Akrabalarımı maskeye nasıl alıştırabilirim?

dksişm

Centipat
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
793
Çözümler
1
Arkadaşlar akrabalarımdan kimse maske takmaya dikkat etmiyor. Hatta içlerinden birisi yasak kalktı diye (sarı bölgedeyiz) çıkıp kafeye gitmiş, bir de altına bugün bir başlangıç yapalım yazmış, gördükçe utanıyorum böyle akrabalarım olduğu için. Bir de hepsi 1 kez virüs kaptı. Üstüne bize de bulaştırdılar. Zararı kendilerine fakat üstüne üstlük neredeyse her hafta ya bize geliyorlar ya bizi onlara çağırıyorlar. Ben aileme kaç defa söyledim onlar dikkat etmiyorsa bize gelmesinler de bizi de çağırmasınlar diye fakat dinleyen yok. Ne yapmamı önerirsiniz?
 
Bu linç tayfa var ya!
Kardeşim önemi değil dedim ama her yerde takıyorum işte ne dert ettiniz?

Açıkçası maskenin önemli olduğunu düşünmüyorum ve çok koruduğunu sanmıyorum ama her yerde takıyorum. Tedbirinizi alın.
Bizzat eve gelince yanlarına gitme ders çalışıyorum falan de.
 
Son düzenleme:
Açıkçası maskenin önemli olduğunu düşünmüyorum ama her yerde takıyorum.
Önemli olmasa şuan tüm dünyaya bulaşmıştı... Madem önemli olduğunu düşünmüyorsunuz AVM'de maskesiz gezmeyi deneyin (ceza yazmadıklarını varsayıyorum) ve sonuçlarını görün.
 
Ailenle konuş, olmadı CİMER'e şikayet et. Akrabaymış, arkadaşmış, aileymiş...

Akılsızlıklarının ceremesini ne bahaneyle olursa olsun sana çektirmeye hakları yok.
 
Önemli olmasa şu an tüm dünyaya bulaşmıştı... Madem önemli olduğunu düşünmüyorsunuz AVM'de maskesiz gezmeyi deneyin (ceza yazmadıklarını varsayıyorum) ve sonuçlarını görün.

Arkadaş diğer etkenlere göre maskenin öneminden bahsetmiş. Bana göre sosyal mesafe>maske. Ama bu maske takmayacağımız anlamına gelmez.
 
Ailen dahil herkesi polise şikayet et kimliğin gizli bir şekilde, para cezası yerlerse akılları başlarına gelir. Onun dışında akrabalarının yanına gitme, gideceksen maskeyle otur, evinizi de sürekli havalandırın.
 

Geri
Yukarı