Pardus Desteği

Taner09

Hectopat
Daha fazla  
2015-07-17 12_12_03-Technopat Sosyal.png
Milli işletim sistemine daha çok destek vermemiz onu bir özgür yazılım olan Ubuntu (linux) gibi geliştirmemiz lazım.
Sorum şu Tecnopat sosyalda işletim sistemleri altındaki alt başlıklarda neden Pardus işletim sistemi ile ilgili bir başlık yok?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dedikleri doğru bu konuya daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Yıllar önce bu projeye daha fazla destek verilmiş olsa idi şimdi gelinen nokta çok daha iyi olurdu.

Türk milletinin devlet sırrı diye bilmediği şeyleri adamlar kendi işletim sistemlerini kullandırtarak bizim hem askeri olsun hem devletin gizli sırları olsun herşeyini biliyor. Başlarım böyle işe kardeş ABD diyoruz ama koskoca ABD askeriyede kullandığı bilgisayarları kendisi üretiyor gidip çin'eürettirmiyor kendisi ürettiği yetmiyormuş gibi askeriyede hava kuvvetlerinin kullandığı yazılım ayrı ,deniz kuvvetlerinin kullandığı ayrı yazılım var. Gidip yerli yazılım diye dünyanın kullandığı yazılım olan microsoft u kullanmıyor sonra türkiye neden böyle. Herşeymi yanlış işler bir ülkede delirecem.

Linux başlığı altında Pardus başlığı var zaten. Ayrıca artık Pardus milli işletim sistemimiz değil. Geliştiricileri Pisi Linux'u geliştiriyor. Artık Pisi'ye destek verebilirsiniz.
Bana kalırsa yeni bir paket yönetimi oluşturmak Pardus'un hatası oldu. Pekâlâ deb , rpm paketleri kullanılabilirdi. Önemli olan yazılımı oluşturmak.
Güya Devlet Daire'lerinde Pardus kullanılacaktı. Adamlar enter tuşunun yerini bilmiyor ki kullansın. Windows'ta birşey yapamayan adam Pardus nasıl kullansın? İnsanlar temel bilgisayar kavramlarından yoksun.
Gel gelelim linux dünyası bilgisayar dünyasının bireysel kullanım anlamında %10'luk bir kısmı Mac Os ile paylaşıyor. Ne kadar kullanıcıya ulaşabilirler ki ?
Pardus daha bilindik bir paket yöneticisi kullansaydı , Türkçe destekli kolay kullanım ve kullanıcı arayüzü olan uygulamalar yazılsaydı ve Devlet de zorunlu olarak Devlet Dairelerinde Pardus kullanmayı dayatsaydı , bilmeyenlere kurs vs.. yayılması ve gelişmesi daha başarılı olurdu diye düşünüyorum. Uluslararası alanda nasıl yayılabileceği konusunda da daha çok görsele dayalı , belki kendi masaüstü ortamlarını da geliştirip beğeniye sunabilirlerdi.

Kullanıcıyı etkilemenin yolu destek ve görsel diye düşünüyyorum.

Dediklerinize katılıyorum. Çalışanlara kurs ve zorunluluk gelseydi daha fazla yayılır idi. Dünya çapında yayılması biraz zaman alır. Destek olayını çözmek ve biraz daha görsel hale getirmek lazım. Ancak olmayacak şey değil. Fazla uzun zaman almaz idi. @novalgin

Apple şirketi ilk kurulduğu yıllar ve daha sonraları ilk seneler işler pek yolunda gitmiyordu ama gel gelelim şuan Türkiyenin gayri safi milli hasılatından fazla geliri olan bir dünya markası bunun bu noktaya gelmesinin bana göre başlıca sebepleri var bir kaç tane sizlerle bu kendi görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
  1. Vizyonu olan insanların ne istediğini bilen bir yönetici Steve Jobs.
  2. İki apple ürünlerini kullanmaya başlayan kişilerin apple o dönemler çok iyi olmasada bunun reklamını iyi yapması ve bunun yanında teknoloji mağzalarına baskı yapması neden apple ürünleri böyle değersiz miş gibi raflarda yerini almıyor falan diye.
  3. işletim sistemiyle cihazın bir bütün olması.
  4. İnsanların içindeki o sen buna sahip olmalısın duygusunu. Yaptığı ürünlerin tasarımın da görselinde kullandığı yazı fontunda bunu hissettirmesi.
  5. Çıkardığı yazılıma ücretsiz ve kolay bir şekilde güncelleme vermesi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı