gelmişsin. Ya destek olurlar ya da köstek olurlar, klasik. Sen köstek olmalarına izin verme ve her şeyi kendi başına başar ki başarabilirsin.

Merhaba, bazı aileler belirli sebeplerden dolayı böyledir. Kendini yalnız ve bitik hissediyor olabilirsin ama seni o çukurdan ancak yine sen kurtarabilirsin. Diyojen'in çok sevdiğim bir sözü vardır "Sen beni aşağılarsın ama ben aşağılanmam". Zor olacağını biliyorum fakat Aile'nin ya da bir başkasının sana söylediği cümlelere anlam yüklememeye çalış. Sen hedeflerin doğrultusunda ilerle ve çalışmalarını gerçekleştir. Zorla işe sokmak isterlerse istemediğini söyle, ağırlığını koy ortaya 18 yaşına gelmişsin. Ya destek olurlar ya da köstek olurlar, klasik. Sen köstek olmalarına izin verme ve her şeyi kendi başına başar ki başarabilirsin.
Evet saol zaten bir çok başarılı insanın hayatında böyle sıkıntılar çok olmuştur diye düşünüyorum

Evet saol zaten bir çok başarılı insanın hayatında böyle sıkıntılar çok olmuştur diye düşünüyorum
Elbette, kolay olsaydı bir başarı olarak sayılmazdı zaten. Yaşadığın şeyler, başaracağın şeyi bir "Başarı" yapıyor en başında. Sen dayanıp, istediğin şeyleri başaracaksın ve başardığın zaman şu an sana köstek olan herkes yüzüne gülümseyek, tebrik edecek. Bu yüzden kimseyle ilgilenme, kimseyi dinleme ve yaydan çıkmış bir ok gibi dosdoğru hedefine ilerle.

O zaman kendini odana kapatıp gerekmediği durumlarda onlarla konuşmayacaksın. Ama çok iyi çalışman lazım zira insanlar çok fazla ders takviyesi alıyor. Ama çalışırsan yapamayacağın şey yok.
Evet zaten çok çalışmam gerekecek, ama onların baskısı beni ders çalışmamda zorluyor. Yinede başarmak istiyorum.

Elbette, kolay olsaydı bir başarı olarak sayılmazdı zaten. Yaşadığın şeyler, başaracağın şeyi bir "Başarı" yapıyor en başında. Sen dayanıp, istediğin şeyleri başaracaksın ve başardığın zaman şu an sana köstek olan herkes yüzüne gülümseyek, tebrik edecek. Bu yüzden kimseyle ilgilenme, kimseyi dinleme ve yaydan çıkmış bir ok gibi dosdoğru hedefine ilerle.
Evet öyle ilerlemeyi düşünüyorum ve eğer bunları aşarsam başaracağıma inanıyorum.

O hâlde bizim yapabilecek bir şeyimiz yok gibi. Biz ne desek de muhtemelen ailenin fikri değişmeyecektir. Cahil insana laf anlatmak zordur. Onlara göre tek doğru, kendi bildikleridir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı