Elektronik Ajazz AK680 Max Rapid trigger klavye 960TL (Vergi hariç)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Var hocam fakat sadece magnetik switchlerle uyumlu, kendi switchleri de çok dayanıklı, toplam 100 milyon basma ömrü var diye biliyorum. Magnetik switchlerde mekanik switchlere kıyasla çift basma gibi bir problem olmuyor, yani PCB bozulmadıkça ömürlük klavyeler diyebiliriz. Eğer ayarları çok absürt şekilde yapmazsanız da çift basma sorunu olmuyor.

Bazı uyumlu magnetik switchler: Yiqian red/pink switch(alt seviye, çok iyi değil.)

Gateron KS20 white-orange switch(gayet iyi switchler, orta seviye sayılabilirler. RAW data yani manyetik bildirim hızları ortalama seviyede, az önce söylediklerimden dörtte biri oranda yüksek.)

En iyi switchler:
Gateron jade.
Gateron jade Pro.
Lekker L45.
Lekker l60.
Geonworks raptor hall effect.
Geonworks RAW hall effect.
Kailh flame magnetic switch(uyumluluğu hakkında bir fikrim yok)
Everglide magneto UE.

Bu listeden önerdiğim sadece birkaç switch var.

Lekker L45:
Özellikle FPS oyunları için çok iyi. Hafif bir switch ve çok hassas.

Geonworks raptor he/raw he:
Mıknatısları çok kaliteli ve bu listedeki en iyi switchler kesinlikle bunlardır. Alacaksanız RAW he öneririm, 40G versiyonu çok iyi ve hafif.

Gateron jade/jade Pro:
En iyi sese sahip manyetik switchlerdir, AliExpress'te 70 tanesi 29 dolar vergi dahil.

Gateron KS20 white-orange:
fiyat/performans denilebilir, 70 tanesini ucuza bulabilirseniz kesinlikle alınacak switchlerden biridir.

Ek olarak:
Yiqian switchleri almayın, kesinlikle iyi değiller ve klavyenizi heba edersiniz böyle kalitesiz switchlerle. Stok olarak klavyeyle gelmedikçe kullanmayın.

Konudaki tüm arkadaşlar, manyetik switche sahip klavyelerinize switch alırken üstte yazdıklarımı dikkate almanız çok iyi olur. Plastik iki ayak için pcbnizde delik varsa çoğu switch uyumlu demektir, yine de soru sorabilirsiniz.
hocam ben de ajazz 820pro ve aula f75 klavye var oyun oynarken çok bi zevk alamıyorum sert geliyor basma tuşları, 1250₺ye temudan bu klavye alınır mı sence? oyun oynarken zevk almam için. red switch klavyem varken daha bi zevkliydi oyunlar ama sattım.

Hocam ben de Ajazz 820Pro ve Aula F75 klavye var oyun oynarken çok bir zevk alamıyorum sert geliyor basma tuşları, 1250₺ye Temu'dan bu klavye alınır mı? Sence? Oyun oynarken zevk almam için. Red switch klavyem varken daha bir zevkliydi oyunlar ama sattım.

Alınır hocam, tuş hissiyatı olarak çok keyifli klavye. Beğenmezseniz daha hafif switchleri de alırsınız.

Red switch gibi hafif mi? Aula F75 kullandıysan ona göre nasıl bir basma hissiyatı var acaba?

Red switchten daha hafif switchlere sahip, şu an elimde Outemu red switch olan bir klavye var ve onunla karşılaştırdım. Aula F75 kullanmadım fakat Ajazz'ın switchleri Aula'nın switchlerinden daha hafif diye biliyorum.

Magnetik olduğu için 45-50gr olsa bile mekanik kadar ağır gelmiyor.

Red switchten daha hafif switchlere sahip, şu an elimde Outemu red switch olan bir klavye var ve onunla karşılaştırdım. Aula F75 kullanmadım fakat Ajazz'ın switchleri Aula'nın switchlerinden daha hafif diye biliyorum.

Magnetik olduğu için 45-50gr olsa bile mekanik kadar ağır gelmiyor.
tamamdır hocam kupon ile 1250₺ denk geliyor mekanik klavye almak istesem aynı fiyat öderdim sanırım.

Muhtemelen kaliteli olmayan bir klavyeye verirdiniz hocam, şu aralar 1250 TL civarına bunun kadar kaliteli bir mekanik klavye görmedim çünkü.

Şu an bu şekilde kargo durumu Temu'dan daha hızlı yolluyor AliExpress.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250116_164238_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250116_164238_AliExpress.jpg
    57,6 KB · Görüntüleme: 56
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı