Akasa Venom Pico İşlemci Sogutucu

• Konuyu başlatan Azz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 89
  • Görüntüleme 28.048
İşe yarayacağına çok inanmıyordum Witcher 3 ultra açtım maks. 50 dereceyi gördü memnunum

Arkadaşlar iyi günler fx6300 işlemcim var, yaz ayındayız malum boşta 40 derece civarlarında yükte ise 65-70 dereceyi buluyor bulması sorun değil performansı etkilemiyor ancak helikopter gibi ses çıkartıyor. Akasa Venom Pico almayı düşünüyorum 4.2 GHz de o.c yapıcam ses olarak beni tatmin edermi sıcaklık olarak stok fandan pek farkı olacağını zannetmiyorum ama ses olarak sessizmidir cevaplarsanız memnun olurum.

Ses olayını bilemem PWM kontrolü var ancak overclock yapılmış bir AMD işlemcisini taşıyabilecek bir soğutucuya benzemiyor Venom Pico modeli.

Stok fan ile boştayken 130 derece görüp kapanan işlemci işin bu akasa venom picoyu aldım kendisiyle birlikte gelen macunla kurulumu yaptım ve sonuç tatminkar yükte 63-64 derece boşta 46 işlemcim Xeon x5460 yani sunucu işlemcisi ve ısınan bir işlemci üzülmüştüm ama mutlu oldum

Dosya Ekleri

• gg.png
    128,3 KB · Görüntüleme: 165
CPU nun ısısı kaç derece yazıyordu ful yükte iken bende yarın sipariş vereceğimde FX 8300 var (am3+) bende stock fanla GTA 5 te yaptığım testte işlemcim maximum 67 dereceyi gördü ve stock fan 6700 rpm gördü çok rahatsız ediyordu sesi bu fanla mesela stockta 67 görüyorsak akasa venom pico ile kaç derece olur.
Bide overclock yaparsak durum ne olur.

Merhaba i5 6500 için iyi gider mi yoksa parama kıyıp ek fan(kasa fanı) almayıp DeepCool Gamaxxx300 mü almalıyım ?

Benim yaptığım gibi fanları ters takmayın sakın. Ben Akasa Venom'da çift fanlı tek kuleli olanını kullanıyorum. Fanların ikisini de havayı dışarı atacak şekilde bağlamışım, bundan dolayı 70-85 derece aralığından aşağı düşmüyordu şimdi birini kuleye hava verecek şekilde, diğeri sıcak havayı dışarı atacak şekilde bağladım. En zorlu testlerde bile 50 derecenin üstünü görmedim

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeş aynı şekilde ben de bağladım. Şuan için bir problem yok. Yalnız bir daha bu kadar büyük bir soğutucu almayacağım kesinlikle. Bir kaç derece için kasayı kaplamaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…