Ailenin Oyun Almaya Kızması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
-Oyun oynanan zaman boşa harcanan zamandır.
-Bi o kaldıydı para vermediğin.
Hemen hemen herkesin ailesi bu şekilde tepki veriyor oyunlara. Anlatsan da anlamıyorlar. Oyun döneminde yetişen nesil biz olduğumuz için onlara bu oyunlar vakit kaybı gibi geliyor. Yapacak hiçbişey yok. Üniverstede eve çıkıp gece gündüz oyun oynayabilirsin. Ben böyle yapıyorum karışan falan da yok.

Gülerek okudum yazdığını [emoji2]
Biyandan sen biyandan onlar haklı bana göre. De reklam mı ediyorsun bakın bunu aldım diye ? Haberleri olmasın :)

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyun döneminde yetişen nesil biz olduğumuz için onlara bu oyunlar vakit kaybı gibi geliyor. Yapacak hiçbir şey yok.
Yanlış düşünüyorsunuz. Her canlının oyun zamanı- çağı var.
Örneğin, babamın zamanında elektrik olmadığından yöresel oyunlar oynanırmış, hem de günün coğu saati.
Benim zamanımda ise, (çoçukluğumda, bizim köyde elektrik sonradan yapılmıştı) arkadaşlarla birlikte günümüzün çoğunu top oynayarak, akşam olunca da hırsız- polis, vb. oyunlar oynardık.
Tabi o dönemlerde de yine aileden şidetli tepki alırdık... "Nedir la bu futbul, vb.? Zaten gavur icadı, vs. vs..." derlerdi. Yani değişen bir şey yok.

Tabi fark şu: O dönemler uygulamalı sosyal idik, şimdilerde ise sanal sosyaliz.
Açıkçası o dönemleri aramıyor değilim :rolleyes:

O dönemleri bir de yaşıtlarıma sorayım. Mesela @Neşeli Enginar ve benden daha yaşlı olan @xdeliruzgar hoca?

Yanlış düşünüyorsunuz. Her canlının oyun zamanı- çağı var.
Örneğin, babamın zamanında elektrik olmadığından yöresel oyunlar oynanırmış, hem de günün coğu saati.
Benim zamanımda ise, (çoçukluğumda, bizim köyde elektrik sonradan yapılmıştı) arkadaşlarla birlikte günümüzün çoğunu top oynayarak, akşam olunca da hırsız- polis, vb. oyunlar oynardık.
Tabi o dönemlerde de yine aileden şidetli tepki alırdık... "Nedir la bu futbul, vb.? Zaten gavur icadı, vs. vs..." derlerdi. Yani değişen bir şey yok.

Tabi fark şu: O dönemler uygulamalı sosyal idik, şimdilerde ise sanal sosyaliz.
Açıkçası o dönemleri aramıyor değilim :rolleyes:

O dönemleri bir de yaşıtlarıma sorayım. Mesela @Neşeli Enginar ve benden daha yaşlı olan @xdeliruzgar hoca?
Benim söyleme çalıştığım bilgisayar oyunu nesli biziz. Bizden önce kimse oyun oynamıyordu gibi bişey nasıl çıkardın anlamadım :)

Daha ne dediğini bilmiyorsun. Verdiğin tepkiyi bu nedenle normal karşılayacağım:)
Hocam öncelikle üslubunu takın sonra cevap yaz. Başlık bilgisayar oyunu ile alakalı olduğu için cümlemin başına bunu ekleme gereği duymadım. Anlayanlar da anladı. Anlamadıysan da kibarca sorarsın.

Bence oyunu aldığın para büyük ihtimalle bayram harçlığı olabilir ya da yazlık bir işte çalışarak almış olabilirsin.
-Eğer bayram harçlığı ise eski bir düşünce var "para saklanır ilerde ihtiyaç olduğu zaman kullanılır" gibi. Onlar bu şekilde büyümüşler. Geçmişte ki imkansızlıkları öngörme amaçlı. Yani birazda haklılık payları var.

-Eğer yazlık bir işte çalışıpta kazandıysan bu parayı harcamanda seni haklı görürler ve ne satın alıp baktığına pek bakmazlar çünkü senin paran sen kazanmışsın.

Bu iki durumda böyle karşılanır. Ama Owerwatch gibi bir oyunu oynamak çok güzel fakat pahalı, 200 tl bir oyuna elbette verilebilir bu rakam pahalı olsada onlara saçma ve para israfı gibi geliyor.

Tavsiyem oyunları gizli almak ama uyuşturu kaçakcısı gibi değil :D Tabi vicdanen rahatsız olunuyor ama bir yandan da hakkın olduğunu savunuyorsun.

Yani oyun almaya değil aslında fiyatına kızıyolar. Çünkü onlara göre o fiyatta bir oyun olamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı