- Makaleler
- 21
Habersiz al sende, ben kimseye söylemiyorum oyun aldığımı.
Yanlış düşünüyorsunuz. Her canlının oyun zamanı- çağı var.Oyun döneminde yetişen nesil biz olduğumuz için onlara bu oyunlar vakit kaybı gibi geliyor. Yapacak hiçbir şey yok.
Benim söyleme çalıştığım bilgisayar oyunu nesli biziz. Bizden önce kimse oyun oynamıyordu gibi bişey nasıl çıkardın anlamadımYanlış düşünüyorsunuz. Her canlının oyun zamanı- çağı var.
Örneğin, babamın zamanında elektrik olmadığından yöresel oyunlar oynanırmış, hem de günün coğu saati.
Benim zamanımda ise, (çoçukluğumda, bizim köyde elektrik sonradan yapılmıştı) arkadaşlarla birlikte günümüzün çoğunu top oynayarak, akşam olunca da hırsız- polis, vb. oyunlar oynardık.
Tabi o dönemlerde de yine aileden şidetli tepki alırdık... "Nedir la bu futbul, vb.? Zaten gavur icadı, vs. vs..." derlerdi. Yani değişen bir şey yok.
Tabi fark şu: O dönemler uygulamalı sosyal idik, şimdilerde ise sanal sosyaliz.
Açıkçası o dönemleri aramıyor değilim
O dönemleri bir de yaşıtlarıma sorayım. Mesela @Neşeli Enginar ve benden daha yaşlı olan @xdeliruzgar hoca?
Hocam öncelikle üslubunu takın sonra cevap yaz. Başlık bilgisayar oyunu ile alakalı olduğu için cümlemin başına bunu ekleme gereği duymadım. Anlayanlar da anladı. Anlamadıysan da kibarca sorarsın.Daha ne dediğini bilmiyorsun. Verdiğin tepkiyi bu nedenle normal karşılayacağım![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.