Akıcı bir Twitch yayını için bilgisayarımda neleri değiştirmem gerekir?

AMD ekran kartı almayın yayın yapacaksanız. Pikselleşme sorunu yaşarsınız, 7000 serisi kartlarda bile mevcut. 4000 serisi bir Nvidia kart ve Ryzen işlemci öneririm. Mümkün olduğunca yeni bir seri.

Benim kullandığım sistem 4070 - 7600x. İşlemciden bile yayın verebiliyorum. En azından 4060 gibi bir kart tercih edebilir, GPU’dan verebilirsin.

AMD ekran kartı almayın yayın yapacaksanız. Pikselleşme sorunu yaşarsınız, 7000 serisi kartlarda bile mevcut. 4000 serisi bir NVIDIA kart ve Ryzen işlemci öneririm. Mümkün olduğunca yeni bir seri.

Benim kullandığım sistem 4070 - 7600X. İşlemciden bile yayın verebiliyorum. En azından 4060 gibi bir kart tercih edebilir, GPU'dan verebilirsin.

NVIDIA ekran kartları AMD ekran kartlarına göre tuzlu ve önerdiğim ekran kartı 4070 24 GB ile karşılaştırılan bir ekran kartı bu ekran kartıyla çok rahat yayın yapabilir fiyatları karşılatırdığımızda aynı paraya 4060'dan üstün çıkamıyor

NVIDIA ekran kartları AMD ekran kartlarına göre tuzlu ve önerdiğim ekran kartı 4070 24 GB ile karşılaştırılan bir ekran kartı bu ekran kartıyla çok rahat yayın yapabilir fiyatları karşılatırdığımızda aynı paraya 4060'dan üstün çıkamıyor
Önemli olan oyun performansı değil. Freelance olarak OBS desteği veren biri olarak söylüyorum ki 7900XT kullanan danışanım 4070’e geçti ve Minecraft düzeyi olan yayını cam gibi bir hale döndü. Oyun performansı olarak AMD’nin F/P kartlar ürettiğini kabul edebiliriz ancak encode konusunda çok başarısız.

Hocam öneriler için teşekkür ederim. Nasıl bir anakart önerirsiniz?

MSI alabiliyorsan seni üzmez F/P ürünü olarak Gigabyte tercih edebilirsin

Önemli olan oyun performansı değil. Freelance olarak OBS desteği veren biri olarak söylüyorum ki 7900XT kullanan danışanım 4070'e geçti ve Minecraft düzeyi olan yayını cam gibi bir hale döndü. Oyun performansı olarak AMD'nin F/P kartlar ürettiğini kabul edebiliriz ancak encode konusunda çok başarısız.

Doğrudur lakin NVIDIA ürünlerinin F/P olarak çok yetersiz kaldığı düşüncesindeyim eğer yayın konusunu bir kenara atarsa zararlı çıkacağı konusunda kararsızım, tam FSR3'ün çıkma vakti lakin işin ehli insanın söylediğini yapmak daha iyidir madem bu durumu yaşamışsınız tavsiyeniz konu için önemlidir :)

Önemli olan oyun performansı değil. Freelance olarak OBS desteği veren biri olarak söylüyorum ki 7900XT kullanan danışanım 4070’e geçti ve Minecraft düzeyi olan yayını cam gibi bir hale döndü. Oyun performansı olarak AMD’nin F/P kartlar ürettiğini kabul edebiliriz ancak encode konusunda çok başarısız.
Büyük ihtimalle bahsettiğiniz AV1 desteği ve Nvidia bunun için de yazılımsal bazı iyileştirmeler sunuyordu. OBS ile daha iyi çalıştıklarını hatırlıyorum. Ama AMD tarafında da bunu destekleyen kartlar var. Yanlış bilmiyorsam platformlar halen bunu desteklemiyor.

Sorun yayını yapandan çok izleyen tarafında ve izleyici tarafı çok fazla donanıma bölündüğünden, AV1 rahatça izletecek donanımlar herkesde yaygın değilse platformlar da bu destekleri uzunca bir süre sağlayamayabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama Nvidia'nın, OBS tarafında daha istikrarlı olduğuna katılıyorum. AMD yazılım tarafı sürücü ve diğer uygulamalar ile uyumlulukta hep geride kalmıştı. Bu tarafa yatırım yapsa donanım tarafında da daha çok pazar payı kazanacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı