Alaylı Yazılımcı bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans

emrekursatt

Kilopat
Merhaba,

Kafamda dönüp duran bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Benim lisansım metalurji ve malzeme mühendisliği üzerine ancak kendi mesleğimi bir süre yaptıktan sonra değişikliğe giderek yazılıma geçme kararı aldım ve bir süredir Java developer olarak bir ErP şirketinde çalışmaktayım. Alanımı değiştirdiğim için bu alanda diploma almak niyetindeyim.
Bilgisayar mühendisliğinden yüksek lisans yapmam sizce ne kadar mantıklı. Eğer yaparsam tezli mi yoksa tezsiz mi yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kafamda dönüp duran bir konu hakkında sizlerden bilgi almak istiyorum. Benim lisansım metalurji ve malzeme mühendisliği üzerine ancak kendi mesleğimi bir süre yaptıktan sonra değişikliğe giderek yazılıma geçme kararı aldım ve bir süredir Java developer olarak bir ErP şirketinde çalışmaktayım. Alanımı değiştirdiğim için bu alanda diploma almak niyetindeyim.
Bilgisayar mühendisliğinden yüksek lisans yapmam sizce ne kadar mantıklı. Eğer yaparsam tezli mi yoksa tezsiz mi yapmalıyım?
Tezli yüksek lisans yap. Alaylı olanlar genelde bunla övünür fakat övünecek bir tarafı yok.
1.Kariyerinde ilerlemen çok zorlaşır.
2.Aldığın maaş'dan çalışacağın firmalara kadar bir çok şeyi diploma belirler.
3.Kod yazmak bir iş fakat bir de işin mühendislik tarafı vardır. Ki sende mühendislik bitirmişsin. Mühendis gibi düşünmek ve sorunlara çözüm üretmek farklı bir durumdur.

Merhaba,

Bence diplomanızın olması önemli çünkü arkadaşın dediği gibi bir sürü şey sırf diplomanız yok diye daha düşük konumda olabilirsiniz.

Konudan bağımsız ama Alaylı olarak yazılım öğrenmeye başladıktan ne kadar süre sonra işe başladınız ?

Benim tez konum machine learning alaninda oldugu icin dikkat cekici oluyor bazen, eger bu sekilde business anlami olan bir seyler yazabilecegini dusunuyorsan fark yaratir yoksa salt akademik anlamli bir sey olacaksa hicbir ise yaramaz.

Lisansta CS okumayan birisi olarak master yaparken zorlanabilirsin yalniz, okulun bu acigi kapamak icin senden ekstra prerequisite ders almani isteyebilir.

Tum bunlara ragmen bence dogru bir karar, CV'deki eksikligi guzel bir sekilde kapamis olursun.

Bence diplomanızın olması önemli çünkü arkadaşın dediği gibi bir sürü şey sırf diplomanız yok diye daha düşük konumda olabilirsiniz.

Konudan bağımsız ama Alaylı olarak yazılım öğrenmeye başladıktan ne kadar süre sonra işe başladınız ?
Ben 7 8 ay gibi bir süre de işe girdim , tamamen kendim YouTube Udemy ve en önemlisi olarak gördüğüm Harward üniversitenin bilgisayar bilimlerine giriş derslerini dinleyerek ve uygulayarak çalıştım.Gercekten 7 8 ayımı tamamen buna verdim ki günde 17 18 saat çalışıyordum.

Ben 7 8 ay gibi bir süre de işe girdim, tamamen kendim YouTube Udemy ve en önemlisi olarak gördüğüm harward üniversitenin bilgisayar bilimlerine giriş derslerini dinleyerek ve uygulayarak çalıştım. Gercekten 7 8 ayımı tamamen buna verdim ki günde 17 18 saat çalışıyordum.

Harvard üniversitesi'nin bilgisayar bilimlerine giriş derslerini nereden dinliyorsun? Gösterebilir misin?

Ben 7 8 ay gibi bir süre de işe girdim , tamamen kendim YouTube Udemy ve en önemlisi olarak gördüğüm Harward üniversitenin bilgisayar bilimlerine giriş derslerini dinleyerek ve uygulayarak çalıştım.Gercekten 7 8 ayımı tamamen buna verdim ki günde 17 18 saat çalışıyordum.
Peki YouTube veya Udemy'de hangi kursları bitirdiniz öğrenebilir miyiz veya link alabilir miyiz ?

Harvard üniversitesi'nin bilgisayar bilimlerine giriş derslerini nereden dinliyorsun? Gösterebilir misin?

Peki YouTube veya Udemy'de hangi kursları bitirdiniz öğrenebilir miyiz veya link alabilir miyiz ?
Java ile başladığım için Engin Demiroğ hocanın derslerini almıştım

Engin hocanın birden fazla Java kursu var. Rica etsem hangi kursu olduğunu link atarak belirtebilir misiniz ?

Hocam cevap gelmemiş ama merak ettiğim bir soru var. İzlediğiniz veya izleyeceğimiz Java eğitim videolarının güncel veya eski olmasının farkı var mı ? O yüzden sormuştum hangi kurs olduğunu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı