Ak Parti kazanırsa ne yapacaksınız?

Yavrum anlamıyor musun? Mühendis olmadan mı gerçekleşti diyorum. Bizzat arkadaşlarım var, o projelerde çalışan onlarca insan tanıyorum. O övündüğün projeleri yapan mühendislerin büyük çoğunluğu AKP karşıtı. Daha da iyi yüzlerce mühendis AKP yüzünden yurt dışında, AKP gitse de ülkeme dönsem diye bekliyor. Sırf benim AKP yüzünden yurtdışına giden, dönmek için seçim bekleyen 30'a yakın mühendis arkadaşım var. 10-15 tane de bahsettiğim savunma sanayiinde çalışan, henüz ülkeyi bırakmasa da 1-2 seçimlik sabrı kalan bizzat tanıdıklarım var.

Ben doktor olduğum için mühendis bu kadar tanıyorum. Doktorlar arasında çok daha rahat söyleyebilirim durumun aynı bu şekilde olduğunu. Kimse seve seve terk etmiyor ülkeyi. Kovuyorsunuz. Ekonomiyle, sosyal zorbalıkla kovuyorsunuz. Ve gidiyor insanlar. Yeterli sayıda insan gidince anlayacaksınız durumun hiç sizin sandığınız gibi olmadığını.

Ama işte çok geç olacak o saatten sonra.
En acısı ne biliyor musun bunun sonuncunda Türkiye'de IQ puanı dibe vuracak. Zeki insanlar gidecek aptal a*pliler üreyecek. Maymundan hallice bir toplum olacağız. Tayyip kazanırsa 10 yıl sonra Türkiye'nin cehenemme döneceğini şimdiden görebiliyorum. Umarım öyle olmaz.

CHP kazanamaz. Hala kazanır diyenler çok anladığı için tabi 🤪

Yeniden yurtdışında iş bakmaya başlayacağım. 3. gidişim olacak. Git-gel yapmaktan gına geldi. Kendi ülkemde rahatça yaşayamaz oldum.
22 bin TL memur maaşı var hocam yetmez mi? Ayrıca bunun RTE ile alakası yok zengin olan oluyor niyeyse.

22 bin TL memur maaşı var hocam yetmez mi?
İstanbul'da ortalama kira 10-15 bin TL olmuş daha 22 bin TL'yi para sanıyorsunuz. 500.000'in altına sıfır araba kalmadı, güya yerli ürettiğin araba 1 milyon TL neredeyse. Ev almayı zaten unut.

Hadi alsana memur maaşıyla bunları? Bir de çocuk yap büyüt üstüne?

Dedem memur emekli ikramiyesiyle 3 oğluna birer ev birer araba hediye etmiş zamanında. Nereden nereye...

2 Asgari maaşla "geçinen" olmaz. "Hayatta kalan" olur anca. Nefes almak kuru ekmekle beslenmek geçinmek, yaşamak demek değil. Azıcık gözünüzü çevirin yurt dışına. Elalemin asgari ücretlisi ne koşullarda yaşıyor biraz canınız çeksin.
Tamam.

2 Asgari maaşla "geçinen" olmaz. "Hayatta kalan" olur anca. Nefes almak kuru ekmekle beslenmek geçinmek, yaşamak demek değil. Azıcık gözünüzü çevirin yurt dışına. Elalemin asgari ücretlisi ne koşullarda yaşıyor biraz canınız çeksin.

Ortalama 10-15 zaten işte. Tabii ki 11'e kira var.
Hocam iki asgari maaş 16 bin TL. 11'e kira bulup 5 Bin TL'ye 4 kişilik aile geçinir. Ayrıca dar gelirli maaşı filan da var onları da say. Hatta çalışmasına rağmen emekli olanlar da var. Yani geçinen geçiniyor hocam.

CHP kazanamaz. Hala kazanır diyenler çok anladığı için tabi 🤪

22 bin TL memur maaşı var hocam yetmez mi? Ayrıca bunun RTE ile alakası yok zengin olan oluyor niyeyse.
Hocam ben memur değilim. Kaldı ki devlet memuru olup sırtımı devlete yaslamayı planlasaydım devlet memuru olurdum ama hiç bir zaman böyle bir düşüncem olmadı.

Bugün sizi asgari ücretten daha yüksek bir ücretle çalıştırmak isteyen bir iş vereni zor bulursunuz. İş ücret pazarlığına geldiği zaman hiç bir iş veren o taraflı olmuyor, olmaz da. Haksız da değiller, ekonominin sorumlusu iş verenler değil, iş arayan insanlar da değil. Ayrıca ben ucuz bir işçi değilim. Yurtdışında size saatlik ücretinizin karşılığını veren bir meslekte çalışmaya başladıktan sonra sabit ücrete endeksli bir işe geçmek istemeyeceksiniz (Türkiye). Çünkü hiç bir zaman gerçek anlamda emeğinizin karşılığını alamayacaksınız.

Dövize endeskli bir ülke olduğumuz için her gün kazancınız döviz cinsinden daha az olacak. Bunu kim ister? Şükreden ve kendine değer vermeyen bir birey ister. Bu yüzden bu sistemi değiştirmemiz gerekiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı