Çevremde garip tipler var

Ahmet3636

Femtopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm herkese. Şu an 9. sınıfta okuyorum ve iyi bir lisedeyim. Size biraz içimi açmak istiyorum.

Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama şu anki mensubu olduğum nesil neden böyle? Çevremdeki herkes garipçe davranışlara bağımlı kalmış. Yok atisi lvbel C5'i, yok karı kızı falan. Ben hep disipline bağlı yetiştim, hayatım farklı yerlerde geçti. Ve hep düşündüğüm şey iyi bir insan olmaktı. Bunda ailemin çok etkisi var. Nedense kendimi aileme borçlu hissediyorum. Küçüklükten beri yaptığı tüm iyiliklerin karşılığını vermem gerekiyor gibi düşünüyorum. Bu düşünceyi ailem kafama sokmadı, hatta disiplin anlayışları azalmış. Ama bana nasıl geldi bilmiyorum, hep onlara bir borçlu olduğum hissiyatı var. Bu yüzden iyi yerlere gelip ve ailemi temsil edip müreffeh bir hayat yaşamak hep ilkem olmuştur.

Konumuza gelelim, benim çevrem cidden garip. Yanlış anlamayın, insanlarla iyi geçiniyorum ve onlar da beni anıyor. Ama bunların hepsini gelip de bana sataşmasınlar diye yapıyorum. Hepsi hafif kekomsu insanlar. Ben doğan her insanın önce Tanrı'ya sonra ailesine sonra insanlığa iyi davranmasının gerektiğini düşünüyorum. Ve bu insanları gördükçe, ülkemizin geleceğine acıyorum. Japonlar Hiroshima'da ölenlere, Avrupa Birliği Avrupa'nın birleşimine, Amerika kendi hürriyetine... Herkes belirli değerlere bağlı olarak yaşıyor. Ama biz, Orta Asya'dan öksüzler gibi çeşitli vatanlara yerleşmiş Türklerin trilyonca değeri varken neden hiçbir değeri düşünmüyoruz? Ben Ahıska Türkü asıllı olarak 14 Kasım'ı, Sibirya'da ölen atalarımı düşünüyorum ve her zaman en iyisi olmak istiyorum. Fakat yaşıtlarım, kendilerini nefislerinin kölesi etmişler.

Acaba ben mi değerlere bağlılık konusunda uç düşünüyorum, yoksa cidden bir sıkıntı mı var?

Selamünaleyküm herkese. Şu an 9. sınıfta okuyorum ve iyi bir lisedeyim. Size biraz içimi açmak istiyorum.

Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama şu anki mensubu olduğum nesil neden böyle? Çevremdeki herkes garipçe davranışlara bağımlı kalmış. Yok atisi lvbel C5'i, yok karı kızı falan. Ben hep disipline bağlı yetiştim, hayatım farklı yerlerde geçti. Ve hep düşündüğüm şey iyi bir insan olmaktı. Bunda ailemin çok etkisi var. Nedense kendimi aileme borçlu hissediyorum. Küçüklükten beri yaptığı tüm iyiliklerin karşılığını vermem gerekiyor gibi düşünüyorum. Bu düşünceyi ailem kafama sokmadı, hatta disiplin anlayışları azalmış. Ama bana nasıl geldi bilmiyorum, hep onlara bir borçlu olduğum hissiyatı var. Bu yüzden iyi yerlere gelip ve ailemi temsil edip müreffeh bir hayat yaşamak hep ilkem olmuştur.

Konumuza gelelim, benim çevrem cidden garip. Yanlış anlamayın, insanlarla iyi geçiniyorum ve onlar da beni anıyor. Ama bunların hepsini gelip de bana sataşmasınlar diye yapıyorum. Hepsi hafif kekomsu insanlar. Ben doğan her insanın önce Tanrı'ya sonra ailesine sonra insanlığa iyi davranmasının gerektiğini düşünüyorum. Ve bu insanları gördükçe, ülkemizin geleceğine acıyorum. Japonlar Hiroshima'da ölenlere, Avrupa Birliği Avrupa'nın birleşimine, Amerika kendi hürriyetine... Herkes belirli değerlere bağlı olarak yaşıyor. Ama biz, Orta Asya'dan öksüzler gibi çeşitli vatanlara yerleşmiş türklerin trilyonca değeri varken neden hiçbir değeri düşünmüyoruz? Ben ahıska türkü asıllı olarak 14 Kasım'ı, Sibirya'da ölen atalarımı düşünüyorum ve her zaman en iyisi olmak istiyorum. Fakat yaşıtlarım, kendilerini nefislerinin kölesi etmişler.

Acaba ben mi değerlere bağlılık konusunda uç düşünüyorum, yoksa cidden bir sıkıntı mı var?

Dostum ülke sorunlu direkt neslimiz maalesef uyuşturucalara mahalle kollamalara dönmüş boş insanlardan korkmayacaksın gelecek hayali olmayan sokak köpeklerinden farksızlardır dövüş eğitimi falan alıp kendi özgüvenini toplarsın hem de dövüşmeyi öğrenirsin bence savunma sporlarından birine başla ve çevreni değiştir çok rahatsızsan ailen okulunu değiştirsin.

Konumuza gelelim, benim çevrem cidden garip. Yanlış anlamayın, insanlarla iyi geçiniyorum ve onlar da beni anıyor. Ama bunların hepsini gelip de bana sataşmasınlar diye yapıyorum. Hepsi hafif kekomsu insanlar. Ben doğan her insanın önce Tanrı'ya sonra ailesine sonra insanlığa iyi davranmasının gerektiğini düşünüyorum. Ve bu insanları gördükçe, ülkemizin geleceğine acıyorum. Japonlar Hiroshima'da ölenlere, Avrupa Birliği Avrupa'nın birleşimine, Amerika kendi hürriyetine... Herkes belirli değerlere bağlı olarak yaşıyor. Ama biz, Orta Asya'dan öksüzler gibi çeşitli vatanlara yerleşmiş Türklerin trilyonca değeri varken neden hiçbir değeri düşünmüyoruz? Ben Ahıska Türkü asıllı olarak 14 Kasım'ı, Sibirya'da ölen atalarımı düşünüyorum ve her zaman en iyisi olmak istiyorum. Fakat yaşıtlarım, kendilerini nefislerinin kölesi etmişler.

İnsanlar kısım kısımdır, birbirinden farklıdır. Birinin değerli gördüğüne diğeri çöp olarak görür. Sen bir şeyleri önemsersin onlar da başka şeyleri. Onlar da seni garip görüyordur muhtemelen.

İnsanlar kısım kısımdır, birbirinden farklıdır. Birinin değerli gördüğüne diğeri çöp olarak görür. Sen bir şeyleri önemsersin onlar da başka şeyleri. Onlar da seni garip görüyordur muhtemelen.

Arkadaşın burada anlatmak istediği, herkesin farklı bir şeyi değerli görmesi ya da farklı değerleri anması değil; genç neslin hiçbir değerine sahip çıkmaması ve giderek “hırt” dediğimiz insanlara dönüşmesi. Yani etraftaki çoğu gencin, hiçbir değerine önem vermeden bomboş bir hayat yaşamasından ve arkadaşın, o hırtların arasında dalga konusu olmamak ya da onlarla uğraşmamak için zorunlu iyilik yapmasından yakınıyor. Büyük ihtimalle de okulundaki çoğu kişi öyle olduğu için pek geniş bir ortamı da yoktur. Konuya gelecek olursak cidden bu durumda yapılacak pek bir şey yok, çünkü Türkiye'deki her okulda benzer sorunlar var. Eğer şu anki okulunda çok yakın olduğun kişiler yoksa, başka bu tarz sıkıntıların minimum olduğu bir okula nakil aldırmak daha iyi olacaktır.

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yalnız şunu tam anlamadınız sanırsam. Ben sosyal çevrede herhangi bir sorun yaşamıyorum, hatta sınıf beni abisi gibi görüyor. Yani beni rahatsız etmiyorlar. Eğer muhabbetlere falan katılmasam rahatsız edilirdim o kadar. Benim gücüme giden gelecekteki bu çoğunluğa sahip insanlar...Allah korusun geleceğimiz parlak olamayabilir.

Ve okulum ders açısından aşırı iyi. 450 puanlık zaten. Hocalarım da çok iyi ders anlatıyor.

Değerlere uç düşündüğün yok dönemden kaynaklı bu. Özellikle şu Alpha kuşağı mıdır nedir onlar türediğinden daha bile toksikleşti ortamlar. Z kuşağı yani bizler aslına bakarsan hem son düzgün nesil hem de ilk toksik nesiliz. Z kuşağı tamamen ikiye ayrıldı. Düzgün olanı da var. Hani kendince yaşayan. Allaha sövmeyen ve kendisini geliştirip ailesine veya çevresine hayrı olanlar var, Bir de işte yok işte mafya özentiliğidir, Kadını aşağılayan şarkıları genel anlamda iyi çerçeveye alanlar, Kekoluğu dünyanın en güçlü gücü olarak görüp buna mensup olanlar gibi gibi bu liste uzar gider. Çevrende garip tipler varsa iletişimi çok sıklaştırma ara ara konuş o zaman başka arkadaşlar bulmayı dene. Eğer bu gibi tiplere karşı korkun varsa da ya dövüş sporu seç ve onu biraz öğren ya da boyun eğ ki seni görmezden gelsinler, sana bulaşmasınlar.

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için teşekkürler. Yalnız şunu tam anlamadınız sanırsam. Ben sosyal çevrede herhangi bir sorun yaşamıyorum, hatta sınıf beni abisi gibi görüyor. Yani beni rahatsız etmiyorlar. Eğer muhabbetlere falan katılmasam rahatsız edilirdim o kadar. Benim gücüme giden gelecekteki bu çoğunluğa sahip insanlar...Allah korusun geleceğimiz parlak olamayabilir.

Ve okulum ders açısından aşırı iyi. 450 puanlık zaten. Hocalarım da çok iyi ders anlatıyor.

Kanka çalışmaya devam edip buradan uzaklaşmaya çalış maalesef ülkenin durumu bu yani.

Kendini kurtarmaya baksana ülkeyi niye bu kadar takıyorsun ki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı