Akasa Venom Pico İşlemci Sogutucu

• Konuyu başlatan Azz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 89
  • Görüntüleme 28.117
Dedigim gibi Oc bir sıkıntı var. Bütün ayaları sıfırlayıp programları kaldırın biosu default hale getirin beraber oc yapalım.Boşta sıcaklıklar çok yüksek.

O işlemci gözü kapalı halde 4.0 GHZ görebilen bir işlemci cogu kullanıcı stok fan ile 4.0 GHZ seviyelerinde kullanıyor o işlemciyi ve bir problem yaşamıyor. Yazılımsal olarak dedigim aşamaları uygulayın asusun o programını kaldırın biosu default hale getirin ve sıcaklık testini tekrar edin. Eger sogutucu montajı dogru ve termal macun dogru bir şekilde sürülü halde iken 70 dereceleri görüyorsa o zaman donanımsal bir problem var diyebiliriz. Ama bunun için işlemciyi stok hızda stok ayarlarda stabilite testine sokmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Akşam asus süite all kaldırdım. Anakartı default yaptım.
Oc olmadan prime 95 testinde stok fan ile CPU 60 CPU Çekirdekleri 50 derecede tutundu.
Asus optimala aldım stok fan prime 95 testinde Cpu sıcaklığı 69 çekirdekler 62 de tutundu. İşlemci hızı 3793
Amd one direve ile otomatik oc yaptım. Cpu hızı 3901 e çıktı cpu 70 cpu çekirdekleri 63 te tutundu. stok fan
Bütün bunlardan sonra yine pico yu taktım. One drive ayarlarıyla prime 95 testinde yine sıcaklık hemen yükseldi.
Cpu 63 te ve yükselirken çekirdekler bir dakika içinde 83 ü gördü. Yalnız daha önceki tak çıkarlarımdan piconun üzerinde termal macun kalmamıştı.
İyi bir macun bulup tekrar deneyeceğim.
Asus süite extreme sanırım voltaj verip Oc yaptığı için ısınma fazla oluyormuş.

Akşam asus süite all kaldırdım. Anakartı default yaptım.
Oc olmadan prime 95 testinde stok fan ile CPU 60 CPU Çekirdekleri 50 derecede tutundu.
Asus optimala aldım stok fan prime 95 testinde Cpu sıcaklığı 69 çekirdekler 62 de tutundu. İşlemci hızı 3793
Amd one direve ile otomatik oc yaptım. Cpu hızı 3901 e çıktı cpu 70 cpu çekirdekleri 63 te tutundu. stok fan
Bütün bunlardan sonra yine pico yu taktım. One drive ayarlarıyla prime 95 testinde yine sıcaklık hemen yükseldi.
Cpu 63 te ve yükselirken çekirdekler bir dakika içinde 83 ü gördü. Yalnız daha önceki tak çıkarlarımdan piconun üzerinde termal macun kalmamıştı.
İyi bir macun bulup tekrar deneyeceğim.
Asus süite extreme sanırım voltaj verip Oc yaptığı için ısınma fazla oluyormuş.

Konu eskimiş biraz ancak bilgilendirme olsun , Aynı soğutucuyu i5 4690k ile kullanmaktayım Asus z97 pro gamer anakartım var, All suite 3 ile 5 adımda optimizasyon yaptığımda masaüstünde CPU fanı 370-400 rpm arasında dönüyor ve işlemci 30 derece yükte ise 60 üstünü görmedim ancak 2000 rpmlere kadar çıkıyor işlemci 4.4ghz de
,

Son hızı 3000RPM zaten. 2000RPM de öyle bir işlemciyi 60 derecede tutabiliyorsa gerçekten parasını hak ediyor. Şimdi fiyatlarına biraz zam gelmiş tabi. 50 TL ye satın almıştım şuan 70 TL civarlarında satılıyor.

Be Cool güzel marka olarak biliyorum ben. Bir riske girip G3258 işlemci üzerine Be Cool S90D modelini yerleştirdim. Ve sonuç olarak o.c'li (4.4Ghz) halde prime testini yaparken 55 dereceyi geçmedi işlemci.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…