Akıllı tahtalarda Pardus kullanılacak denilip kullanılmaması

Okullarda bulunan eğitimcilerin neredeyse tamamı Linux ortamını, açık kaynak ofis yazılımlarını kullanmayı bilmiyor. 3. parti kaynak sahiplerinin yazılımları Linux ortamlarında çalışmıyor. Doğru dürüst bir altyapı bile hazırlığı yapmadan Pardus zorlaması ellerinde patlamasına sebep oluyor. Debian tabanlı yeni Pardus yerine daha popüler bir dağıtım kullansalar belki bu kadar bile zorlanmayacaklardı. Çünkü en azından insanlar takıldığında "xxx sorunu dağıtım adı" yazdığında bir çözüm yoluyla karşılaşabilecek.

Neyse, adam gibi bir proje çalışması yapmadıkları için Linux dağıtımı kullanımı ellerinde patlıyor, patlamaya da devam edecek.
 
Linux tabanlı. Yani tam olarak yerli ve milli değil.
MacOS da BSD tabanli. Bizden ciksa gurur duymayacak miydiniz? Pardus'un su anki haline ve projeyi cop etmelerine ben de uzuluyorum ve kullanmamayi tercih ediyorum, ama bu baska bir konu. Ortaya guzel bir urun cikartalim da cekirdegi sifirdan yazmamis olsak ne olur ki? Amerika'yi tekrardan kesfetmeye gerek var mi?
 
Başka bir okulda Pardus'un VirtualBox ile çalışan emülatörünü görmüştüm. Pardus kullanılan okul da gördüm fakat faydası yok zararı var öğretmenler kullanamıyor çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı