Aktif matematik alınır mı?

mertkva

Hectopat
Daha fazla  
Selam 7. sınıftan itibaren matematikten soğuyan ve adamakıllı (düzenli) oturup çalışmayan biriyim TYT netlerim 55 60 arası geziniyor, matematikte genelde maksimum 10 netim çıkıyor. Şu an 12. sınıf öğrencisiyim temel atmak için geç kaldığımın farkındayım fakat gerekirse 11 12 saat masa başına oturup mezuna kalmadan say ilk 50k için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu hafta 0'dan çalışmaya başkadım ve kimya biyoloji ve fiziğin ilk 2 ünitesi şimdiden bitti, konu anlatım ağırlıklı olarak günde 8-9 saati buluyorum birkaç gündür.

Fakat matematik tarafında ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası temel kavramlar vs. de sıkıntım yok fakat bilinmeyenli sorularda çok zorlanıyorum ve paranteze alma vb. Vb gibi kurallarda pek tecrübem ve alışkanlığım yok. Elimde yazın aldığım karekök 0 kitabı var ilk 50 sayfasını falan yazın bitirdim çok fazla zorlamadı ama üslü ifadelerde falan işin içine denklem girince kalem oynatamaz oldum. Sizce ne yapabilirim? Aktif matematiği alıp bilinmeyenli soruları en baştan öğrenmeli miyim ya da zamanım kısıtlı olduğu için bol soru bazında kavramaya mı çalışmalıyım? Dediğim gibi aşırı sıkı çalışmaya, disipline ve fedakarlıklara hazırım. Şimdiden teşekkürler:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Aktif matematik yararlı olabilir. O kitap konu anlatımının yanına soruyu koyuyor ve konunun kafada oturmasını sağlıyor. Bu arada 8-9 saat çalışıyorum demişsin bu çok çok iyi bir süre bana göre. Kaydını tutuyor musun ne kadar çalıştığının? (örn:30 dakika matematik + 30 dakika fizik)

Geçen sene YKS 5.7k yapan biri olarak ya fasikül bitirmeni ya da acilin matematiğin ilacini onerebilirim. Fasikuller konuyu ogrenmek icin birebir orada da çap ya da aydin iyidir.

Selam 7. sınıftan itibaren matematikten soğuyan ve adamakıllı (düzenli) oturup çalışmayan biriyim TYT netlerim 55 60 arası geziniyor, matematikte genelde maksimum 10 netim çıkıyor. Şu an 12. sınıf öğrencisiyim temel atmak için geç kaldığımın farkındayım fakat gerekirse 11 12 saat masa başına oturup mezuna kalmadan say ilk 50k için elimden geleni yapmaya hazırım. Bu hafta 0'dan çalışmaya başkadım ve kimya biyoloji ve fiziğin ilk 2 ünitesi şimdiden bitti, konu anlatım ağırlıklı olarak günde 8-9 saati buluyorum birkaç gündür.

Fakat matematik tarafında ne yapacağımı bilmiyorum açıkçası temel kavramlar vs. de sıkıntım yok fakat bilinmeyenli sorularda çok zorlanıyorum ve paranteze alma vb. Vb gibi kurallarda pek tecrübem ve alışkanlığım yok. Elimde yazın aldığım karekök 0 kitabı var ilk 50 sayfasını falan yazın bitirdim çok fazla zorlamadı ama üslü ifadelerde falan işin içine denklem girince kalem oynatamaz oldum. Sizce ne yapabilirim? Aktif matematiği alıp bilinmeyenli soruları en baştan öğrenmeli miyim ya da zamanım kısıtlı olduğu için bol soru bazında kavramaya mı çalışmalıyım? Dediğim gibi aşırı sıkı çalışmaya, disipline ve fedakarlıklara hazırım. Şimdiden teşekkürler:)
6 ayda ilk 10K'ya bile girersin. Sadece birazcık yatkın olman yeterli. Yani bir şeyi anlamak için çok çaba sarf etmen gerekmiyorsa rahatlıkla üstesinden gelirsin. Düzenli 8-10 saat ile her şeyi yaparsın. Sene sonuna kadar TYT'yi hallet AYT'yi nisana kadar hallet. Son 2 ay branş ve genel denemelerle gazla oldu bitti. 8-10 saatle dediklerimin ikisini de yaparsın. Sadece TYT'de takılı kalma TYT dipsiz kuyu. Bitireceğim diye kendini hırpalarsın sadece rakiplerin AYT ile fark atar sana. Aralığın sonuna kadar TYT ile uğraş ne geliyorsa artık. Sonra bırak TYT'yi AYT çalış. AYT'den 65 üstü yapsan zaten hedefine ulaşmış oluyorsun.

Aktif gibi kitaplar netlerinizi arttırmanızı sağlamaz. En fazla işlem hızınızı arttırır.

Bir kamp kitabı almak daha yararlı olur.
Rehberin kamp kitabı mevcut elimde hocam fakat benim asıl şikayetçi olduğum şey örneğin mert hoca bir soruyu çözerken iki işlemi paranteze alıyor, onu dağıtıyor, sadeleştiriyor, yalnız bırakıyor vb. bunları ben soru anında düşünemiyorum.

Aktif matematik yararlı olabilir. O kitap konu anlatımının yanına soruyu koyuyor ve konunun kafada oturmasını sağlıyor. Bu arada 8-9 saat çalışıyorum demişsin bu çok çok iyi bir süre bana göre. Kaydını tutuyor musun ne kadar çalıştığının? (örn:30 dakika matematik + 30 dakika fizik)
Evet, her gece yatmadan önce yarını planlıyorum ve yaptıklarımı yazıyorum.

Hocam eğer hiç bilmiyorsanız mantıklı fakat temel kavramlar vs. yapıyorum diyorsunuz bence 345 daha mantıklı bir karar.
345 de mevcut hocam elimde ama diğer arkadaşa da yazdığım gibi daha çok bilinmeyenli sorularda çok zorlanıyorum fonksiyonlar, polinomlar benim için ölüm gibi resmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı