Aksu Çarşı taksitli bilgisayar alırken e-Devlet bilgilerimi istediler

Meryemkepe

Yoctopat
Katılım
12 Kasım 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Aksu çarşıdan geçen sene peşin bilgisayar aldım. e-Devlet'imi girmemi söylemediler ama bugün yine taksitli PC aldım ve e-Devlet''imi de istediler. Dolandırırlar mı acaba?
 

e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir. e-Devlet Kapısı çalışanları da dahil olmak üzere hiç kimse sizden kişisel bilgi istemez, şifrenizi sormaz. Sizden kişisel bilgilerinizi veya e-Devlet Şifrenizi telefon, e-posta v.b. yollar ile isteyen kişilere karşı dikkatli olunuz, bilgilerinizi vermeyiniz.
 
Bazı firmalar taksitli alışverişlerinizde -evkur gibi- sizin e-devletiniz üzerinizden sicil sorgulama yapıyor. DGN'de ayakkabı satışında da yapıyorlar. O yüzden istemiş olabilirler mi acaba?
 
Bazı firmalar taksitli alışverişlerinizde -evkur gibi- sizin e-devletiniz üzerinizden sicil sorgulama yapıyor. DGN'de ayakkabı satışında da yapıyorlar. O yüzden istemiş olabilirler mi acaba?
Banada sicil soruşturma için alıyoruz dedi
Umarım e-Devlet şifreni falan vermemişsindir. Yani bilgisayar almak için neden e-Devlet bilgilerini istesinler ki? Nedenini sorsaydın keşke. Eğer mantıklı bir açıklama yapmıyorlarsa başka yerden al.
E devletten icram var mı fln bakcaklarmıs taksitli aldığım icin
 
Bana da sicil soruşturma için alıyoruz dedi.

e-Devlet'ten icram var mı falan bakcaklarmıs taksitli aldığım için.

Tamamda bunun için şifrene ihtiyaçları yok ki. T.C. Numarası üzerinden sicil sorgulaması yapılabiliyor diye biliyorum. Eğer olmuyorsa kendiniz e-Devlet uygulamasına girip sicil kaydınızı gösterebilirsiniz. Yani sicil sorgulamak için tek seçenek şifre vermek değildir diye düşünüyorum. Çünkü devletin kendisi uyarıyor e-Devlet şifrenizi kimseye vermeyin o şifre sadece size özeldir diye.

Bunu da okumanızı tavsiye ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı