Akustik gitarı nasıl öğrenebilirim?

morphident7

Centipat
Makaleler
1
YouTube'da takip ettiğim bir kanal var. Aynı zamanda bağlamayı da oradan öğrenmiştim. Şu an bayağı iyi çalıyorum. Akustik gitar aldım ama eğitim videosu yok. Acaba klasik gitar eğitim videolarından öğrenebilir miyim akustik gitar çalmayı? Çalma tipi aynı mıdır?

YouTube'da takip ettiğim bir kanal var. Aynı zamanda bağlamayı da oradan öğrenmiştim. Şu an bayağı iyi çalıyorum. Akustik gitar aldım ama eğitim videosu yok. Acaba klasik gitar eğitim videolarından öğrenebilir miyim akustik gitar çalmayı? Çalma tipi aynı mıdır?

Hiçbir fark yok. Hatta akustik gitarın daha fazla avantajı var çünkü ulaşılabilir perde sayısı daha yüksek. Onun haricinde notalar aynı. Kısacası klasik videolarını izleyip akustik çalabilirsiniz.

Hiçbir fark yok. Hatta akustik gitarın daha fazla avantajı var çünkü ulaşılabilir perde sayısı daha yüksek. Onun haricinde notalar aynı. Kısacası klasik videolarını izleyip akustik çalabilirsiniz.
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Peki klasik gitardaki telleri akort etme şeklini yapsam sıkıntı olurmu. Mesela şu videodan bakabilirmiyim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Peki klasik gitardaki telleri akort etme şeklini yapsam sıkıntı olurmu. Mesela şu videodadan bakabilirmiyim?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Zaten ister elektro gitar, ister akustik, ister klasik, ister bas; hepsinin akort şekli aynı. Yani öyle akort etmeniz gerekiyor.

Ben gitar çalmayı şarkı akorlarına ve tablarına baka baka öğrendim.
YouTube'dan ise çok sevdiğim parçaların cover versiyonlarına bakarak geliştirdim kendimi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı