Ailemi PC almaya ikna edemiyorum

• Konuyu başlatan rilou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 55
  • Görüntüleme 16.026
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Paranı biriktirip alabilirsin, günlük öğlen yemeği için verdikleri parayı biriktiriyorum, kendi biriktirdiğim para ile alacağım bilgisayarı, biraz zayıflıyorsun bu süreçte ama, ben pek dert etmiyorum, yazın da iş bulup bir yerde çalışırsan rahat bir şekilde istediğin bilgisayarı alırsın.
En kötü 1 sene para biriktirsen çok güzel bir bilgisayar alabilirsin.

Şu an lise 1'e gidiyorum. 8. sınıf başından beri tüm paramı biriktirdim sene sonunda 1500 lira gibi bir şey oldu. O yaz bir emlakçı yanında işe girdim. Haftalık 200'e çalıştım. Toplam sonunda 3000 gibi bir param oldu. 2000 TL annem kattı. Şu an mis gibi bir bilgisayarım var. <3

Ben 8'e gidiyorum. Derslerim, denemelerim çok iyi şükür. Aileme şu online eğitim olayını bahane ettim bilgisayarım olmadığı için topladılar. Bir kere alacağız iyi olsun deyip de iyi bir şey topladık. Belki denersen seninkilere de tutar bilmiyorum.
Kime göre sisteminin iyi olduğunu düşünüyorsun. Ben imzamdaki sistemimin bile iyi olduğunu düşünmüyorum.
@Silinen üye bak kardeşim yaşın şuan küçük 6.sınıfta benim kullandığım bilgisayarı görmen gerekiyordu. Ayrıca sözünü ettiğin laptop'un 500 tl ederi bile yok. Masaüstüne 10 yıllık diyorsun,10 yıllık bir PC bırak 2800ü 500 tl edeceğini sanmam.Kısaca aileni daha bu yaştayken bilgisayar almak için zorlama ve bence harçlığını daha doğru kullan 2 sene sonra liseye geçmek için sınava gireceksin o zaman bilgisayar alırsın şimdi daha doğru bir yatırım yap.Bu tabii ki benim düşüncem.

Dostum ikna etmen çok zor. Ben 6 sene bekledim, sonunda oldu. Ama ailenin gözüne sokarak ders çalışıp belirli bi başarı yakalarsan alırlar. (Deneme sınavlarında falan okulda ilk 10'a gir mesela.)

Kime göre sisteminin iyi olduğunu düşünüyorsun. Ben imzamdaki sistemimin bile iyi olduğunu düşünmüyorum.
@Silinen üye bak kardeşim yaşın şuan küçük 6.sınıfta benim kullandığım bilgisayarı görmen gerekiyordu. Ayrıca sözünü ettiğin laptop'un 500 tl ederi bile yok. Masaüstüne 10 yıllık diyorsun,10 yıllık bir PC bırak 2800ü 500 tl edeceğini sanmam.Kısaca aileni daha bu yaştayken bilgisayar almak için zorlama ve bence harçlığını daha doğru kullan 2 sene sonra liseye geçmek için sınava gireceksin o zaman bilgisayar alırsın şimdi daha doğru bir yatırım yap.Bu tabii ki benim düşüncem.
Tamam.
Dostum ikna etmen çok zor. Ben 6 sene bekledim, sonunda oldu. Ama ailenin gözüne sokarak ders çalışıp belirli bi başarı yakalarsan alırlar. (Deneme sınavlarında falan okulda ilk 10'a gir mesela.)
Hep giriyorum zaten.
Tamam.

Hep giriyorum zaten.
Sıkıldım derslerden.

Bugüne kadarki bilgisayarlarıma ve maddi durumumuza göre. Böyle sistemler için bile büyük fedakarlıklar gerekebiliyor. İnsanları küçümsemek asla anlayamadığım basit bir davranıştır.

Yapacak bişey yok o zaman kardeşim. 6. Sınıfa gidiyormuşsun bende senin yaşlarında dedim alıcam alıcam diye, Lise 3'te anca aldım. :D Buraya sürekli pc toplama konuları açıyordum, ne kadar açtığımın haddi hesabı yok. Ama senin yaşında ben bilgisayar istiyorum dediğimde hiç oralı bile olmuyorlardı. Liseye geçtiğin zaman falan iyi bir lise tutturursan alırlar öbür türlü pek umutlu olma çünkü aynı şeyleri bende yaşadım. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı