Ailevi sıkıntılar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kız kardeşim annem ve babam ile iyi geçiniyor, ona dünyadaki tek insanmış gibi davranıp şefkat gösteriyorlar 9. sınıftayken diz kapağımı 4 yerden kırdığımda özel bir hastaneye gitmiştim arkadaşımın babası sağ olsun yardımcı olmuştu. 4 ay sürdü tedavi süreci, iki günde bir hastaneye 2 otobüs değiştirerek gitmek zorunda kalmıştım kırık halde alçılıyken, kardeşim grip olduğu zaman ise ortalığı ayağa kaldırıyor ikisi de.

Şaka gibi ya elim ayagım titriyor böyle insanlar insan demek hakaret sayılır böyle bir şey olabilir mi ya.
 
Videoya almayı denedim ses kayıtlarını, videoları telefonumda duruyor şu an, ama ne işe yarar bilmiyorum.
Hocam ses kaydı video kaydı almak sizi suçlu kılmıyor bilginiz olsun. Mağdur durumda olduğunuza dair delil olarak sunmak için buna hakkınız var. Bu bilgiye herhangi bir Avukatın sitesinden bile ulaşabiliyorsunuz. Ancak bu durumda sizi ailenizden alırsalar ya yurda verirler ya da koruyucu aile gibi bir şey bulurlar diye düşünüyorum. İmkanınız olsa arkadaşlarınızın ailesi ile anlaşsanız sizinle ilgilenseler diye çok isterim ama buna imkan olur mu bilemiyorum. Ya biraz daha sabredin yaşınız 18'i doldurduğunda belki evden ayrılabilir kendinize hayat kurmayı deneyebilirsiniz. Ama bu şekilde ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyorum.

Edit: Anne ve babanız ayrı olduğu için sizi annenizden alıp babanıza da verebilirler tabii.

1653505086585.png
 
Hocam ses kaydı video kaydı almak sizi suçlu kılmıyor bilginiz olsun. Mağdur durumda olduğunuza dair delil olarak sunmak için buna hakkınız var. Bu bilgiye herhangi bir avukatın sitesinden bile ulaşabiliyorsunuz. Ancak bu durumda sizi ailenizden alırsalar ya yurda verirler ya da koruyucu aile gibi bir şey bulurlar diye düşünüyorum. İmkanınız olsa arkadaşlarınızın ailesi ile anlaşsanız sizinle ilgilenseler diye çok isterim ama buna imkan olur mu bilemiyorum. Ya biraz daha sabredin yaşınız 18'i doldurduğunda belki evden ayrılabilir kendinize hayat kurmayı deneyebilirsiniz. Ama bu şekilde ne kadar dayanabilirsiniz bilmiyorum.

Eki Görüntüle 1399516

Hocam size de ilginç gelmedimi her tavsiyenizi bahaneleştirmesi... Her konuda farklı yaşta zaten arkadaş ve şu an konuya cevapta yazmıyor.
 
Yapması gereken 3 alternatif var
1- Deliller ile CİMER'e şikayet
2- Aile sosyal politikalar il müdürlüğüne gitmek ve olayı izah etmek
3- Savcılığa suç duyurusunda bulunmak.

Bu 3ünden biri arkadaşın devlet himayesine alınmasını sağlar. İstediği kadar tanıdık olsun. Arkadaşa tek tavsiyem suç duyurusunda eklenen delilleri annesi öğrenip yok etmek isterse her ihtimale karşı delilleri şahsi bir bulut hesapta saklaması.
@Slarex Bu yazılanları yapmazsan bu eziyet devam eder dostum malesef. Harekete geçersen gerçekten kurtulursun.
 
Konu hakkında herkes hukuksal ve maneviyat yorumlarını yapmış diyeceğim tek şey kendi ayaklarınızın üstünde durabileceğiniz bi' noktaya geldiğiniz an çıkıp gitmeniz. Kendi adıma konuşuyorum. Bu şekilde hakaret altında kalsam alabileceğim en büyük intikamı alır ve hayatım boyunca bunun hazzıyla yaşardım. İkisine de iğrenç ötesi bir hayat yaşatmadan durmazdım. Kindar biriyim, bazen gerçekten böyle şeyler başımdan neden geçmedi diyorum. Yanlış anlamayın, gerçekten çok kötü bir durum ancak bilmiyorum yani böyle davranışların olgun insanlar tarafından sergilenmesi, kız erkek ayrımı. Evde yapılan eziyetler falan aşırı sinirimi bozuyor. Tabii gerçekse.
 
Hocam size de ilginç gelmedimi her tavsiyenizi bahaneleştirmesi... Her konuda farklı yaşta zaten arkadaş ve şu an konuya cevapta yazmıyor.
Valla bu kadar iyi bahane üretebiliyor ise ayakta alkışlarım onca insanı kandırdı diye. Ben olumlu düşünmek istedim zaten bu forumda gerçek yaşını yazan çok az insan var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı