Akıllı telefonların şarjları neden çabuk bitiyor?

Ozan-Tufan

Kilopat
Katılım
28 Ekim 2013
Mesajlar
1.260
Makaleler
12
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Akıllı telefonların şarjları neden sadece 1 gün dayanabiliyor? Yakın bir zamanda çağ atlatacak bir çözüm var mıdır?
 
Sende günde en az 2 öğün yemek yiyorsun. Akıllı olması şarjı bitiriyor. Yedek batarya da bir yere kadar çözüm olabilir.
 
Ekran teknolojisinin yetersizliği. Verimli ekran üretemedikleri gibi bir de üstüne üstlük "aç" ve "cahil" müşteri kitlesi yüzünden anca 5 inch olan telefonlara gereğinden fazla "yüksek çözünürlüklü" ekran koyuyorlar bunun temel sebebi piyasanın kaymağını almaktır. Çünkü her zaman her ürünü her koşulda alacak "kaymak" diye tabir edilen bir kullanıcı kitlesi vardır, bu kişiler sırf "telefonum şu kadar eyçdi" diyebilmek için bile alıyorlar sonra noluyor şarjı çabuk bitiyor. E biter tabii. Bir diğer şey de işletim sistemi ama buna girersem çıkamam.

Ha bir de ekleme yapayım. Şu an pek çok "üst" teknoloji var zaten. Bu kadar para kazandıran bir pazar siz sanıyor musunuz ki sizin elinizdeki ile paralel olarak gelişiyor. Hayır tabii ki. Ama daha önce de dediğim gibi bu işler tamamen "duygusal" dünyada hala pek çok eline hiç akıllı telefon geçmemiş insan var bütün dünyanın eline mevcut teknoloji ile çalışan akıllı telefonlar vermeden, radikal bir değişiklik olacağını pek beklemeyin. Biri çıkar bu 3.0000000 mAh der biri çıkar hayır bu 5.000000000 mAh anca böyle oyalanır eldeki teknolojiye bütün dünya doyana kadar da mevcut çağ dışı teknolojiye tutsağız. Özetle geliştirseler de piyasaya çıksa diye pek beklemeyin, bir takım ciddi radikal değişiklikler kolay kolay gerçekleştirilmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık telefonlar 1 günü rahat çıkarabilmek için tasarlanıyor. Yani üreticiler, her gece şarja takılsın diyor. Bu yüzden telefonların şarjı tam 1 güne denk gelecek şekilde ayarlanıyor tahminimce. Fakat çok değil, yakın bir zamanda yeni bir teknoloji bulundu. Biraz açıklamam gerekirse:
Olayın ismini bilmiyorum ama, normalde lityum iyon bataryalarda, içerideki atomlar kendini şarj ettikten sonra, diğer iyona veya atome neyse işte ona güç iletiyor. Yani içerideki şeyler, önce kendilerini sonra yanındakini dolduruyor.
Şimdi yeni bir teknoloji var bunun hedefi, hepsine eşit şekilde güç vererek, aynı anda hepsini doldurabilmek. Eğer başarılı olursa ki zaten başarılı, yani piyasadaki bataryalarda da bu kullanılırsa, ideal bir 2500 mAh gibi bir bataryayı, 2-3 dakikada şarj edebileceğimiz hesaplanıyor.
Üstelik bu teknoloji sayesinde bataryanın içindeki atomlar sıkışık duruyorlar, bu sayede yer açılıyor ve küçük alanda daha fazla Amper anlamına geliyor bu.

Ne zaman gerçekleşir, ne zaman telefonlara gelir bilinmez ama bu teknoloji insanlığa çok yararlı olacak gibi duruyor. Şöyle ki sadece telefon değil, Laptop-tablet ve hatta elektrikli arabalar.

Edit: 1 saattir bu haberi nerede gördüğümü araştırıyorum, başka bir forum deyelim. Kestirip atmayın, bu gerçek ve şu anda başlanmış kullanılmaya.
 
Son düzenleme:
Kesinlikle doğru. Akıllı telefonlar amacına uygun kullanılmıyor bence. Sosyal paylaşım ağlarından çıkmayınca, sürekli fotoğraf çekip yükleme yapınca ne olacak. Tabi ki batarya çabuk bitecek. Buna batarya ne yapsın. Sonuçta enerji bitecek.

Gerçekleşir ise çok büyük bir ilerleme olur. Sabırla bekleyeceğiz artık.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı