AirTies Air5650 Bittorrent ?

Öncelikle cihaza mevcut sistem üzerinden bir müdahale yapılamayacağını anladım. Bunun sebebi olarak; kullanılan sistem readonly bir sistem. Yani modem kapanıp açıldığında mevcut busybox arayüzü dışında rootfs olarak sistemi yeniden açıyor. Zaten ayarlar kısmı dışında diğer kısımlar readonly, oldu ki false true yapılsa dahi bu firmwarede bittorrent ve bazı eklentiler kurulu değil. Telnette webs klasörüne gürünce bittorrent diye bir klasor olmalı, o da yok. Sonuç olarak bir şekilde firmware güncellemesi gerek ama onuda imza ile engellemişler.

Bendeki modemi söktüm. Kart üzerinde bulduğum 4 adet pin var. Buna uygun bir tty kablo aldım. Hyper terminalle com portan cihaza eriştim. Normal şartlarda bir çok modemde firmware'i çöken cihazları bu ekrandan yeniden flashlama, silme gibi işlemler yapılıyor. İnternette bu konularla ilgili bilgiler var ama benim bağlandığım zaman ekranıma anlamsız karakterler çıkıyor. Normal bir akış göremedim. Bu konuda bilgi alabileceğimiz biri olursa, yardım edecek sanırım. Modemi bu şekilde yeniden flaslayabiliriz.

XAFER Modemin arka yüzünde bildiğim 2 adet vida var. Ben ikisinide söktüm ama açamadım bir türlü. Hasar vermeden nasıl açabiliriz?

Birde siz açmışken bir fotoğraf paylaşsanız tepeden bir kesit alarak.

Bu arada TFTPd üzerine yoğunlaştım ben. Standart yazılımı o şekilde atmayı düşünüyorum.

TFTPd32 ile windows üzerinde Putty ile Telnet bağlantısı yapıp Busybox'tan firmware'yi gömmeye çalışıcam. Yarın sonucu yazarım. Olmadı Linux üzerinden bir yolunu deniyeceğim.

- - - Güncellendi - - -

Bu arada readonly durumu için bir çözüm olabilir belki; Busybox üzerinde etki edebilmek adına;

mount -n -o remount,rw /

With this command, you can convert read-only file system to read-write file system.

To change back read-only file system..

mount -n -o remount,ro /

Merhaba. Cihazın chipsetinden görüntüler aşağıda. Buna göre jtag portundan bağlantı yapabilir miyiz? Standart yazılım atmak için. Yapılabilirse hangi kabloyu satın almamız gerekli bir link bekliyorum.

b68a9210-6f36-46b1-9e76-0e1443add6a7.jpg

74a0d6d0-5b07-4c78-ac12-b737ab83603d.jpg

Yok mu JTAG Portundan anlayan arkadaşlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı