Airties 5341 ve Huawei 552 Mesh ile kablosuz bağlama

Uruc Kizilkan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. İnternet anahattı huawei üzerine bağlı. Airties modemim ise uzakta ve oda kablo ile huawei modeme bağlı. Kablo ile bağladığımda internete giriyorum evet ancak 24-30 saat sonra airties modeme internet gelmiyor, hatta ethernet ışığı bile yanmıyor. Oysa bu sırada huawei de yani ana modemde internet var. Bu sorunu da şöyle aşmak istiyorum. İki modemi kablosuz birbirine tanıtmak istiyorum mac adresi ile oluyormuş bu işlem. Airties de buna mesh deniyor ordan huawei tanıtıyorum da asıl sorun şu huawei de nasıl yapacam bu işlemi bilen var mı? Uygun menüyü bulamadım.

Sanırım airties ile huawei modemlerin ip farklılıklarından dolayı sorun yaşıyorsunuz. İşlemlere tekrar başlayalım.
İlk olarak Huawei modemin arayüzünden kablosuz ağ güvenliğine girip şifreleme türünü wpa2 yapın. Kablosuz ayarlarına girip otomatik kanal ayarını devre dışı bırakıp bir kanal atayın.(örn: 5,6,7)
Şimdi Airties modemin arayüzüne Mesh ile İki Modemi Kablosuz Bağlama | Technopat Sosyal adreste anlatıldığı gibi kanal ayarını, şifreleme türünü ve ağ şifresini ana modem (huawei) ile aynı yapın ve ayarları kaydedin. Mesh ayarlarını tamamlayın.
Daha sonra Airties modemde DHCP ayarını devre dışı bırakın. Yine aynı yerden Yerel ağ ip adresini 192.168.1.x şeklinde düzenleyin.(x yerine 2 - 254 arası kullanılmayan bir adres nuraması ekleyin. örn: 192.168.1.100)

:) cevaplarınız için teşekkürler ancak bunları yaptım ben.Sorum şu airties modemlerde "Mesh", Zyzel modemlerde ise "WDS" olarak anılan bu özellik Huawei de ne?

Sanırım airties ile huawei modemlerin ip farklılıklarından dolayı sorun yaşıyorsunuz. İşlemlere tekrar başlayalım.
İlk olarak Huawei modemin arayüzünden kablosuz ağ güvenliğine girip şifreleme türünü wpa2 yapın. Kablosuz ayarlarına girip otomatik kanal ayarını devre dışı bırakıp bir kanal atayın.(örn: 5,6,7)
Şimdi Airties modemin arayüzüne Mesh ile İki Modemi Kablosuz Bağlama | Technopat Sosyal adreste anlatıldığı gibi kanal ayarını, şifreleme türünü ve ağ şifresini ana modem (huawei) ile aynı yapın ve ayarları kaydedin. Mesh ayarlarını tamamlayın.
Daha sonra Airties modemde DHCP ayarını devre dışı bırakın. Yine aynı yerden Yerel ağ ip adresini 192.168.1.x şeklinde düzenleyin.(x yerine 2 - 254 arası kullanılmayan bir adres nuraması ekleyin. örn: 192.168.1.100)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı