Ailemdeki internet kullanımını nasıl sınırlandırırım?

theYagi

Hectopat
Makaleler
5
Ailemin kullanacağı bant genişliğini nasıl sınırlandırabilirim?

50Mbps var, evde interneti benim bilgisayarım dışında kullanan 3 cihaza 5'er Mbps şeklinde vermek istiyorum.

Selfishnet ben bu programla kısıtlıyordum. Bazen adam akıllı çalışmıyor ama yine de iş görüyor. Bir de modem arayüzünden de yapılıyordu diye hatırlıyorum. Ama orada sinyalin gücünü düşürme vardı galiba. Mesela 10 metreden Full çekiyorsa artık Full çekmiyor. %25, %50 ve %75 gibi 3 seçenekten herhangi birini seçiyordun ona göre sinyalin gücünü düşürüyordun. Sinyal gücü zayıflayınca tam verimli kullanamıyorlardı. Ben oyuna girerken ping çıkmasın diye yapardım.

konu sahibinin internet sağlayıcısını tahmin ediyorum.png

Arayüzler modeme bağlı olarak değişiyor, seni komedyen seni.
Ben TP link arayüzünü kullanıyorum, QoS -> Bant genişliği kontrolü şeklinde diğer cihazların interneti kısıtlıyordum. Yapmanız gereken ilk önce kendi bilgisayarınızın IP'sini öğrenmek ve o IP dışındaki tüm IP'lerin internet hızını kısıtlamak. Youtube'da bununla ilgili videolar bulabilirsin.

Teşekkür ediyorum, yarın dener sonucu paylaşırım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı