Alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan 533388
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 56
  • Görüntüleme 4.709

533388

Hectopat
Makaleler
2
Alaylı yazılımcı olmak mantıklı mı? Ne yalan söyleyeyim bu son gelişmelerden sonra okuma hevesim kalmadı, dersler için çaba göstersem de sürekli bir şeyler oluyor ve ben okuldan soğuyorum. Aklıma lise bittikten sonra üniversite yerine evde kendimi geliştirip çalışmak var mantıklı mı?
@300319 hocam sizi de etiketliyeyim 😁, bakarsanız sevinirim.

Ben 4 sene okuyan adamla 2 kurs bitiren kişinin aynı değeri göreceğine asla inanmıyorum.

Sadece kurs bitirmek değil ki olay, bu süreçte hem algoritma mantığı gelişir hem de bir yerde junior olarak girebilirse tecrübe kazanır diye düşünüyorum.

Değil. Eski alaylı yazılımcıların iyi yerlere gelmiş olmasının sebebi o zamanlar düzgün yazılım bölümleri olmamasından kaynaklıydı şu an senin ogrenecegin her şeyi öğrenecek üstüne koyacak, diploma sahibi yüzlerce kişi mezun oluyor.

Peki ortalama bir üniversite de mi okumak yoksa alaylı olmak mı? Ama tecrübe ve yetenek bakımından aynı bu kişiler.

Sadece kurs bitirmek değil ki olay, bu süreçte hem algoritma mantığı gelişir hem de bir yerde junior olarak girebilirse tecrübe kazanır diye düşünüyorum.

Peki ortalama bir üniversite de mi okumak yoksa alaylı olmak mı? Ama tecrübe ve yetenek bakımından aynı bu kişiler.
Tamamda niye junior olarak işe alsın biri seni. Gider diğer yazılım müh. adamı işe alır. Elle tutulur bir proje falan sunman lazım bu durumda heralde bilmiyorum.

Ortalama bir okulda okuyorsun diye yazılım öğrenemezsin diye bir şey yok. Üniversite dersleri abartılacak seviyede zor değil. Üniversite okuyacak durumu olan birinin okumadan kendi kendine bir şeyler öğrenmesi büyük saçmalık. Gidin okurken üstüne ekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı