Aileyi ve akrabaları hayatından çıkarmak mümkün mü?

Bloodlinee

Hectopat
Daha fazla  
Böyle bir şey mümkün müdür? Yaşım 23 üniversite okuduğum yere tekrardan dönmek orada yaşamak için para biriktiriyorum. 1 senedir çalışıyorum yıllardır onların yanında kendimi boş bir çöp kovası gibi hissetim. En ufak bir şeyi benden bildiler. Bana sordular. Çocukken de babam tarafından çok şiddet gördüm. Evde burun burunayız. En ufak kıvılcım beni ceza evine götürebilir. 23 yaşımda kendi paramla aldığım şeylerin bile hesabını verdim. Onları komple hayatımdan çıkarıp farklı şehirde yaşamak mümkün mü?

Böyle bir şey mümkün müdür? Yaşım 23 üniversite okuduğum yere tekrardan dönmek orada yaşamak için para biriktiriyorum. 1 senedir çalışıyorum yıllardır onların yanında kendimi boş bir çöp kovası gibi hissetim. En ufak bir şeyi benden bildiler. Bana sordular. Çocukken de babam tarafından çok şiddet gördüm. Evde burun burunayız. En ufak kıvılcım beni ceza evine götürebilir. 23 yaşımda kendi paramla aldığım şeylerin bile hesabını verdim. Onları komple hayatımdan çıkarıp farklı şehirde yaşamak mümkün mü?
Paran varsa istersen kongoya git sana kimse karışamaz.

Evet niye olmasın, kesinlikle zor olacak yalnızlık evet ama birde derdin en büyüğü yani işin tek başına geçinme derdi var, tek başınıza kimsenin desteği olmadan yaşamak zordur hatta belki tekrardan YKS'ye girip devam zorunluluğu olmayan bir bölümde iş imkanı fazla ve büyük bir şehirde üniversite okumayı ve o sırada çalışmayı deneyebilirsiniz bunu dememin sebebi çalışıp biraz para biriktirirken yurtta yerinizi garantilemeniz, bir şekilde özellikle KYK (veya varsa okulun kendi ayrı yurdu, uygun fiyatlı farklı yurtlar vs örnek vermem gerekirse AGÜ'nün öğrenci köyünü duymuştum mustakil evden yurt yapmışlar vs) gibi ucuz bir konaklama şekli kendi ayaklarınız üzerine kalkacak ve tam zamanlı işinizden bir şekilde ayrılsanız bile bir süre paraya sıkışmadan tekrardan iş arayacak süre verecek kolaylıklar sağlar en azından başınızın üstünde bir yer olacağı kesinleşir.
Hayata atılmak zor olacaktır ama öylesi bir ortamda bu yaşınızda durmayın derim hatta imkanınız varsa ilk fırsatta 150-300K gibi bir para toparlayıp acilen kendinize motor arızası vermeyecek ve pastan dağılıyor durumda olmayacak en ucuz yollu (Kangoo, Partner vs gibi gerçekten ucuz) bir hafif ticari edinmenizi öneririm ne alaka derseniz hem ucuz, hem geniş ve bu sayede eğer gerek duyarsanız arka koltuklar iptal ve karavan gibi küçük yaşanabilir alan yaratmaya uygun olan en ucuz ve erişilebilir platform. Çok hayal ve mümkün olmayacak şeyler konuşuyor gibi görünebilirim ama iki dediğimi yapan arkadaşımda oldular çok şükür hepsi de bir şekilde hayatlarını yoluna koyabildiler ve ayağa kalktılar arabada bu şekilde 4 ay yatan arkadaşım şuan kendi renovasyon işini yapıyor hatta halen daha içinde yattığı arabayı bile satmadı (110'luk Ford Connect) ailesinden yurda kaçan arkadaşımaysa ailesiyle tekrardan kendi şartları ve psikolog eşliğinde barıştılar halen daha aile seanslarına gidiyorlar yani demeye çalıştığım bunu yaşayan tek kişi kesinlikle değilsiniz birçok şekilde bununla mücadele eden var ama bunun için öncelikle maddi ve manevi güce ihtiyacınız var özellikle sabit ve nispeten kesin bir para akışı ve ucuz yollu hane ihtiyacınızı gidermelisiniz her şeyden önce. Zaten gerisi geliyor.

Hocam 23 yaşındasınız, artık çocuk degilsiniz. Kendi paranızı kazanıyorsanız, kendinize de bakabilecek duruma geldiğinizi düşünüyorum. Cesaret edip üniversite okuduğunuz ile dönebilirsiniz. Arkanıza bakmazsınız bile, eğer biri sorarsa engelleyip geçersiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı