Ailemden şiddet görüyorum

supersu1999

Hectopat
Yer
Bursa Osmangazi yunuseli
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
8gb ram ddr4 Gigabyte Geforce rtx3050 Eagle Oc Ryzen 5 5500
Arkadaşlar, kardeşimle ben ailemden şiddet görüyoruz. Her fırsatta bizi şarj kablosuyla, kemerle falan dövüyorlar. Bir kere koluma annem tornavidayı ocakta ısıtıp bastırmıştı. Çocuk hizmetlerini de aramak istemiyorum, eğer ararsam hayatım değişir; okulum, bilgisayarım, telefonum, her şeyim değişir. Kaç kere evden kaçtım ama buluyorlar. Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ciddi bir durum bu, Allah etmesin daha kötüsü de olabilir kardeşim, senin en kısa zaman da bir devlet desteği alman gerekiyor ve ailenin bunu sana yaptığında herhangi bir kayıt da al delil olarak. Bazen değişim insanın hayatında çok güzel şeyler de yaşatıyor.

Arkadaşlar, kardeşimle ben ailemden şiddet görüyoruz. Her fırsatta bizi şarj kablosuyla, kemerle falan dövüyorlar. Bir kere koluma annem tornavidayı ocakta ısıtıp bastırmıştı. Çocuk hizmetlerini de aramak istemiyorum, eğer ararsam hayatım değişir; okulum, bilgisayarım, telefonum, her şeyim değişir. Kaç kere evden kaçtım ama buluyorlar. Ne yapmam lazım?
Çocuk hizmetlerini ara. Sırf telefonun, okulun, bilgisayarın vb. şeyler değişecek diye şiddet görmeye göz mü yumacaksın, özellikle kardeşinin de dahil? Ne saçma bir şey. Dediğimi yap bence, emin ol. Aradığında ve hayatın değiştiğinde, "İyi ki aramışım," diye her gün şükredersin. Ayrıca mümkünse, bir şekilde ses kaydı ya da görüntü alabiliyorsan, al. İşine yarar.

Bir de merak ettim, kaç yaşındasınız ikiniz de?

Çocuk hizmetlerini ara. Sırf telefonun, okulun, bilgisayarın vb. şeyler değişecek diye şiddet görmeye göz mü yumacaksın, özellikle kardeşinin de dahil? Ne saçma bir şey. Dediğimi yap bence, emin ol. Aradığında ve hayatın değiştiğinde, "iyi ki aramışım," diye her gün şükredersin. Ayrıca mümkünse, bir şekilde ses kaydı ya da görüntü alabiliyorsan, al. İşine yarar.

Bir de merak ettim, kaç yaşındasınız ikiniz de?

Bilgisayarım, telefonum vb. her şeyim hocam. Ben 14 yaşındayım, kardeşim 7.

Ciddi bir durum bu, Allah etmesin daha kötüsü de olabilir kardeşim, senin en kısa zaman da bir devlet desteği alman gerekiyor ve ailenin bunu sana yaptığında herhangi bir kayıt da al delil olarak. Bazen değişim insanın hayatında çok güzel şeyler de yaşatıyor.

Yav abi bilgisayarsız bir hayat düşünemiyorum bile. Keşke yurtta izin verseler bilgisayar götürmeye.

Değişsin, alışırsınız. İşkence görerek yaşamaktan daha iyidir.

Hocam bilgisayarsız, telefonsuz hayat düşünemiyorum bile. Nasıl yapacağım bilmiyorum.

Bence bir devlet kurumuna hemen danışman lazım. Etkili bir çözüm olmaz ama diğer akrabalarına durumu anlatabilirsin. Sağlığının sahip olduğun eşyalardan daha önemli olduğunun farkına varman lazım.

Bence bir devlet kurumuna hemen danışman lazım. Etkili bir çözüm olmaz ama diğer akrabalarına durumu anlatabilirsin. Sağlığının sahip olduğun eşyalardan daha önemli olduğunun farkına varman lazım.

Yav zaten durduk yere dövmüyolar. Sadece ufak bir yaramazlıkta çok tepki gösteriyorlar ama durduk yerde dayak atmıyolar zaten. Hizmetleri arayayım diyorum ama aklıma direkt bilgisayarım ile telefonum geliyor. Okul değiştiririm tamam da PC ile telefon her şey.

Yav zaten durduk yere dövmüyolar. Sadece ufak bir yaramazlıkta çok tepki gösteriyorlar ama durduk yerde dayak atmıyolar zaten. Hizmetleri arayayım diyorum ama aklıma direkt bilgisayarım ile telefonum geliyor. Okul değiştiririm tamam da PC ile telefon her şey.

Yaşın küçük kardeşim. Telefon, bilgisayar gidecek ayağına bir gün ters bir şey olur, canından olursun. Hem böyle bir durum olursa yetiştirme yurdunda vs. kalsanız bile aileniz size maddi destek olmak zorunda olacaktır. Bunun mahkemesi var, tazminatı var, hapse kadar yolu var.

Profilini de inceledim çoğu konuda bilgin var, bu yüzden bunlardan vazgeçmek zor geliyor olabilir. En doğrusu tabii ki aile ile uzlaşmaktır ama o olmuyorsa yapacak bir şey yok.

112'yi arayabilirsin.

Kardeşin için en azından bazı şeylere gözünü yum. Kişisel eşyalarını zaten alabiliyorsun o tür programlarda. İki cihaz için o şiddete katlanman hayret doğrusu. Zaten o eşyalar sende kalıyor, benim bildiğim don, atlet neyse, telefon, bilgisayar da o sınıfta. Yaşın daha küçük, reşit olup evden gidene kadar o kemer, kablo, tornavida nelere dönüşür sen düşün.

112'yi arayabilirsin.
112'yi arayıp sorunu belli et, gelen ekiplere vücudundaki yaraları göster.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı