Akrabam tarafından dolandırıldım

Maalesef onu yapmadım hocam saydıklarım var. Sabah avukata yazacağım bu kanıtlarla birşey yapar mıyız diye ondan onay alıp açacağım
Avukat neden hayır yapamayız desin ki sonuçta bu işten para kazanacak. Fakat beş parmağın beşi bir değil deneyebilirsiniz.
 
Hocam dekont, şahit ve kamera kayıtları eyer bulunursa daha ne olsun? Resmen vermişim ıspatlıyorum daha ne kanıttı olacak ki en önemlisi kamere görüntüleri bulunursa çözülür diye düşünüyorum
Kimi şahit getirdiğin ya da ne kadar kamera kaydın olduğu önemli değil. O parayı borç verdiğini kanıtlayıp geri almanı sağlayacak tek şey önceden yapman gereken sözleşme. "Parayı verdim" demek eşit değildir "geri alabilirim" Borç verdiğin kişi kendini "Bana borç değil hediye vermişti" diye savunsa hiçbir kanıtın kalmıyor. Böyle gülünç şeyler için yargı mercilerini rahatsız etmemeni öneririm. Tek şansın parayı verdiğin kişiyle konuşup geri istemek.

Dipnot: Eyer M.Ö 700'de bulunmuştur.
 
Kimi şahit getirdiğin ya da ne kadar kamera kaydın olduğu önemli değil. O parayı borç verdiğini kanıtlayıp geri almanı sağlayacak tek şey önceden yapman gereken sözleşme. "parayı verdim" demek eşit değildir "geri alabilirim" borç verdiğin kişi kendini "bana borç değil hediye vermişti" diye savunsa hiçbir kanıtın kalmıyor. Böyle gülünç şeyler için yargı mercilerini rahatsız etmemeni öneririm. Tek şansın parayı verdiğin kişiyle konuşup geri istemek.

Dipnot: Eyer M.Ö 700'de bulunmuştur.

O şansını da kullanmış. Kadın alay ediyor konu sahibiyle.
 
Kars bu şehirler arasında İstanbul kalır emin olun. Digor taraflarını Kars halkının çoğu sevmez. Orayı derseniz bilemem. Konumuz bu değil neyse. Elinizde iki tarafında imzasının bulunduğu bir dekont, sözleşme yoksa kazanamazsınız. Karşıda ki bana hediye almıştı geri istiyor vb. şeyler diyebilir. Veya o zamanlar yakın arkadaştık bana bir güzellik yaptı sözü vardı diyebilir. Davacı siz olduğunuz için bir şey diyemezsiniz. Sizin kanıt sunmanız gerek.
 
Hocam bir şey çıkmaz gibi davadan ama bence başını ağrıtmak ve gözünü korkutmak için yine de açın davayı belki korkup parayı kendisi ya da aile bireyleri verebilir vermese bile başı ağrımış olur. Ümit Özdağ ppli arkadaşın her mesajının raporlu olmasına patladım adam yanlış bir şey dememiş ki.
 
''Ben bu 900$'ı geri ödemek koşulu ile şu şu kişiden şu tarihte borç olarak almış bulunuyorum'' şeklinde, kişinin imzası olan bir belge yoksa elinde hiç bir şey kanıtlayamazsın. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi, ''Bana hediye etti'' dese tüm kanıtların boşa gider. Ama (eğer bulabilirsen) borç aldığına dair bir ses kaydı vs. varsa belki yardımcı olabilir. Onun dışında her ne kadar tasvip etmesem de şiddet tek çözüm. Ayrıca senden dolar olarak borç aldıysa dolar olarak ödeyecek. Dolar alayım TL ödeyeyim diye bir şey mi var?
 
Merhaba, bundan yaklaşık 3 yıl önce bir akrabama borç $900 verdim. Bugüne kadar bir kuruş bile vermedi arıyorum açmıyor, dün evlerine gittim. Bana ben sana ödeme yaptım sana borcum yok diyor. Bana ödeme yaptığına dair kanıt göster diyorum, kanıt yok diyor. 3 yıl önce onunla beraber ATM gidip $900 çektik. İkimiz yan yanaydık kamerada yansıyor, sonra gidip kuyumcu da bozduk yine kamera da yansıyor, sonra gidip üst katta telefon aldık ve telefonu kendi üstüne alıyor yine kameraya yansıyor. Kamera görüntülerini bu 3 yerden istersem verirler mi? Verirlerse davayı kazanır mıyım? Not: ATM, kuyumcu, telefon aldığımız yer halen açık ve aldığı telefon kendi numarası kulanıyor bariz ona aldığım ortada yani. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi?
Ak(b)aba :D
 
Doğu illerinde akrabalara güvenmemek lazım. Şanlıurfa'dan örnek vereyim. Burada eğer bir iş yapılacak ise ilk olarak akrabalardan biri var mı diye bakılır, sonra arkadaşlara sorulur, eğer oda yok ise verir bir tamirciye. Yapılan işin kalitesine bakılmaksızın doğrudan akraba olmasına bakarlar. Burada olan torpil olayları Türkiye genelinden çok daha fazla.
 
3 yıl boyunca kayıtları bırakmazlar. 3'ünden birinde olmasına şükret yoksa biraz zor ama varsa alırsın.
 
Kanıt varsa kesinlikle kazanırsınız. Ancak belki 3 yıl önceki kurdan verebilirler.

3 yıl önceki kurdan vermeleri ne kadar saçma adam sana ne verdiyse onu vermen gerekmez mi? 900 dolari güncel kurdan vermeleri lazim bence .

Biraz saçma ama akrabanıza senin bana 1200 dolar borcun yok mu diye sorun oda hayır 900 derse size kanıt olur belki.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı