Akıllı tahta ilk açıldığında engel koyan program

Tahtanız Pardus ise yetkilendirme sistemlerini (AccountsService, Display Manager'lar, Polkit [geçerli oturumda kimlik doğrulama sistemi]) ve kullanıcı kontrolünü (/home dizini nedir, /etc/shadow dosyası, vs.) araştırın. Daha sonra yetkilendirme için kendi display manager'ınızı ve Polkit istemcinizi yazabilirsiniz. Bunlar birbirleriyle bağlantılı olur. Süreli parolalar için kendi algoritmanızı geliştirip bir mobil uygulama yazarak erişim kontrolünü sağlayabilirsiniz.

AccountsService, adından da anlaşılacağı gibi kullanıcı bilgilerine erişmek için kullanılan bir kitaplıktır. İşte profil fotoğrafı olsun, tam adı olsun.

Display Manager'lar kısaca Linux tabanlı sistemlerdeki oturum açma ekranıdır. Farklı farklı DM'ler var.

Polkit, Windows'daki UAC gibidir, gerektiğinde kullanıcının kimliğini doğrulamak için kullanılır. Mesela uygulama kurarken şuna benzer bir şeyle karşılaşırsınız. İşte bu programın arkasında Polkit var.
Eki Görüntüle 1989057

PAM kitaplığı ise yine yetkilendirme methodlarını yapılandırmakta kullanılan bir kitaplıktır.

Windows'da işler nasıl işliyor bilgim yok, muhtemelen yine benzer şekillerde işliyordur da yöntemlerin adı değişiktir. Arama motoru dostunuzdur.

Böyle bir şey yapmak meşekkatli bir şey. Ancak başarırsanız mükemmel bir şey ortaya çıkar çünkü bilindik e-kilit sistemleri yalnızca tam ekran pencere açıp bilgi istiyor. Bu ekrandan çeşitli yollarla kaçılması söz konusu.

Bir hatam olduysa affola.
Burada anlattığım işi Google Authenticator'un PAM bileşeni yapıyormuş zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı