Akıcı ve hızlı güncel Linux dağıtımı önerisi

Aradığım şey akıcılık, hız ve güncellik. Ubuntu veya Ubuntu tabanlı olmasın, Ubuntu'dan nefret etmeye başladım çok gereksiz şey var ve yeni şeyler keşfetmek istiyorum. Ek olarak Gnome'dan nefret ediyorum çok hantal, lxde önceliğim olabilir Xfce'de olur.

Manjaro veya Archman.

Manjaro'yu iki bilgisayarda deneyimledim, birisi masaüstü birisi de dizüstü. Masaüstü de tek sıkıntı ağ adaptörünün çalışması için kernel downgrade yapmam gerekmesiydi, dizüstü bilgisayarda ki hatalar ise açılırken işlemcinin 149 derece olduğu için başlatılamadığı yazan bir hata yüzünden boot olmuyordu bunu da boot arglarına bir komut yazarak çözmüştüm bir de ses açma kısayol tuşuna tıklayınca sistem tamamen donuyordu.

Archman güzel duruyor inceleyeceğim.

Manjaro'yu iki bilgisayarda deneyimledim, birisi masaüstü birisi de dizüstü. Masaüstü de tek sıkıntı ağ adaptörünün çalışması için kernel downgrade yapmam gerekmesiydi, dizüstü bilgisayarda ki hatalar ise açılırken işlemcinin 149 derece olduğu için başlatılamadığı yazan bir hata yüzünden boot olmuyordu bunu da boot arglarına bir komut yazarak çözmüştüm bir de ses açma kısayol tuşuna tıklayınca sistem tamamen donuyordu.

Zorin, Mint veya KDE Neon da öneririm ancak bunlar da Ubuntu tabanlı.
Archman da güzel evet Türk geliştiriciler geliştiriyor ancak o da Manjaro gibi rolling release dağıtım.

Aradığım şey akıcılık, hız ve güncellik. Ubuntu veya Ubuntu tabanlı olmasın, Ubuntu'dan nefret etmeye başladım çok gereksiz şey var ve yeni şeyler keşfetmek istiyorum. Ek olarak Gnome'dan nefret ediyorum çok hantal, lxde önceliğim olabilir Xfce'de olur.
Ben Arcolinux kullanıyorum. Şahsen memnunum.

Clear Linux kurabilirsiniz. İntel'in geliştirmiş olduğu bir dağıtım. İntel işlemcili bilgisayarlarda güzel performans veriyor. Amd'li olanlarda da performansı güzel. Gnome ile geliyor fakat üzerine xfce kurabilirsiniz. Paket yöneticisi olarak swupd ve flatpak kullanıyor. Biraz kısıtlı şu anlık fakat denemekten zarar gelmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı