Aileme karşı mahcup hissediyorum

KırAtlıLiberal

Hectopat
Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
3.308
Çözümler
13
Merhaba arkadaşlar, ben de bu olay çok oluyor mesela babam, annem bana para verince veya bir lokantaya gidince hesabı onlar ödeyince biraz mahçup oluyorum, utanıyorum bana bir şey aldıklarında falan, ya üzülüyorum yani.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum eğitimini tamamlamak için çalış. 14 yaşında yapabileceğin ve ileride karşılığını alabileceğin en iyi eylem çalışmaktır. Onlara bu şekilde teşekkür edebilirsin.
 
Derslerine iyi çalış, vatana, millete, ailene hayırlı bir evlat ol. Ailenin hakkı ödenmez ama en azından onları gururlandırmış olursun.
Başlığı görünce 2 yıldır üniversiteyi kazanamıyorum evde yatıyorum falan yazıcak sandım.
Ben de üniversiteyi bitirip iş bulamayan biri zannettim :)
 
Neden her şeyi bu kadar kafaya takıyorsunuz? Her şeyi kafaya takıyorsunuz ve sürekli bunlar hakkında konu açıyorsunuz. Oturup düşündüğün zaman bunun mantıklı bir açıklaması yok. Eğer seni yapma kararı almışlarsa sana bakmak onların zaten görevi. Belli bir yaştan sonra bu durum doğaldır ama şu an düşünmen çok saçma. Biraz rahat olun bazı konularda.
 
14 yaşında hesabı ailen ödüyor diye mahcup olmanızı gerektirecek bir durum yok. Mahcup etmek istemiyorsun madem derslerine iyi çalışır, iyi bir okul kazanır bitirir kendine iyi bir meslek edinirsin.
 
Neden mahcup olduğunu anlamadım? Sen daha çocuksun. Ebeveynlerde ürettikleri çocuklara bakmak zorunda. Cocukları 14 yaşında Azer Bülbül'ü sevse bile bakmak zorundalar. 🤭

Sen de cocuğuna 10 yaşındaki cocuğuna, paranı kazan da kendi hesabını öde diyeceksin gibi bir his var sanki 🤔
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı