Aksesuar kutusunun atılması iadede sorun çıakrtır mı?

ErenCtn

Decapat
Daha fazla  
Selamlar, yaklasik iki hafta once Hepsiburada uzerinden bir espresso makinesi aldim ve simdi iade etmek istiyorum. 14 gunluk iade suresi henuz dolmadi, makinenin kutusu ve aksesuarlari duruyor ancak icindeki posetler ve aksesuarlarin bulundugu kucuk kutuyu attim. İadede bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünün orijinal kutusu ise sorun olur, cayma hakkından yararlanmak için orijinal kutusuyla birlikte teslim etmek şart. Satıcının kendi eklediği bir şeyse veya sıradan bir kutuysa sorun olmaz. Satıcı insafına da kalmış, umursamayabilir de.

Ürünün orijinal kutusu ise sorun olur, cayma hakkından yararlanmak için orijinal kutusuyla birlikte teslim etmek şart. Satıcının kendi eklediği bir şeyse veya sıradan bir kutuysa sorun olmaz. Satıcı insafına da kalmış, umursamayabilir de.
Aksesuarların bulunduğu büyük kutunun içindeki minik bir kutuydu. Klavyelerdeki kablo bölmesi gibi.

Cayma hakkı konusunda orijinal kutusu şartı bulunmuyor. Önemli olan ürünün kendisi, buna aksesuarları da dahil ancak kutular dahil değil. Tabii ki etik vb. durum söz konusu olsa da kanunen kutunun aslı şartı yok (metal bir kutu ise bu durum daha farklı olabilir).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı