Akustik gitar önerisi

Berke İslam

Centipat
Katılım
10 Ekim 2021
Mesajlar
72
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler öncelikle. Gitara yeni başlayacağım, akustik gitar ile başlamaya karar verdim. 3K civarı bütçem var, bilgim olmadığı için 2. el almaktan çekiniyorum. Linkini bıraktığım cort AD810 model gitarı almayı düşünüyorum. Çok satan bir modelmiş. Şunu al daha iyi dediğiniz modeller var mı? Önerilerinize açığım arkadaşlar, yeni başlayacağım için nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz de çok iyi olur. Bir kurs ile görüştüm haftada 1 derse gideceğim.

Gitarı aldıktan sonra sağlamlığını nasıl test ederim? Bir müzik markete götürüp oradaki kişilere hem sap hem akort ayarını yaptırırım diye düşündüm. Şu an tatil dolayısıyla memleketteyim. Üniversiteye dönerken gitarı kılıfıyla yanımda taşıyacağım, sorun olur mu? Gitarını sürekli taşıyan arkadaşlar tavsiyeleriniz nedir?

Genç müzik diye bir satıcıdan alıyorum. Güvenilir midir?
 
Bütçenizi arttırıp Yamaha F310 almanızı tavsiye ederim. CORT akustik gitarda iyi değildir. çok satması fiyatından dolayı.

ikinci el akustik enstrüman büyük risk. Anlamıyorsanız sıkıntı yaşarsınız. Hele kargo ile falan almaya sakın girmeyin.
 
Bu gitarın incelemelerinde herkes beğenmişti. Hatta Savaş Somuncu' ya sorduğumda alabileceğim iyi bir seçenek olduğunu söyledi. Gitarın bildiğiniz bir problemi var mı?
İkinci el almayacağım. İnternet üzerinden alacağım. Bütçem anca buna yetiyor, bu bütçede alternatif bir öneriniz var mı?
 
Sadece kargo ile gelirken başına bir sey gelmesinden korkuyorum. Savaş SOMUNCU'nun yazdığını da ekliyeyim, okuyan kişilere faydası olur belki.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_20230127_011853.jpg
    Screenshot_20230127_011853.jpg
    104,3 KB · Görüntüleme: 142
  • Screenshot_20230127_114149_YouTube.jpg
    Screenshot_20230127_114149_YouTube.jpg
    69,8 KB · Görüntüleme: 120
Ibanez PF'nin hangisi kısık sese sahipmiş? PF olarak tek model değil galiba, seri olmalı.
 
Son düzenleme:
Ibanez PF'nin hangisi kısık sese sahipmiş? PF olarak tek model değil galiba, seri olmalı.
İnanın ne modelleri biliyorum ne de gitardan anlarım. Sizin cort ad810 hakkında yorumunuz nedir? Alınır mı? Bir de şeyi sormak istiyorum. Gitarı taşırken nelere dikkat etmem gerek? Şehirlerarası yolculukta başına bir iş gelmesinden korkuyorum.
 
Cort AD810 hakkında bilgi sahibi değilim. Sadece, yorumdaki genellemeye takıldım. Konu hakkında tavsiyem ise bulunduğunuz şehirde yanınızda bir bilen ile bir müzik dükkanına gidip, gözünüze kestirdiğiniz modeli incelemeniz ve sesini dinlemeniz. Uzaktan enstrüman almak, pek de tatmin edici sonuçlar doğurmayabilir.

Taşıma için de ince bez çanta değil de en azından süngerleri biraz kalın olanlardan olursa, biraz daha güvenli olur. Tabii bagaja vermemek de mühim.
 
Son düzenleme:
Bütçenizi arttırıp Yamaha F310 almanızı tavsiye ederim. CORT akustik gitarda iyi değildir. Çok satması fiyatından dolayı.

İkinci el akustik enstrüman büyük risk. Anlamıyorsanız sıkıntı yaşarsınız. Hele kargo ile falan almaya sakın girmeyin.

Cort evet çok da tercih edilmez ama Yamaha gerçektin iyi mi? Bence 1 kuruş bile etmez. Bunu siz de biliyorsunuz fakat reklam için yazıyorsunuz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı