AKN Kalkacak mı, kalkmayacak mı?

Kota devrini geri getiremezler. Ben yine umutluyum, bu sefer cidden halledecekler bu meseleyi. Bu ülkede her şey zararımıza olmuyor herhalde?
Daha şimdiden bazı servis sağlayıcıları kotalı paketleri dayatmaya başladılar. Birkaç ay önce kullandığımız AKK'li paketin taahhüdü bittiği zaman aynı tarifenin devam etmediğini ve AKK'li bütün paketlerin 24 Mbps ile sınırlı kaldığını gördüğümüzde mecburen kotalı pakete geçiş yaptık.

AKN ya da AKK BTK nın söylediğine göre kalkacak, ama yine müşterisini "emükleyen" firmalar bence altyapı yok, sözleşmeniz bitmedi gibi yalanlarla normal fiyatın 3 katına satış yapacaklardır.

3 katına satış yapacaklar vay yavrum vay 77TL ödüyorum 3 katını ödüyeceğim zaman üfff. 233 TL mi ödüyeceğim şimdi ben :( Aman Yarabbi

Ankara TürkTelekom Genel Müdürlüğünde çalışan arkadaşımdan ilk ağızdan bilgi aktarıyorum 31.12.2018 tarihinden sonra 01.01.2019 tarihinin ilk saatinden itibaren AKN'siz İnterneti kullanmaya başlıyacağız, Kota Tarzı uygulamalar olmayacak sadece fiyat kısmında hafif bir yükselme olacak dedi oda taş çatlasın 5TL lik bir artış olacağını söyledi. 01.01.2019 tarihinde görüşmek üzere.

15 Temmuz sürecinde kota bir süre kalktı ve hızda en ufak bir düşüş olmadı.
Üstelik herkes internete yüklenmesine rağmen.

Bu konu hakkında size açıklık getireyim. BTK bildiğiniz üzere devlet kurumudur ve AKK kalkacağını açıkladığı günden bir sonra olan gün yine devletin olan Kablonet firması AKK'siz ve kotalı tarifelerini kol böreği fiyatlardan sundu. Yani buradan göreceğimiz üzere devlet kotalı tarifelerin getirilmesine ve fiyatların arttırılmasına karşı bir tutum sergilemedi.

Ay başında AKK yenilendiğinde ne oluyorsa aynısı olacak. Yani normal çalışacak. Ama kota gibi birşey getirirler, birilerini kazıklamayı ülkecek seviyoruz.

Ben zaten kotasız kullanıyorum :) Türk Net kullandığım için herhangi bir AKN sorunum yok fakat genel yüklenme olacaktır, bu nedenle de kopmalar ve internette ciddi yavaşlamalar olur belli yoğun saatlerde...

Bu durumdan sonra da aniden her yere altyapı desteği sağlayamayacaklarından ya belirli saatlerde AKN ile devam ederler ya da bazı bölgeleri AKN'li olarak belirler, oralarda AKN'yi kaldırmazlar. Altyapı yetersiz, yapacak bir şey yok...
15 Temmuz sürecinde kota bir süre kalktı ve hızda en ufak bir düşüş olmadı.
Üstelik herkes internete yüklenmesine rağmen.

15 Temmuz'da kaç kişi evinde oyun, film vs. indirmiş, kaç kişi online oyunlarda vakit geçirmiştir sizce? Sosyal medyayı da kaldırmayacak bir altyapı yok ortada, o kadar da değil ama baktığınızda AKN kalktığında indirmelerin ne boyuta ulaşacağından haberiniz var mı? Çoğu yerde altyapı bunu kaldırmayacaktır, mevcut düzende AKN'siz kullananlarda, Türk Net altyapısında bile olsa yani YAPA bile olsa yoğun saatlerde hız düşüyor, istemsiz olarak gelen internet yetmiyor...
3 katına satış yapacaklar vay yavrum vay 77TL ödüyorum 3 katını ödüyeceğim zaman üfff. 233 TL mi ödüyeceğim şimdi ben :( Aman Yarabbi

Ankara TürkTelekom Genel Müdürlüğünde çalışan arkadaşımdan ilk ağızdan bilgi aktarıyorum 31.12.2018 tarihinden sonra 01.01.2019 tarihinin ilk saatinden itibaren AKN'siz İnterneti kullanmaya başlıyacağız, Kota Tarzı uygulamalar olmayacak sadece fiyat kısmında hafif bir yükselme olacak dedi oda taş çatlasın 5TL lik bir artış olacağını söyledi. 01.01.2019 tarihinde görüşmek üzere.

Birincisi, burada yazanlara karşı üslubunuz hoş değil. Kimse burada bir şeyleri kafadan atmıyor, bildiği şeyi konuşup fikir alışverişinde bulunuyor. İkincisi, fiyat artışı zaten olacaktır, normalde bile çoğu firma fahiş fiyattan internet satıyor, bugün AKN'siz paketlerde çoğu firma Türk Net'in iki katı hatta duruma göre üç katı fiyatta paket satıyor... Temelli kalktığında zam yapabilirler mi? Zaten ekonominin hali ortada, haydi haydi yaparlar... Üçüncüsü, altyapı yetersiz, bazı bölgelerde kota varken bile yoğunluk oluyor, bir de kota kalktığında internete yüklenildiğinde, özellikle akşam saatleri herkesten şikayet yağacaktır, o zaman da yukarıda dediğim yollarla bir çözüm aramak zorunda kalacaklar çünkü devlet kuralı koysa da duruma uymuyorsa esner. Bugün deseler ki 2016 üretimi olmayan tüm arabalar trafikten çekilsin, çekebilirler mi? Kaç senelik araçlar, kanunen trafikten çekilmesi gerekirken hala yollarda... Bazı şeyler öyle "yaptık oldu" demekle olmaz, altyapı yatırımı yok, Telekom borç içinde... Burada istediğiniz kadar yazın, çizin bu işin sonucunda bir gecede çağ atlamayacağız normal olarak...

Son düzenleme:
AKN kalkmaz. Kalkarsa yerine başka bir şey gelir: Ya zaten fahiş fiyatlara satılan internete zam gelir ya da AKN yerine, eski belâmız, normal kota gelir.

Kullanmadan tükenen 50 GB'lik AKN'yi bir anda kaldıracaklarını zannetmiyorım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı